تارخ انتشار: سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵
کد خبر : 23614
چاپ خبر

توضیحات پیروز حناچی در خصوص انتقادات مصوبه افزایش عوارض ساخت وساز در تهران

شهردار تهران در خصوص مصوبه افزایش عوارض ساخت وساز توضیحاتی ارائه کرد

توضیحات پیروز حناچی در خصوص انتقادات مصوبه افزایش عوارض ساخت وساز در تهران

به گزارش خبررسا به نقل از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، پیروز حناچی در پاسخ به منتقدانی که اجرای مصوبه تعدیل عوارض ساخت و ساز را عامل گرانی مسکن معرفی می کنند، گفت: قیمت تمام شده ساخت‌ و ساز بخش کوچکی از بازار مسکن است.

شهردار تهران افزود: بازار مسکن تابع اقتصاد کلان کشور است و صرفاً از وضعیت ساخت و ساز پیروی نمی‌کند.

وی تاکید کرد: اگر مصوبه تعدیل عوارض ساخت و ساز را اجرا نکنیم، گویی حقی را از مردم گرفته ایم و به افرادی معدودی داده ایم که اقدامات انتفاعی محدود انجام می‌دهند؛ این اتفاق اصلاً به نفع شهر نیست.

حناچی با بیان اینکه عوارض ساخت و ساز در تهران از سال ۹۳ ثابت مانده بود و این امر هزینه‌های قابل توجهی را به شهر تحمیل می‌کرد، گفت: در گذشته نسبت عوارض به کل هزینه‌ها چیزی حدود ۶.۶ درصد بود. از سال ۹۳ تا به حال با وجود اینکه قیمت املاک افزایش یافت، این میزان به حدود یک درصد کاهش پیدا کرد، واقعیت این است که ثابت نگه داشتن عوارض به این میزان به نفع هیچکس نیست چرا که عده‌ای در این میان فعالیت غیرمولد و ضداقتصادی انجام می‌دهند و ادامه این شیوه به نوعی به این معناست که گویی حق شهر و سایر شهروندان را گرفته‌ایم و صرفاً به این افراد داده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه باید قیمت عوارض ساخت و ساز را متعادل نگه داریم، ادامه داد: این قیمت نه آن قدر باید افزایش پیدا کند که روی بازار مسکن تأثیر منفی بگذارد و نه آن قدر پایین باشد که به نظر بیاید ما یک رانت ویژه به مالکان زمین و کسانی که در حال ساخت وساز هستند، داده‌ایم اکنون نرخی که شورا تعیین کرده متعادل، منطقی و به طور متوسط در کل شهر حدود ۱.۷ درصد قیمت آپارتمان نوساز است.

شهردار تهران در پاسخ به اینکه آیا افزایش عوارض فشاری به مردم در محلات کمتر برخوردار تحمیل نمی‌کند، گفت: اولاً برای قطعات کوچک مقیاس و همچنین مناطق جنوبی شهر ملاحظاتی در نظر گرفته شده و در بافت‌های فرسوده هم صدور پروانه رایگان است ثانیاً میزان افزایش متوسط ۷. ۰ درصد (هفت دهم درصد) تا سه درصدی عوارض به نسبت قیمت تمام شده ابنیه عدد چندان سنگینی نیست علاوه بر این، در ضرایب تعدیل بین مناطق برخوردار و کم برخوردار تفاوت قائل شده است، بنابراین اجرای این مصوبه فشاری به طبقات پایین وارد نمی‌کند.

حناچی در این خصوص که گفته شده عوائد حاصل از این مصوبه در بافت فرسوده هزینه می‌شود اما این اتفاق چگونه رقم می‌خورد تصریح کرد: به طور قطع از درآمد حاصل از افزایش عوارض در راستای ارائه سرویس و خدماتی همچون توسعه مترو، احداث پارک، آسفالت معابر و … در تمام شهر و بافت فرسوده استفاده می‌شود.

وی افزود: برای شهر و اداره آن رقم عوارض پایین‌تر از آنچه مصوب شده به صرفه نیست.

شهردار تهران ادامه داد: بالاخره عوائد حاصل از عوارض جز منابع مالی پایدار شهر است ما هر چقدر بتوانیم میزان این منابع را در شهر افزایش دهیم می‌توانیم سرویس و خدمات بهتری به شهروندان ارائه داده و کیفیت اداره شهر را از آنچه که هست مطلوب‌تر کرده و برای ارتقای کیفیت شهر قدم‌های بعدی را برداریم.

حناچی با بیان اینکه یکی از اهداف شهرداری در ارائه لایحه افزایش عوارض ساخت و ساز، افزایش کیفیت خدمات در مناطق کم برخوردار بود، در تشریح چگونگی تحقق این امر گفت: زمانی که می‌خواهیم محدوده‌ای نوسازی شود می‌توانیم هزینه‌ها را پایین بیاوریم، در مقابل در مناطقی که جمعیت اشباع شده و به سقف جمعیتی طرح جامع نزدیک شده ایم، می‌توانیم با تنظیم عوارض به هدف خود که کیفیت بخشی به مناطق کمتربرخوردار است، برسیم. اگر چنین اتفاقی بیفتد به طور طبیعی سرمایه به بخش‌هایی می‌رود که هنوز ظرفیت برای ساخت‌وساز دارند. این مناطق، مناطقی هستند که پیش از این در آنها سرمایه گذاری نشده است. سرمایه هم به همین شکل به قسمت‌هایی می‌رود که تاکنون نرفته است. البته زمینه‌های دیگری هم نیاز دارد؛ به طور مثال باید در این مناطق طراحی و اجرا فاخر باشد تا ارزش افزوده ایجاد کند.

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای اجرای فاخر طرح‌ها در مناطقی که تاکنون سرمایه به آنجا نرفته است وجود دارد، گفت: اجرای این مصوبه مقدمه کار است. یعنی اگر بخواهیم آن اتفاق بیفتد این قدم اول است.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید