تارخ انتشار: پنج شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۵
کد خبر : 25233
چاپ خبر

نفتکش “گریس ۱” رسما آزاد شد

انگلیس سرانجام بعد از پنج هفته تانکر نفتکش گریس ۱ که توسط دولت جبل الطارق توقیف شده بود را آزاد کرد.

نفتکش  “گریس ۱” رسما آزاد شد

به گزارش خبررسا به نقل از شبکه خبر الپریدوکو، انگلیس سرانجام بعد از پنج هفته تانکر نفتکش گریس ۱ که توسط دولت جبل الطارق توقیف شده بود را آزاد کرد. 

به گفته این شبکه خبری، به رغم فشارها و مخالفت های بسیار آمریکا، کشتی گریس ۱ حامل نفت ایران هم اکنون آزاد است و به همراه خدمه خود می تواند هر جا که بخواهد، نقل مکان کند. 

دیوان عالی جبل الطارق صبح امروز تصمیم گیری در خصوص رفع توقیف نفتکش گریس ۱ را به دنبال درخواست آمریکا از مقامات آن کشور و کارشکنی ایالات متحده، تا عصر امروز به تعویق انداخته بود.

یورو نیوز نوشت: یک مقام ارشد در دفتر وزیر اول دولت جبل الطارق به این شبکه خبری گفته که “ایالات متحده درخواست کرده است بر اساس ادعاهای مطرح شده در خصوص نفتکش گریس ۱، این نفتکش را توقیف کند.

نفتکش گریس ۱ حامل ۲.۱ میلیون بشکه نفت ایران که از چهارم ژوئیه امسال توسط پلیس جبل الطارق و نیروهای ویژه انگلیس توقیف شد، باعث ایجاد بحران دیپلماتیک بین تهران و لندن شد.

در نوزدهم ژوئیه ، ایران نیز به علت “عدم رعایت مقررات بین المللی” یک تانکر نفتی انگلیس به نام “Stena Impero””استنا ایمپرو” را در تنگه هرمز توقیف کرد.

خبرگزاری فرانسه در نخستین ساعت های روز پنجشنبه اعلام کرد که دیوان عالی جبل الطارق قرار است امروز پرونده گریس ۱ را از ساعت  ۱۰ و ۳۰دقیقه صبح به وقت محلی(۰۸:۳۰ به وقت گرینویچ) بررسی و انتظار می رود امروز حکم را صادر کند. این در حالی است که توقیف نفتکش تا ۱۹ اوت تمدید شده است.

پیشتر، روزنامه انگلیسی “سان” نیز گزارش داده بود که نفتکش گریس ۱ که در جبل الطارق توقیف شده، با توجه به قصد مقام های این منطقه برای تمدید نکردن حکم توقیف این نفتکش، روز پنجشنبه آزاد می‌شود.

این روزنامه در تارنمای رسمی خود نوشت که «فابیان پیکاردو» سروزیر جبل الطارق قصد ندارد دستور توقیف نفتکش گریس ۱ را پس از اتمام موعد آن تمدید کند.

در این ارتباط «حمید بعیدی‌نژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن ساعاتی پیش درباره اخبار مربوط به احتمال آزادی کشتی حامل سوخت ایران از طرف جبل‌الطارق در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «رفع توقیف نفتکش حامل نفت ایران پس از مسیر طولانی حقوقی و فنی که طی کرده است، منوط به اعلام تصمیم نهایی مقامات جبل الطارق در دادگاه و تأیید آن توسط دادگاهی است که باید امروز تشکیل شود. به محض اطلاع موثق از تصمیم نهایی، مراتب به اطلاع می‌رسد.»

جبل الطارق از  سال ۱۷۱۳ برای همیشه تحت مالکیت بریتانیا قرار گرفته است.



پاسخی بگذارید