تارخ انتشار: چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۵
کد خبر : 23697
چاپ خبر
رئیس مجلس شورای اسلامی:

دولت باید نگاه جامع و استراتژیک به بودجه داشته باشد/ ضرورت بودجه نویسی برمبنای عملکرد

علی لاریجانی با تأکید بر بودجه نویسی بر مبنای عملکرد گفت: در حال حاضر این روش بودجه نویسی بر مبنای عملکرد نبوده و بسیاری از ردیف‌هایی که در لایحه بودجه ذکر می‌شود ضروری نیست همچنین طرح‌های ملی باید ذیل وزارتخانه‌ها درج شوند و به طور کلی نباید به جزئیات نحوه اختصاص بودجه‌ها پرداخت بلکه خود دستگاه‌ها باید این تقسیمات را انجام دهند

دولت باید نگاه جامع و استراتژیک به بودجه داشته باشد/ ضرورت بودجه نویسی برمبنای عملکرد

به گزارش خبررسا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای با رئیس، مدیران و کارشناسان دیوان محاسبات کشور و دستگاه‌های اقتصادی دولت با موضوع آسیب شناسی و راهکارهای ارتقای نظام بودجه ریزی کشور برگزار شد، گفت: در حال حاضر مشکلاتی در ساختار بودجه کشور وجود دارد که این نظرات میان دستگاه‌ها مشترک است و باید با توافقاتی میان قوا برطرف شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وضعیت بودجه در خردادماه به لحاظ فروش نفت طبق پیش بینی‌ها بود، اظهار داشت: در همین زمان نیز بودجه با تغییرات مثبتی مواجه شد و به سمت عملیاتی شدن آن پیش رفتیم که این مسائل نیز باید در گزارش‌ها لحاظ شود.

وی تصریح کرد: مراکز پژوهشی تمام دستگاه‌ها تقریباً در حوزه بودجه با یکدیگر اتفاق نظر دارند.

لاریجانی همچنین درباره نحوه دریافت معوقات مالیاتی بیان داشت: باید انگیزه ایجاد شود که بهترین کار برای آن تقسیط مالیات است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره فروش طرح‌های عمرانی ابراز کرد: سخت گیری‌ها در فروش این طرح‌ها باعث می‌شود فروشی صورت نگیرد لذا در جلسه سران قوا این مسئله بررسی شد که تسهیلاتی داده شود تا مکانیزم سخت فعلی ساده‌تر شود به گونه‌ای که دستگاه‌های نظارتی نیز نگرانی بابت این فروش‌ها نداشته باشند.

وی در ادامه تأکید کرد: بحث یارانه‌ها به خصوص یارانه کالاهای اساسی باید به گونه‌ای باشد که واقعاً به دست مردم برسد و همچنین باید نظام انگیزشی برای دریافت مالیات اجرا شود.

لاریجانی همچنین با تأکید بر بودجه نویسی بر مبنای عملکرد گفت: در حال حاضر این روش بودجه نویسی بر مبنای عملکرد نبوده و بسیاری از ردیف‌هایی که در لایحه بودجه ذکر می‌شود ضروری نیست همچنین طرح‌های ملی باید ذیل وزارتخانه‌ها درج شوند و به طور کلی نباید به جزئیات نحوه اختصاص بودجه‌ها پرداخت بلکه خود دستگاه‌ها باید این تقسیمات را انجام دهند.

رئیس قوه مقننه درباره بودجه ریزی سازمانی بیان داشت: از زمانی که نفت درآمد زیادی برای کشور حاصل کرد، موضوع بودجه به سازمان برنامه پیوست در حالی که باید این موضوع از سازمان برنامه جدا شده و سازمان برنامه و بودجه صرفاً سازمانی برای توسعه کشور باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت باید صرفاً نگاه جامع و استراتژیک به بودجه داشته باشد.

حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، عضو کمیته آسیب شناسی نظام بودجه ریزی کشور نیز در این جلسه گفت: در شرایط استثنایی به سر می بریم که بهترین فرصت برای ایجاد تغییرات بزرگ است.

نایب رئیس مجلس در مجلس نهم ادامه داد: از سوی دیگر ممنوعیت استقراض از بانک مرکزی نیز باید لحاظ شود چرا که نمی‌توان از این بانک برای جبران مشکلات جاری دولت استفاده کرد.

وی ادامه داد: پوشش مالیاتی باید در جهت اجرای سیاست‌ها باشد و هزینه‌های جاری کشور از محل دریافت مالیات تأمین شود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد همچنین تصریح کرد: در حال حاضر فقدان پرداخت مالیات، ثروت‌های کلان برای برخی افراد رقم زده در حالی که در کشورهای دیگر مردم به راحتی ثروتمند نمی‌شوند همچنین باید بحث یارانه‌ها به گونه‌ای مدیریت شود که به طبقات آسیب پذیر جامعه کمک کند.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید