به گزارش خبررسا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه علنی امروز در پاسخ به سؤال محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ درباره اقدامات این وزارتخانه در جهت بهبود روابط اقتصادی و ارتقای دیپلماسی اقتصادی و همچنین ارتقای جایگاه ایران در صحنه جهانی اظهار داشت: موضوع اقتصاد مهمترین اولویت سیاست خارجی است و ما بر این اساس معاونت دیپلماسی اقتصادی را تشکیل دادیم اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که کار ما اقتصادی نیست و ما وظیفه تصدیگری را بر عهده نداریم.
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی گفت: مدتی است که این دبیرخانه تشکیل شده و وظیفه اصلی این دبیرخانه، هماهنگی کارهای مختلف کشور در دستگاههای خارجی است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: دبیرخانه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی هر دو هفته یکبار با معاونت وزارتخانههای دیگر جلسهای تشکیل میدهد. همچنین آنان جلساتی را با سفرای ایران در کشورهای مختلف برگزار میکنند که آخرین تحولات اقتصادی را ارائه دهند.
ظریف با بیان اینکه تاکنون سفرای ما در کشورهای همسایه و همچنین چین و ژاپن در این دبیرخانه حضور یافتهاند و مباحثی درباره دیپلماسی اقتصادی مطرح شده است، گفت: همچنین ما برای استانها اداره ویژهای را تشکیل دادهایم تا امکانات استانها برای جذب سرمایه مورد ارزیابی قرار گیرد که تاکنون در معاونت اقتصادی چند جلسه بین استانداران و سفرا تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه همچنین یک پایگاه اطلاعرسانی در معاونت دیپلماسی تشکیل شده است، افزود: در این پایگاه اطلاعرسانی، اطلاعات اقتصادی کشورها در اختیار بخش خصوصی و دولتی قرار میگیرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در پایگاه اطلاعرسانی معاونت دیپلماسی، اطلاعات مربوط به بازارها در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد که این امر در ارتقای فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی تأثیر بسزایی دارد. همچنین ما اطلاعات ایران را در اختیار بخش خصوصی خارجی قرار میدهیم.
ظریف بیان کرد: اقدام دیگری در این مورد انجام شد که به کمک مجلس شورای اسلامی نهایی شد و هفته گذشته هم رئیسجمهور در آن جلسه شرکت کرد که این موضوع ورود ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.
وی در این باره توضیح داد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا امکان ویژهای را برای ایران فراهم میکند تا بتواند با همسایگان خود ارتباط ویژهای را از حیث اقتصادی و تجاری برقرار کند که با اجرا شدن توافق اوراسیا در اواسط آبان ماه قطعاً شاهد تأثیرات بسزای حضور ایران در این اتحادیه خواهیم بود.
وزیر امور خارجه درباره اقدامات این وزارتخانه برای ارتقای جایگاه ایران و ایرانی در سطح جهان اظهار داشت: ما حمایت از ایرانیان خارج از کشور را وظیفه خود میدانیم و هرگونه اقدامی برای جلوگیری از تضییع حقوق آنان انجام میدهیم.
ظریف ادامه داد: دو ایرانی مقیم خارج از کشور به شکل غیرقانونی و به درخواست آمریکا در زندان بودند که یک ایرانی آزاد شده است و آزادی وی ماحصل تلاشهایی است که وزارت خارجه انجام داده اما به دلیل اینکه میخواهیم اقداماتمان به نتیجه برسد، از تبلیغاتی کردن آن جلوگیری میکنیم و به دنبال آن هستیم که از طریق گفتوگو، آن را به نتیجه برسانیم.
وی تأکید کرد: وظیفه وزارت امور خارجه بستن قرارداد و جذب سرمایه نیست، صرفاً وظیفه ما تسهیل این اقدامات است و دستگاههای ذیربط باید آن را انجام دهند.
ظریف بیان کرد: سفرای ما موظف به شناخت سرمایهگذاران هستند و باید اطلاعات لازم را در اختیار آنان بگذارند تا سرمایهگذاران در ایران حضور یابند و پس از حضور سرمایهگذاران خارجی در کشورمان، یکسری مقررات داخلی و قوانین وجود دارد که باید رعایت شود و همه میدانیم که برای یک سرمایهگذاری عادی باید سرمایهگذاران چندین ساعت صبر کنند تا مجوز بگیرند و این مسائل دیگر ربطی به وزارت خارجه ندارد.