به گزارش خبررسا، روزبه شریعتی با بیان اینکه شاخص کل برای اینکه از کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد فراتر رود، نیاز به یک محرک بنیادی دارد، اظهار کرد: با این حال از نگاه منطقی و اقتصادی، بازار نباید ریزش داشته باشد.
به گفته وی حداقل حدود ۱۰۰ شرکت در بازار به بازار جهانی مرتبط هستند و با توجه به حال خیلی خوب این روزهای بازار جهانی، ریزش بورس منطقی نیست.
وی ادامه داد: برای مثال قیمت پایه فولاد یا ورق در بورس کالا، حتی با شیوه نامه جدید که ۸۰ درصد قیمت جهانی را مبنای قیمت پایه قرار می دهد، رشد قابل توجهی داشته است، زیرا بازار جهانی فراتر از انتظار صعودی بوده و و این اتفاق سابقه نداشته که بازار جهانی تا این حد در بازار داخلی تاثیرگذار باشد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با انتقاد از شیوه بازارگردانی در بازار سرمایه، گفت: به نظر من مدل بد بازارگردانی یا مدل بد خرید و فروش حقوقی ها تا حدودی در روند بازار تاثیرگذار است. برای مثال در روز شنبه حقوقی ها بیش از ۳۰۰ میلیون سهم فولاد را فروختند و صف خرید فولاد ضرب آهنگ بازار را تغییر داد. روز یکشنبه همین اتفاق برای سهم های پالایشی و روز دوشنبه برای بانکی ها افتاد. البته بسیاری از تکنیکالیست ها صحبت از شناسایی کف جدید یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد می کنند اما این موضوع با منطق بنیادی و اقتصادی همخوانی ندارد.
شریعتی در ادامه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با ابهامات زیادی روبه رو است، توضیح داد: بازار سرمایه با ابهاماتی از جمله بحث لایحه بودجه و مخالفت احتمالی مجلس با کلیات آن، روی کار آمدن تیم جدید دولت در آمریکا، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران و … رو به رو است و باید گفت بازار سرمایه از عدم ثبات رنج می برد.