به گزارش خبررسا، محمود واعظی امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همه باید تلاش کنیم مسائل و مشکلات سوریه از طریق مذاکره حل شود،گفت: نیروهای خارجی از جمله آمریکا که بدون هماهنگی با دولت سوریه در این کشور حضور دارند و باعث ناامنی در منطقه شده اند، باید سوریه را ترک کنند.
وی اضافه کرد: همین که ترامپ اعلام کرده که نیروهای آمریکایی را از عفرین خارج می کند- البته این اولین بار نیست و چندین بار دیگر هم اعلام کرده است- ما استقبال می کنیم که هم از سوریه و هم مناطقی که نیروهای این کشور حضور دارند، خارج شوند؛ کشورهای مختلف خود میتوانند باهم تفاهم و مذاکره کرده و مشکلات خود را حل کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری ادامه داد: ما نگرانی های ترکیه را در مرز سوریه درک می کنیم و با آنها در این باره صحبت کرده ایم، اما اینکه با لشکرکشی بخواهند امنیت را برقرار کنند، بر اساس شناختی که از منطقه و مسائل آن داریم، این اقدام به ضرر منطقه است و امنیت ایجاد نمی کند.
واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عربستان برای رفع مشکلات در روابط ایران و عربستان پیشنهادی را ارائه کرده است، روند یا کار جدیدی در این زمینه در حال انجام است،گفت: منطقه ما به آرامش نیاز دارد و باید با گفت و گو مسائل را حل کنیم؛ بحران یمن در منطقه بسیار طولانی شده و عملا در این کشور مسلمان کشی صورت می گیرد، فرق نمی کند از هر طرف که کشته شوند، یک مسلمان جان خود را از دست می دهد.
وی افزود: موضع جمهوری اسلامی از روز اول آتش بس و مذاکره برای برقراری صلح بوده است؛ در گذشته عربستان فکر می کرد که در مدت کوتاهی با کمک نیروی هوایی خود، کمک کشورهای مختلف و نیروهای ائتلاف، یمن را ببلعد و به اهداف مورد نظر خود برسد؛ پنج سال گذشته است و با توجه به شرایط موجود و وضعیت منطقه، عربستان به تدریج به این نتیجه رسیده که جنگ نمیتواند سرنوشت این بحران را تعیین کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که مذاکره بهترین راه حل است،اظهارداشت: از اینکه حوثیها و طرف مقابل آنها اعلام آتش بس کرده اند، استقبال می کنیم؛ اگر عربستانیها در حل مشکل یمن و روابط با ایران جدی هستند، ما این را گام مثبت تلقی می کنیم.
واعظی همچنین درباره گام سوم ایران درکاهش تعهدات برجامی گفت: گام سوم مهمترین گام ما بود هرچند اول فکر میکردند، تصمیم بر تحقیق و پژوهش است، اما وقتی سازمان انرژی اتمی وارد عمل شد و آژانس بین الملی انرژی اتمی هم این موضوع را اعلام کرد،در نیویورک هم روسای جمهوری و نخست وزیران کشورهای اروپایی و هم دبیر کل سازمان ملل از ما خواستند که به تعهدات بازگردیم و ما اعلام کردیم که اگر آنها در انجام تعهدات خود پایبند باشند، ما هم آمادگی داریم به تعهدات خود بازگردیم.
وی گفت: گام سوم تاثیرات زیادی گذاشته است و در تماسهای متعددی که با ایران برقرار شد و این تماسها ادامه دارد، امیدوار هستیم اعضای برجام و کشورهای دیگر پیام گام سوم را جدی بگیرند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت برای ایجاد و تقویت دولت الکترونیک این مضوع را اولویتهای دولت و وزارت ارتباطات عنوان کرد و گفت: آنچه مربوط به پهنای باند، سخت افزار، زیرساختهاست را آماده کردیم و ازاین به بعد موضوع خدماتی به میان میآید که کلیه دستگاه ها باید خود را آماده کنند و این به علایق، ذوق و سلیقه وزارتخانهها و دستگاه ها و نیروهای متخصص در این دستگاهها باز می گردد، به تدریج این کار در حال انجام است.
وی ادامه داد: رئیس جمهوری به سازمان امور اداری و استخدامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داده اند که هر دو دستگاه مسئول پیگیری شده اند و مرتب به رئیس جمهوری گزارش میدهند؛ باید به گونه ای پیش برویم که تا سال آینده همه دستگاهها به دولت الکتروینک بپیوندند.
واعظی همچنین درباره افزایش ۴۰ درصدی قدرت پول ملی نسبت به سال گذشته، بیان کرد: بانک مرکزی یک گزارشی آماری و مقایسه ای از نوسان قیمت ارز در بازار در سال ۹۷ و روزهای مشابه در سال ۹۸ به دولت ارائه کرد که نرخ ارز در سال گذشته از ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ هزار تومان و بیشتر بود، اما اکنون نرخ ارز برای مدت زیادی است که حدود ۱۱ هزار تومان باقی مانده است، بر مبنای این گزارش نشان داده می شود که پول ملی تقویت شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری عنوان کرد: همان افرادی که در آن زمان که قیمت ارز به ۱۵ و ۱۶ و یا حتی در زمانی در بحران به ۱۹ هزار تومان هم رسید، مواردی را بیان می کردند و دولت را مورد حمله قرار میدادند که چرا قیمت ارز به این شکل است، باید پاسخ بدهند اما امروز هم که قیمت ارز به حدود ۱۱ هزار تومان رسیده و ثبات پیدا کرده به هیچ وجه حاضر به پذیرش آن نیستند.
وی گفت: به اعتقاد من اگر رسانه ها همین صحبتهای دوستانی که همه از یک جناح هم هستند را برای مردم بگذارد، مردم ماهیت اینها را بیشتر میشناسند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری از دریافت بورسیه توسط برخی از آقازادهها ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: از آنجایی که سیاست رئیس جمهوری را می دانم، اگر مدارکی در این زمینه وجود داشته باشد به ما بدهید، حتی اگر یک نفر هم به ناحق بورسیه گرفته باشد و حق دیگری را پایمال کرده باشد، ما جلوی آن را میگیریم.
واعظی درباره معرفی وزیر برای وزارت بازرگانی گفت: وقتی تصمیمی در مورد یک وزارتخانه گرفته می شود بر روی کار و مدیران و کارکنان آنها تاثیر می گذارد، انتظار داشتیم شورای نگهبان هفته گذشته با اولویت و فوریت این طرح را در دستور قرار می داد و بررسی می کرد که نوبت به بررسی آن نرسید، از جلسه امروز شورای نگهبان خبر ندارم، اما در صورت تایید و ابلاغ، بلافاصله ما نیز اقدام می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریم صادرات غیرنفتی توسط چین آیا ما شاهد اتفاقات تازهای در اقتصاد و نوسانات نرخ ارز خواهیم بود یا خیر؟اظهار داشت: خیر. الان ما از طرف چین و اروپا و بسیار از کشورها تحریم جدیدی نداریم.آمریکا فشارهایی به برخی از کشورها میآورد که محدودیت ایجاد می کند. ما هم راههایی بلد هستیم که این فشارها را دور بزنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: سختترین فشارها را بر ما وارد کردند ولی هیچ تاثیری نه در بازار ارز و نه در بازار کالا بهوجود نیامده و الان آرامشی وجود دارد. ما در دولت به دنبال این هستیم که از فرصتها استفاده کنیم و حتی بتوانیم قیمت ارز و کالا را مقداری پایینتر بیاید.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درخصوص آخرین وضعیت کارگران هفت تپه، هپکو و کنتورسازی قزوین و آذرآب و بازداشت کارگرانی که برای بیان اعتراضاتشان مراجعه کرده بودند، خاطرنشان کرد: کارگران در محیطهای کارگری باید بتوانند اگر مشکلی دارند بیان کنند ما هیچ وقت در این دولت و حتی دولت قبل مخالف این موضوع نبودیم. کارگران هم مانند هر قشر دیگری باید صحبتها، خواستهها و مطالباتشان مورد توجه دولت و مسئولین قرار بگیرد و این حق آنهاست.
واعظی گفت: ما هم در ریاست جمهوری و هم در دولت اینها را رسیدگی کردهایم و رسیدگی میکنیم. استانداران نیز مسائل اینها را مرتب پیگیری میکنند. گاهی اتفاقاتی میافتد که فقط دست دولت نیست. بلکه باید دولت و قوه قضائیه با هم همفکری کنند و ما این کارها را دنبال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اینها کارگران دولت نیستند. هفت تپه دست بخش خصوصی است و بخش خصوصی آن را خریداری کرده است و حالا در اداره این بنگاه با مشکل مواجه شده. ما به عنوان دولت نمیگوییم که به ما ارتباطی ندارد ما باید تلاش کنیم مشکلات آنها حل کنیم و حتی مسائل قضایی آنها را دنبال کردیم. ممکن است صاحب این بنگاهها باتوجه به مشکلاتی که دارد برای ما اینقدر اهمیت نداشته باشد ولی کارگرانی که برای آن صاحب بنگاه کار میکنند برای ما باارزش هستند. ما همه تلاشمان را انجام میدهیم که حتی یک کارگر هم بیکار نشود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درخصوص بحث رشد و رونق تولید و اشتغال در جلسات هیات دولت بیان کرد: در هیچ جلسهای چه در دولت و چه در جلسات ستاد اقتصادی و جلسات دیگری نبوده که ما درباره رونق تولید و اشتغال و رونق کسب کار بحث نکنیم. برای دولت بسیار مهم است که در شرایط تحریم اولا کارگر که مشغول کار است، بیکار نشود. دوم اینکه برای افرادی که الان بیکار هستند اشتغال ایجاد کنیم.
واعظی اظهار داشت: امروز رئیسجمهوری به همه دستگاهها به ویژه دستگاههایی که میتوانند روی مساله اشتغال کار کنند، دستور دادند که تلاششان بیشتر باشد برای اینکه این روند اشتغال متوقف نشود.