“بیتا بیات” در گفتگو با خبررسا، با اشاره به قابلیت ها و ظرفیت های زنان در رشد و توسعه اقتصادی کشور گفت: زنان در طول تاریخ تا به امروز نقش غیر قابل انکاری در رشد و توسعه جوامع خاصه در اقتصاد و فرهنگ داشته اند.
عضو اسبق هیات رئیسه کانون زنان بازرگان ایران در ادامه با بیان اینکه از جمله شاخصه های مهم توسعه کشورها میزان مشارکت زنان در عرصه های اقتصادی و اجتماعی ست گفت: بنظر کارشناسان مسائل اجتماعی زنان نتنها تاثیر گذار در نیمی از جامعه هستند بلکه اگر پا را فراتر بگذاریم به دلیل نقش مادری وهمسری که ایفا می کنند بیش از نیمی از حرکت های اجتماعی متاثر از زنان است و زنان نه صرفا در جایگاه مادر در پرورش نسل امروز بلکه در پرورش و توسعه اجتماعی نسل فردا نقش آفرین هستند.
وظایف مادری و خانواده منافاتی با اصل حضور زنان در اجتماع ندارد
وی در ادامه با اشاره به ضرورت حضور زنان در عرصه های مدیریتی کشورخاطرنشان کرد: زنان بدلیل داشتن خصلت های ذاتی و خدادادی از مهر ، تیزبیتی نکته سنجی و سلامت اخلاقی، پشت کار انضباط و سایر خصوصیات مثبت فطری نسبت به مردان می توانند تاثیرات مثبتی در عرصه اجتماعی، فرهنگی واقتصادی کشور از خود بروز دهند.
بیات در ادامه با بیان اینکه وظایف مادری و خانواده منافاتی با اصل حضور زنان در اجتماع و مشارکت در فعالیت های اقتصادی واجتماعی ندارد گفت: به گواهی تاریخ زنان بدلیل مسئولیت پذیری بالا در هر مسندی که مسئولیتی را عهده دار بودند توانمند ووظیفه شناس عمل کردند.
وی درادامه با اشاره به برخی حرف و حدیث ها در خصوص مشارکت زنان در پست های مدیریت کلان کشور از جمله ریاست جمهوری گفت: زنان با توجه به ریز بینی، نکته سنجی، پاکدستی که جز صفات ذاتی شان است می توانند تاثیرات مثبتی در روند مدیریتی کشور داشته باشند و با نگاه محبت آمیزی که به همه مردم دارند می توانند به هرچه منسجم شدن و متحد شدن سلایق مختلف در راستای پیشرفت و توسعه کشور کمک کنند.
این فعال اقتصادی و اجتماعی بخش خصوصی در ادامه با بیان اینکه حضور زنان در پست های کلان کشور نباید صرفا تبلیغاتی و نمایشی باشد و می بایست با رعایت شایسته سالاری باشد خاطرنشان کرد: قطعا و حتما در کشور بانوان شایسته و توانمندی وجود دارند که ظرفیت سپردن وظایف مهمی به آنها هست ولیکن اگر در این موضوع مهم اهمال صورت پذیرد و با رفتارهای رفع تکلیفانه عرصه های مهم مدیریت کشور به افراد فاقد صلاحیت و نابلد داده شود و خروجی مثبتی از آن بیرون نیاید به ظرفیت و پتانسیل بالفعل و جایگاه زنان کشور در عرصه مدیریت لطمات بسیاری وارد می شود و تجربه حضور بانوان در این موضوعات به سرانجام نخواهد رسید.
تشکیل مجمع مشورتی زنان
این بانوی کارآفرین بخش خصوصی در ادامه با اشاره به تشکیل مجمع مشورتی بانوان در برخی استان های کشور از جمله البرز گفت: این مجمع با حکم فرمانداری کرج با حضور ۲۹۶ نفر از بانوان در ۲۶ رسته و شاخه از زنان خانه دار، دانشگاهیان، نخبگان،کارآفرینان،هنرمندان،ورزشکاران فعالین اجتماعی، دولت زنان و غیره… در بخش های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، و آموزشی و … فعالیت خود را در یک سال گذشته در البرز آغاز کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در تکمیل فرایند تشکیل کمیسیون های ۷ گانه مجمع مشورتی در حال حاضر ۲ کمیسیون آموزش و پرورش و کمیسیون فرهنگی مشغول فعالیت هستند خاطرنشان کرد: بدلیل وجود معضل بیماری کرونا و با توجه به لزوم تشکیل کمیسیون های مرتبط در دستگاه های معین استان در حال حاضر این مهم با مشکلاتی روبرو ست که امیدوراریم با بهتر شدن وضعیت بیماری و کاهش پروتکل ها، با همت تمامی اعضا و همکاران در شورای مرکزی بزودی شاهد شروع فعالیت های ۵ کمیسیون دیگر نیز باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه بدنبال تشکیل کمیسیون های ۷ گانه مجمع مشورتی بانوان البرز هستیم گفت: همچنان بدلیل وجود معضل بیماری کرونا و لزوم تشکیل کمیسیون های مرتبت در دستگاه های معین استان این مهم با مشکلاتی روبرو ست.
رئیس شورای مرکزی مجمع مشورتی زنان کرج در ادامه از تدوین و نگارش آیین نامه اجرایی کمیسیون های مجمع متبوع خود خبر داد و گفت: امیدواریم با ابلاغ آیین نامه این تشکل روند اجرایی اهداف مورد منظور در بخش توانمندسازی اقتصادی بانوان و همچنین بخش فرهنگ و آموزش و سایر بخش ها روانتر و بشکلی قاعده مند محقق شود.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد: در جهت کمک و هرچه شکوفاتر شدن فعالیت ها، طرح مجمع مشورتی از سوی معاونت زنان استانداری با جدیت پیگیری شود.
اتاق بازرگانی نباید محلی برای قدرت طلبی و اعمال سلیقه باشد
عضو اتاق بازرگانی البرز با اشاره به حواشی های ایجاد شده انتخابات دوره سوم و چند ماه اخیر اتاق البرز با بیان اینکه بخش خصوصی مشکلات بسیاری دارد و نیازمند ارائه نظرات و راهکارهای عملیاتی و کارشناسانه است گفت: اتاق بازرگانی به عنوان رکن مهم تشکلی بخش خصوصی و به تعبیری مادر تشکل ها نباید وارد حواشی شده و خدای نکرده با قدرت طلبی و اعمال سلیقه غیر کارشناسانه از رسالت و نقش اصلی و ذاتی که در راستای عارضه یابی و کمک به رفع موانع کسب و کار و پیشرفت و اعتلای اقتصاد مردمی دارد غافل شود.
نایب رئیس اسبق اتاق بازرگانی البرز در پایان با بیان اینکه اختلاف نظر و عقیده در کار گروهی و ستادی امری بدیهی و موجب پویایی و چابکی هر مجموعه ای می شود گفت: اتاق بازرگانی به عنوان یک انجمن و تشکل بزرگ می بایست با همکاری و تضارب آرا همه اعضا در راستای وظایف و اهداف ذاتی خود عمل کند و در جهت هرچه موثر تر شدن این اقدامات انسجام و همراهی تمامی اعضا از هیات نمایندگان وسایر اعضای اتاق بازرگانی را زمینه ساز باشد.
گفتگو: شهاب خاکدامن