به گزارش خبررسا، احمد وحیدی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح برنامههای خود برای تصدی وزارت کشور اظهار داشت: برنامههای من در قالب ۵ فصل، یک مقدمه، یک نقش کارکردهای وزارت کشور، مفهوم کلیدی وزارت کشور برای تحول، اقدامات کلیدی و اولویتدار است.
وحیدی با بیان اینکه برنامهای که تهیه شد مستند به قانون اساسی، سند چشم انداز و بیانیه گام دوم ، سیاست کلی نظام است، گفت: ۱۶ مورد از سیاستهای کلی به وزارت کشور مربوط است و نزدیک به ۲۴ سال توفیق دارم که در خدمت این سیاستها هستم و کاملا میدانم که چه سیاستهایی زمین مانده است که باید اجرا شود.
وزیر پیشنهادی کشور گفت: از قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، علاوه بر قوانینی که به طور غیر مستقیم وزارت کشور مورد خطاب است، مخاطب مستقیم حداقل ۹ مورد وزارت کشور است. بر این اساس برنامه ای در قالب ۱۳ موضوع اساسی، ۱۸ راهبرد کلان و ۱۴۸ اقدام اجرایی و برنامه های محوری تنظیم شده است که به کمیسیون ارائه شد.
وی افزود: ۱۶۷ نماینده برنامهها و دغدغه های خود را گفتند که این دغدغهها در قالب ۵۰۸ نقطه نظر با تجمیع آنها به ۳۶۵ موضوع و در ۸ فصل بخش بندی و تحلیل شد.
وحیدی یادآور شد: از این ۸ سرفصل ۸۵ نکته به حوزه شایسته سالاری و کارآمدی توجه کرده بودند، ۶۸ نکته در مورد تعامل دولت و مجلس و ۵۸ نکته درحوزه انتخاب مدیران بود. همچنین ۳۹ نکته آسیبهای اجتماعی، ۲۹ مورد درباره ثبات و نشاط سیاسی، ۲۹ مورد در حوزه مدیریت بحران، ۲۵ نکته در حوزه تقسیمات کشوری و ۲۳ نکته در حوزه اصلاح قوانین و مقررات بود که قریب به اتفاق این موضوعات در برنامه ها دیده شده است.
وزیر پیشنهادی وزارت کشور گفت: مباحثی چون اعتیاد، ارتقای مدیریت شهری، فعالیتهای سیاسی و احزاب سیاسی در قالب بندهای متعدد در برنامه مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه به نقشها و کارکردهای مورد انتظار وزارت کشور اشاره کرد و افزود: نخستین نقش وزارت کشور بسیج ظرفیتهای کشور است. در کشور ظرفیتها و قابلیتهای فراوانی داریم که باید آنها را برای اهداف مدنظر بسیج کنیم. برای این کار یکی از کارکردهای وزارت کشور برای بسیج این ظرفیتهاست و استانداران، فرمانداران و در سطح شهر شهرداران باید ایفای نقش کنند.
وحیدی اظهار کرد: بسیج ظرفیتها سه هدف را دنبال می کند؛ یکی گذر از مشکلات اقتصادی به منظور بهبود معیشت عمومی، هدف میان مدت درباره پرداختن به ریشه های محرومیت و محرومیت زدایی است چرا که معنا ندارد که کشور ما دارای محرومیت باشد. در حال حاضر ۲۷۰۰ نقطه از این حیث شناسایی شده که باید در برنامه ها قرار بگیرد و با بسیج ظرفیت ها و مردمی در مدت اندکی میتوان آنها را حل کرد.
وی افزود: هدف سوم و اصلی پیشرفت عمومی کشور است. کشور باید جایگاه خود را در سطح جهان پیدا کند. اعتقاد من این است با بسیج و برنامه ریزی خوب می توانیم در عرض ده تا ۱۵ سال کشور را در بین ۱۰ اقتصاد برتر دنیا قرار بگیریم.