تارخ انتشار: چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۱
کد خبر : 31231
چاپ خبر

تصمیم نمایندگان خط و نشان به ۲۴ میلیون ایرانی بود/ تمام بازارها سیگنال منفی دریافت می‌کنند/ دیگر نمی‌‌توان تصمیمی برای حقوق بازنشستگان گرفت

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: این اقدام مجلس هیچ توجیهی ندارد جز اینکه خواسته باشند خط و نشانی برای رییس‌جمهور و ۲۴ میلیون ایرانی که به این رییس جمهور رای دادند، نشان دهند. به عبارت دیگر پیام این اقدام مجلس این بوده که رای مردم به رییس جمهور هیچ ارزشی ندارد.

تصمیم نمایندگان خط و نشان به ۲۴ میلیون ایرانی بود/ تمام بازارها سیگنال منفی دریافت می‌کنند/ دیگر نمی‌‌توان تصمیمی برای حقوق بازنشستگان گرفت

به گزارش خبررسا، مهدی پازوکی درباره تصمیم مجلس مبنی بر رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: دولت تا دو هفته برای اصلاح ایرادات لایحه فرصت دارد که پس از آن لایحه را به مجلس برگرداند اما به شدت با این روند مجلس مخالفم و این اقدام مجلس سیگنال منفی به کل اقتصاد کشور می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه رد کلیات لایحه بودجه در مجلس به نفع اقتصاد و منافع ملی کشور نبود، گفت: اقتصاد کشور در حال حاضر به شدت از بی‌ثباتی رنج می‌برد و این تصمیم و اقدام مجلس به جز وقت کشی و اتلاف زمان چیز دیگری نداشت.   

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قطعا لایحه دولت باید در جهت توسعه و پیشرفت ایران اصلاح می‌شد، ادامه داد: اگر مجلس هزینه‌های غیرضرور دولت را حذف می‌کرد اقدام بسیار مثبتی بود. اگر مجلس اصلاحات ساختاری در راستای کارآمدکردن منابع درآمدی ایجاد می شد بسیار خردمندانه عمل می‌کرد اما اینکه سعی کند به  تلاطم دامن زند بسیار تبعات منفی خواهد داشت.

پازوکی با تاکید بر اینکه سه دوازدهم بستن بودجه بسیار کار اشتباهی است، افزود: کشورمان امروز در جنگ اقتصادی با دشمنان خارجی از جمله اسرائیل و کشورهای مرتجع منطقه و تندروها در امریکا است، این اقدام مجلس سیگنال منفی برای اقتصاد ایران است. مگر دو هفته دیگر چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا ایراداتی که مجلس بر لایحه عنوان کرده برطرف می‌شود؟

وی گفت: این حق مجلس است که لایحه بودجه را نقد کند و به کارا شدن لایحه و انضباط اقتصادی کمک کند اما هر اقدامی که باعث بی‌ثباتی اقتصاد شود با آن مخالف هستیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: باید توجه داشته باشیم که کمیسیون تلفیق کلیات بودجه را تصویب کرده‌ بود و باید دید مجلس بر چه اساسی دست به این اقدام زده‌ است.

پازوکی با بیان اینکه معتقدم مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ سیاسی کاری کرد، اظهار داشت: شاید تندروها می‌خواهند شرایط را به سمتی پیش ببرند که فشار به مردم بیشتر وارد شود به این دلیل که تصور می‌کنند با ایجاد فشار بیشتر، مردم به آنها روی می‌آورند اما نمی‌دانند که با افزایش بیشتر مردم به نظام بدبین می‌شوند.

وی گفت: این اقدام مجلس هیچ توجیهی ندارد جز اینکه خواسته باشند خط و نشانی برای رییس‌جمهور و ۲۴ میلیون ایرانی که به این رییس جمهور رای دادند، نشان دهند. به عبارت دیگر پیام این اقدام مجلس این بوده که رای مردم به رییس جمهور هیچ ارزشی ندارد.

وی افزود: با رد کلیات بودجه توسط مجلس هیچ اتفاقی نمی‌افتد مگر سال گذشته که کلیات را رد کردند، اتفاقی افتاد که تکرار این اقدام‌شان برای بودجه سال آینده، تاثیری داشته باشد.

پازوکی تاکید کرد: معتقدم که رهبری باید در این موضوع دخالت کند چراکه به طور قطع با ادامه این روند، مجلس کشور را دچار بی‌ثباتی می‌کند و مشکلات متعددی در ساختار اقتصادی ایجاد خواهند کرد.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد مجلس انقلابی برنامه‌ خاصی برای اداره جامعه ندارد چراکه تصمیماتی که برای رفع ایرادات بودجه گرفته بود، ایرادات لایحه را بدتر و بیشتر کرد، گفت: در حال حاضر با رد کلیات لایحه بودجه دیگر نمی‌‌توان تصمیمی برای حقوق بازنشستگان گرفت چراکه بودجه بازنشستگان در اعتبار سال ۹۹ دیده نشده.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: علی رغم اینکه مجلس انقلابی شعار عدالت می‌دهد اما ناعدالتی‌ها را افزایش داد برای مثال مالیات ۱۰ درصدی برای حقوق استاد دانشگاه و مالیات ۱۵ درصدی برای معلمان در نظر گرفته بود یا اینکه قضات را از پرداخت مالیات معاف کرده بود. یا اینکه راه واردات خودروهای لوکس از مناطق آزاد را به سرزمین اصلی باز کرده بود که تمام این تصمیمات بر اساس نفوذ نمایندگان بوده است.  اگر قرار است این آزادی فقط برای عده‌ای باشد چرا با این آزادی برای تمام مردم موافقت نمی کنند.

وی گفت: تمام بازارها این سیگنال منفی بابت اقدام مجلس را دریافت می‌کنند هر سیاستی که باعث بی‌ثباتی اقتصاد شود اثر منفی خواهد داشت وقتی دولت بودجه مشخص نداشته باشد و نتواند حقوق کارکنان را به موقع بپردازد، نارضایتی ایجاد می‌شود و این افراد هم بدشان نمی‌آید که فشار بر مردم افزایش یابد و تحلیل اشتباه آنها این است که فکر می‌کنند اگر این فشارها را افزایش دهند سهم‌شان در آرای مردم بیشتر می‌شود اما این باعث می‌شود که اساسا مردم در انتخابات شرکت نکنند.   

برچسب ها:


پاسخی بگذارید