تارخ انتشار: پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۷
کد خبر : 30735
چاپ خبر
رئیس مجلس شورای اسلامی:

گرانی، ناشی از مشکلات ریشه‌ای و مسائل مدیریتی است/ بنا داریم تا قبل از بررسی بودجه، طرح مربوط به اخذ مالیات‌ها را تصویب کنیم/ مجلس در حوزه سوءمدیریت بورس ورود کرده است/ اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم توسعه/ طرح اقدام راهبردی به معنای خروج از برجام نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص مساله گرانی گفت: مادر شبکه تهیه، تامین و توزیع دچار مشکلات جدی هستیم و این ریشه در سوء مدیریت دارد. ما در نظارت دچار مشکل هستیم؛ الان در شرایط سختی ارزی ارز ۴۲۰۰ تومان برای کالاهای اساسی می‌آید. تا ۲۷ مهر بیش از ۴ میلیارد دلار به اقلام اساسی ارز توزیع شده اما ما آثار آن را نمی‌بینیم

گرانی، ناشی از مشکلات ریشه‌ای و مسائل مدیریتی است/ بنا داریم تا قبل از بررسی بودجه، طرح مربوط به اخذ مالیات‌ها را تصویب کنیم/ مجلس در حوزه سوءمدیریت بورس ورود کرده است/ اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم توسعه/ طرح اقدام راهبردی به معنای خروج از برجام نیست

به گزارش خبررسا، محمدباقر قالیباف در گفت‌وگوی زنده با مردم به مناسبت روز مجلس ضمن تبریک و تسلیت شهادت دکتر فخری‌زاده، در پاسخ به نخستین سوال در خصوص دغدغه گرانی که مردم را دچار مشکل کرده است، گفت: طبیعتا ما به عنوان نمایندگان، دغدغه‌ای جز دغدغه مرم نداریم و با گرانی‌ها آشنا هستیم. در این بخش به طور جد مردم گله‌مند هستند. در همین بازدیدها دیدم پشت پنجره نانوایی زده نان نسیه داده نمی‌شود و دیدم بله گویا کارگرها که کارگر فصلی هستند برای خرید نان دچار مشکل هستند. مشکلات واقعا زیاد است و از نان تا مساله مرغ، مردم دچار مشکل هستند. 

وی ادامه داد: فکر می‌کنم بحث گرانی باید به دو بخش تقسیم شود؛ بخشی مشکلات ریشه‌ای است که وقتی بحث تحریم و کرونا را هم نداشتیم مردم عادت داشتند نزدیک عید با تورم ۲۰ درصد مواجه شوند اما حالا از بی‌ثباتی ناراحت هستند. یک بحث ریشه‌ای است که اساس آن به کسری بودجه برمی‌گردد که همه دولت‌ها و مجلس‌ها را شامل می‌شود.

وی افزود: یک نکته دیگر بحث مسائل مدیریتی است. مادر شبکه تهیه، تامین و توزیع دچار مشکلات جدی هستیم و این ریشه در سوء مدیریت دارد. ما در نظارت دچار مشکل هستیم؛ الان در شرایط سختی ارزی ارز ۴۲۰۰ تومان برای کالاهای اساسی می‌آید. تا ۲۷ مهر بیش از ۴ میلیارد دلار به اقلام اساسی ارز توزیع شده اما ما آثار آن را نمی‌بینیم. اینها همه به ضعف مدیریت برمی‌گردد. در مجلس کار اجرایی دست ما نیست و من تاکید دارم ما به جای دولت ننشینیم. 

رئیس مجلس در خصوص انتقاد به نمایندگان که برخی معتقد هستند در مساله قانونگذاری وارد فاز اجرایی شده‌اند، گفت: قانونگذاری حق قانونی ما است؛ آیین‌نامه‌های اجرایی که دولت تصویب می‌کند تا آن آیین نامه از سوی مجلس ابلاغ نشود کسی حق اجرا ندارد. قانونگذاری و سیاستگداری وظیفه ما است؛ پس ریل‌گذاری کار ما است. تطبیق دادن آیین‌نامه‌های اجرایی هم وظیفه ما است. 

وی در خصوص کسری بودجه به عنوان ریشه همه مشکلات نیز گفت:  الان شما نگاه کنید اکثر متخصصین و مردم وقتی مشکلات امروز اقتصاد را می‌بینیم می‌گویند دو عامل دارد، یکی سوء مدیریت و یکی تحریم که نقش سوء مدیریت بیشتر است. ما وقتی حرف از کسری بودجه می‌زنیم یعنی دخل و خرج دولت با هم نمی‌خواند. 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همه جای دنیا اقتصادشان، اقتصاد پایدار است؛ مانند درآمدهای گمرکی اما نفت و اوراق قرضه که درآمد پایدار نیست. کشوری می‌تواند اقتصاد سالم داشته باشد همانگونه که حضرت آقا سال‌ها جهش تولید را مطرح کردند، باید چرخ تولیدش بچرخد و بعد تولید و صادرات مواد اولیه و برآیند آن‌ها بتواند هزینه دولت را تامین کند.

 وی ادامه داد:  هنگامی که کسری بودجه وجود دارد، چه دولت که می‌خواهد بودجه را ارائه دهد و چه مجلس که می‌خواهد آن را تصویب کند باید واقعی باشد. مثلاً ما اگر بخواهیم با نفت و اوراق قرضی آن را برطرف کنیم نمی‌شود. به طور مثال بودجه سال ۹۸ عددها گرد شد و ما بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در آن سال کسری بودجه داشتیم که دولت برای جبران آن از بانک‌ها استقراض کرده یا اوراق فروخت.

وی درباره اینکه مجلس برای واقعی کردن بودجه ۱۴۰۰ چه برنامه‌ای دارد و همچنین رفع دغدغه‌های معیشتی مردم گفت: ما در  مجلس یازدهم برای کسری بودجه، جلوگیری از تورم،  گرانی و همچنین اصلاح شبکه تهیه و توزیع کالا در ۶ ماه گذشته یک برنامه منظمی را تنظیم کردیم. به طور روشن اگر بخواهم به اقداماتی که انجام داده‌ایم اشاره کنم باید بگویم ۴ رویکرد مردم سازی، شفاف سازی، هوشمند سازی و کارآمد سازی در نظر گرفتیم که بسیار مهم هستند.  مثلاً در همین بحث کسری بودجه که باید ابتدا بپذیریم این امر وجود دارد و بعد  آن را از طریق درستی که وجود دارد سمت بودجه پایدار ببریم.

وی ادامه داد: مثلاً بحث مالیات و انواع آن در کشور  صحبت می‌کنیم  به شدت به هم ریخته است ما حدود ۶۰۰ هزار شرکت موئد مالیاتی داریم که  حدود سه میلیون نفر در حوزه کسب و کارها هستند، اما جالب است بدانید ۳۲ هزار نفر ممیز مالیاتی داریم مالیات‌ها را جمع می‌کنند که ۶۰ درصد این ۳۲ هزار نفر با ۶۰ درصد امکانات تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان مالیات را جمع می‌کنند به طور  مثال در بحث ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی امسال تنها ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان جمع شد.

وی ادامه داد: این امر به خاطر سوء مدیریت و تصمیم غلط است، به جرأت می‌گویم در گذشته مقابل این سوء مدیریت ایستادگی نکردند و نتیجه آن شد که تمامی دلالان و سوداگران و کسانی که بدون اینکه عرقی بریزند حجم عظیمی از پول را پیدا کردند.

رئیس قوه مقننه  بیان کرد: در همین ۶ ماه گذشته یکی از کارهایی که با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان مالیاتی انجام دادیم طرح مربوط به اخذ مالیات‌ها بود که اتمام رسید در کمیسیون اقتصاد هم مصوب شد و بنا داریم تا قبل از بودجه این قانون را تصویب کنیم.

قالیباف گفت: امسال بودجه شرکت‌ها ۸۵۰ هزار میلیارد تومان اما بودجه شرکت‌های دولتی هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که تقریباً دو برابر بودجه است. تقریباً بیش از ۳۰۰ شرکت دولتی  ۸۰ درصد آن هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است بودجه را به خود اختصاص دادند. ما در مجلس در همین یک ماه گذشته جلسات مفصلی گذاشتیم تا دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها محاسبه کنند.

وی درباره بورس گفت: تا قبل از این که مردم به بورس اعتماد کنند و بیایند، کل بورس ۲۲۰۰ میلیارد تومان بود و هنگامی که نقدینگی به سمت آنجا هدایت شد به بیش از ۹ هزار هزار میلیارد تومان رسید.

قالیباف اظهار کرد: از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ مردادماه به عنوان مجلس و بنده به عنوان خدمتگزار نمایندگان هرروز موضوع بورس را مورد بررسی قرار دادیم. در شش ماه گذشته لایحه‌ دو فوریت دولت برای سود سهام شرکت‌ها در مجلس ظرف سه هفته تصویب شد و به دولت ابلاغ شد اما متأسفانه در بورس به درستی اجرا نشد؛ البته ما پیگیر هستیم که این قانون اجرا شود. 

وی افزود: قانونی که توسط مجلس تصویب شده بود به دلیل افزایش سرمایه از محل سود سهام بدون حق تقدم بود. من با برخورد قضایی و امنیتی در بورس مخالف هستم اما بورس باید نظارت دقیق انجام دهد. 

رییس مجلس ادامه داد: با آقای دژ‌پسند و رئیس سازمان بورس نیز به صورت مرتب جلسه داشتیم و به آنها اعلام کردیم که ما قانون داریم و شما باید انضباط تخلف اداری را انجام دهید و حق دارید محدودیت بگذارید و جریمه کنید؛ بنابراین به نظر می‌رسد که سومدیریت وجود دارد و بر همین اساس مجلس در حوزه سوءمدیریت ورود کرد و کمیسیون اقتصادی نظارت کرد، گزارش تهیه شد و براساس ماده ۴۵ آیین‌نامه داخلی، گزارش در حال حاضر در دستور کار مجلس است. در این پیشنهادی که در گزارش وجود دارد، طرحی آمده است که قانون بورس را تغییر می‌دهیم و در نهایت این مشکلات حل شود.

قالیباف بیان کرد: عملکرد مجلس در شش ماه گذشته، نظارت میدانی و جلسه با وزرا و رؤسای دستگاه‌‌های اجرایی بود؛ یکی از ویژگی های خوب این مجلس این است که بسیاری از نمایندگان این دوره سابقه استانداری و سابقه وزارت داشته‌اند و با دوستانی که در اجرا هستند جلسه می‌گذاریم و مشکلات را با ایجاد قانون و دستورالعمل حل می‌کنیم.

وی در خصوص نظارت میدانی نیز گفت:  اعضای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها، من و نواب رییس مجلس سفرهای میدانی و تخصصی می‌روند و نظارت می‌کنند. به عنوان مثال در سفر استانی اخیر ما ۵۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی احیا و کشت شود؛ دولت درخواست کرده و حضرت آقا موافقت کرده و پول را به دولت دادند اما واقعا وقتی به صورت میدانی به این پروژه‌ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که اجرای اینها زمان برده است و‌ ناقص است و‌کیفیت لازم را ندارد. چون بخشی از شرکت‌هایی که در حال اجرا هستندهمان شرکت‌های زیان‌ده هستند.

رییس مجلس یازدهم اظهار کرد: مشکلات ما اینگونه است که درآمدها پایدار نمی‌شود و کسری بودجه‌ها را واقعی نمی‌بینیم و به سمت مالیات روی آوردیم. مگر می‌شود که در کشور نتوانیم با قاچاق نشود مبارزه کنیم؟ این حجم از قاچاق با کوله‌بری رخ نمی‌دهد البته در خصوص کوله‌بری نیز مقصر ما مدیران هستیم که جوانان را به این کار وادار می‌کنیم؛ این چند ده میلیاردی که قاچاق می‌آید از بندر و ریل و در جاده و با کانتینر می‌آید و این به دلیل سو مدیریت و سیستم بروکراسی فاسدی است که در کشور وجود دارد.

وی گفت: از نظر من مشکلات ما ۶۰ تا ۶۵ سو مدیریت است و ۳۰ تا ۳۵ درصد بحث تحریم است. مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی چه چیزی بود؟ هرسال ۱۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی داریم که در نظر می‌گیریم در بازار آزاد به فروش می‌رسد و این اوج بی‌عرضگی و چوب حراج زدن به اموال بیت‌المال است.

رییس قوه مقننه با تاکید بر اهمیت تعریف پایه‌های جدید مالیاتی گفت: ما باید پایه‌های مالیاتی را هوشمندسازی کنیم و بخشی از این مساله اکنون در قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده که از شورای نگهبان به مجلس بازگشت و اصلاحات هم برطرف شد، انجام می‌شود. ضمن اینکه ما می‌توانیم درآمدهای بهتر و بیشتر داشته باشیم.

وی ادامه داد: در همین لایحه بودجه‌ای که دولت دیروز به مجلس فرستاد، فروش روزانه ۵/۲ میلیون بشکه نفت در بازار بین‌المللی یا بازار داخلی را پیش‌بینی کرده است، خب این حرف یعنی چی؟ ما چرا به سمت کاهش هزینه‌ها نمی‌رویم؟

قالیباف در پاسخ به این سوال که اکنون مردم می‌گویند خب همه مشکلات و راه‌حل‌ها را می‌دانیم، پس چرا به این‌ها عمل نمی‌کنیم، ابراز داشت: گام بعدی ما این است که ساختار بودجه را اصلاح کنیم، مطمئن باشید بودجه ۱۴۰۰ امسال در مجلس متفاوت‌تر از همه بودجه‌های سال‌های گذشته بسته خواهد شد. همچنین در سال آینده که برنامه ششم توسعه به اتمام می‌رسد و برنامه هفتم باید تدوین شود، در این برنامه هم رکن اساسی و مهم مدنظر ما اصلاح ساختار بودجه است و ما محکم در این مسیر ایستاده‌ایم تا در یک تراز عملیاتی، کسری بودجه را به صفر نزدیک کنیم. یکی از این موارد هم شرکت‌های دولتی است که اگر می‌خواهند دولتی باشند تبدیل به سازمان شوند ما باید از طریق اصلاح ساختار بودجه از هر گونه تولید خدمت جلوگیری کنیم و دولت‌ها موظف هستند که خرید خدمت انجام دهند.

رییس مجلس در پاسخ به این سوال که روند اصلاح ساختار بودجه چه مدت زمان خواهد برد؟، اظهار داشت: با توجه به این مجلس و تجربه همکاران ما که مشاهده می‌شود، من فکر می‌کنم ما حتماً اصلاح ساختار بودجه را در برنامه هفتم توسعه انجام خواهیم داد و من مطمئن هستم که این کار قابل انجام است. البته هدف ما این نیست که مزاحم دولت شویم بلکه در نظر داریم با اصلاح ساختار بودجه به آن دسته از مدیران دولتی که قوی و امین هستند اجازه دهیم که راحت و با شجاعت تصمیم‌ بگیرند، امروز ما امکان تصمیم‌گیری را از مدیران سلب کرده‌ایم. اما با این اصلاح ساختار به آن‌ها امکان تصمیم‌گیری با شجاعت را خواهیم داد.

وی افزود: کار ما بودجه‌نویسی است و این اصلاح بودجه که اکنون عرض می‌کنم در همین بودجه سال ۱۴۰۰ تا حدی که امکان دارد، اعمال خواهد شد. در همین خصوص آقای رییس جمهور یا آقای نوبخت نظراتی دارند و تلاش می‌کنیم این مساله تعامل انجام شود، ضمن اینکه نباید ماهیت بودجه تغییر کند چراکه در آن صورت باید به دولت برگردد و ما در فرصت این مساله را نداریم، در نتیجه تلاش می‌کنیم در چارچوب همین بودجه اصلاحات حتی‌الامکان اعمال شود.

قالیباف با اشاره به راه‌های مختلف و سخت تامین بودجه، بیان داشت: یکی از موضوعات ناراحت کننده هدر رفت منابع است. به‌طور مثال اکنون با کسری بودجه مواجه هستیم و مثلا از طریق فروش اوراق بدهی، فروش محدود نفت و اوراق قرضه مبلغ محدودی پول را تامین کنیم، اوج ناراحتی و تاثر این است که ما این پول را که به‌سختی تامین شده با بدترین روش و به اشتباه هزینه کنیم.

وی با تاکید بر اصلاح روش اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، تصریح کرد: برای مثال ما می‌گوییم طرح هدفمندی یارانه‌ها، خب این اسم مشخص می‌کند که باید هدفمند باشد و قرار نیست که به همه ۸۰ میلیون نفر یارانه بدهیم. همانطور که در مالیات گفته شد، مالیات خوب زمانی شکل می‌گیرد که به تامین اجتماعی متصل باشد یعنی ما از کسانی که دخل و خرج آن‌ها تناسب دارد مالیات می‌گیریم و از آن‌ها که دخل آن‌ها کمتر از هزینه‌شان است دولت باید از آن‌ها حمایت کند و هدفمندی یارانه‌ها در اینجا معنا می‌شود. همچنین اقشاری هم هستند که دخل آن‌ها ده‌ها برابر خرج‌شان است خب این‌ها همانطور که درآمد تساعدی دارند باید مالیات را هم تساعدی پرداخت کنند.

قالیباف در خصوص مصوبه اخیرا مجلس مبنی بر قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها گفت: ما دو راه برای لغو تحریم داریم که یکی خنثی‌سازی اثر تحریم است؛ ما اگر تحریم نبودیم چرا نفت خام می فروختیم؟ چرا آن را تبدیل به فرآورده نکردیم؟ چرا گاز خود را تبدیل به پتروشیمی و تبدیل به ارزش افزوده نکردیم؟ حالا که تحریم شدیم باید ابتدا اثر تحریم را کم کنیم و این یک امر منطقی است.

وی ادامه داد: باز نگویند که ما این کارها را می‌کنیم باید FATF را حل کنیم. من می‌گویم همه این کارها را باید حل کرد، ولی مگر ما اکنون فرآورده نمی‌فروشیم؟

قالیباف با تاکید بر اینکه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها،  یک کار کارشناسی شده است، تاکید کرد: مجلس حدود ۴ ماه است که بر روی این موضوع کار می‌کند و اصلا ربطی به حضور بایدن و ترور شهید فخری زاده ندارد. این موضوعات اصلا کار مجلس نیست و از شئونات شورای عالی امنیت ملی است و یک عزم ملی برای تصمیم گیری می‌خواهد. این موضوع در کمیسیون امنیت ملی صحبت شده  است.  شورای عالی امنیت ملی یک مصوبه بند هفتی دارد که براساس آن مجلس با نظارت و محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و همکاری وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی این کار انجام را انجام داد. 

وی تاکید کرد: اینکه می گویند مصوبه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم به معنای خروج از برجام است، اصلا صحیح نیست.

قالیباف تاکید کرد: ما از  ۳۶ و ۳۷ برجام استفاده کردیم، این دو ماده می گوید دو طرفی که در برجام متعهد هستند و یکی از طرفین  تعهدات خودش را انجام ندهند طرف مقابل خودش اجازه دارد به همان میزان تعهداتش را کاهش دهد.

وی افزود: آیا طرف مقابل به تعهداتش عمل کرده است؟ به جز اینکه شش الی  هفت سال  معطل شدیم. ما به همه تعهدها عمل کردیم اما آنها به تعهداتشان عمل نکردند‌. ما در این طرح  کمک به دولت و کشور کردیم. گفتیم ما تعهداتی داشتیم که شما انجام ندادید ما هم می‌خواهیم ۲۰ درصد غنی سازی را انجام دهیم.

رئیس قوه مقننه بیان کرد:  جنایت شهادت سردار  سلیمانی، شهید فخری زاده توسط دولتی انجام شد که حرف از دموکراسی مبارزه می زند اما رسماً ترور انجام می‌دهد. مگر همین  بازرس های که آمدند یادتان هست چیزهایی آوردند تا در آب راکتورها بندازند آنجا را مسموم کند! 

وی ادامه داد:  آن زمان که جان کری وزیر امور خارجه بود گفتند چرا شرکت‌ها به تعهداتشان عمل نمی‌کنند گفت ما مانعی کسی نیستیم اما شرکت‌ها برای اینکه خودشان احساس می‌کنند بعدا مورد تحریم قرار می‌گیرند، تعهدات را انجام نمی‌دهند‌. دکتر ظریف بارها گفتند برجام  مشکلی ندارد اما روح برجام ایراد دارد. 

رئیس مجلس بیان کرد:  طرح ما  خروج از برجام نیست بلکه  با توجه به ماده ۳۶ و ۳۷ با توجه به برکت خون شهید قاسم سلیمانی ۴ ماه قبل آن   را کلید زدیم و پس از شهادت شهید فخری‌زاده آمدیم آن را مصوب کردیم تمام آنهایی که اهل مذاکره و دیپلماسی هستند می‌دانند مذاکره و  حرف زدن در حوزه سیاست یعنی قدرت شما، چرا که اگر شما در مقابل زیاده‌خواهی نیستید حقتان را نمی توانید بگیرید.

وی تاکید کرد:  ما در چهارچوب برجام عملیات انجام دادیم در همین قانون گفتیم هر لحظه طرف مقابل ما به تعهدات خودشان عمل کنند که  بلافاصله ما به تعهدات خودمان در قبل بازمی گردیم و قابلیت برگشت پذیری دارد. خواهش من از جناب آقای رئیس‌جمهور این است که در موضوعات ملی و امنیت ملی یک صدا و یک زبان باشیم.

قالیباف ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور  فرمودند که یک عده هول شدند، اجازه بدهید ما کارمان را انجام دهیم؛ من عرض می‌کنم کسی هول نشده است؛ از قضا ماه هفت سال است که منتظریم کار انجام شود و آرزویمان این است در ۸ ماه آخر حتماً کاری انجام شود و مردم از دولت دوازدهم با یک خاطره خوشی خداحافظی کنند. ما آرزویمان این است رفع تحریم با دست این دولت اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: امروز وزیر امور خارجه در کنفراسنی با اروپایی‌ها بسیار صریح و روشن گفتند که ممکن است ما  به طرح مجلس نقدی داشته باشیم اما قانون و لازم الاجرا است.

قالیباف با رد برخی از گمانه‌زنی‌ها مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: ما همچنان ارز۴۲۰۰ تومانی خواهیم داشت اما این بار دیگر اجازه نخواهیم داد که خود آنها مثلا بروند ذرت بخرند بلکه نظارت دقیقی در نحوه استفاده از آن صورت خواهد پذیرفت. 

رئیس مجلس با اشاره به پرداخت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به دهک‌های مختلف جامعه گفت: در پرداخت یارانه باید اولویت را دهک‌های آسیب‌پذیر جامعه ازجمله گروه‌هایی که از کرونا آسیب دیده‌اند قرار داد تا دهک‌های برخوردار جامعه که این امر نیازمند هوشمندسازی است.

وی ادامه داد: در این یکی دو سالی که متمرکز شده ایم و اطلاعات و داده ها را دقیق تر کرده ایم باید سعی کنیم کمک ۴۵ هزار تومانی یارانه ،کمک ۷۵ هزار تومانی و پرداختی طررح معیشت را یکپارچه سازی کنیم تا پرداخت یارانه هدفمند تر شود. 

رئیس مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا یارانه‌ها قطع خواهد شد، تاکید کرد: یارانه‌ها اصلا قطع نمی‌شود. نه یارانه ارز و نه یارانه ریال اما واقعا یارانه‌ها هدفمند خواهد شد و در جایی که باید هزینه خواهد شد.

نماینده مردم تهران درباره اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه اگر از یارانه ۴۵ هزار تومانی مبلغی کم شود بر روی حامل‌های انرژی خواهد آمد، گفت: خیر یارانه حذف و کم نمی شود. ما یک یارانه‌ای می‌دهیم که آن را هم باید در اصلاح ساختار بودجه درست کنیم. 

وی به ماجرای افزایش قیمت بنزین در سال گذشته اشاره کرد و افزود: حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد خانوارها خودرو ندارند. اما اکنون ما سوبسید انرژی در حوزه بنزین را به خودروها می دهیم. فرد مستضعفی که خودرو ندارد و یا آن فرد روستایی و یا شهرستانی چرا باید از یارانه بنزین و امکانات حمل و نقل عمومی محروم باشد اما فردی که هم خود و هم همسرش و فرزندش خودرو دارد باید از یارانه بنزین استفاده کند. آیا این عدالت است؟

رئیس مجلس در خصوص اینکه گفته می شود کشمکشی بین دولت و مجلس وجود دارد و این باعث نگرانی مردم می‌شود گفت: همین هفته قبل سه‌شنبه که خدمت حضرت آقا بودیم؛ بعد آن جلسه آقای رئیس‌جمهور خواستند با هم در خصوص طرح معیشت صحبت کنیم و ۳۰ دقیقه صحبت کردیم که ایشان نگرانی داشتند و در همانجا به ایشان توضیح دادم و قبول کردند. ما این همدلی‌ها را هم می‌گوییم. اینگونه نیست که در طرح معیشت دوگانگی ایجاد شده باشد و به دور از انصاف و مروت است که که برای حل مشکلات مردم لجاجت انجام دهیم. مردم مطمئن باشند اگر در موضوعات سیاسی هم بحثی شود در موضوع معیشت و اقتصاد یکدل هستیم.  

قالیباف همچنین در پاسخ به این سوال که هم دکتر حداد و هم آقای لاریجانی در روزهای آخر ریاست خود بر مجلس ز حجم بالای قانونگداری انتقاد کرده بودند، گفت: رییس قوه مقننه بیان کرد: ما در مجلس یازدهم به این جمع‌بندی رسیدیم که نظارت را بر قانونگذاری اولویت دهیم یعنی مجلس براساس نیاز این کار را انجام می‌دهد. ما بین صحن و کمیسیون، اصالت را به کمیسیون دادیم در کمیسیون است که ما می‌توانیم هم نظارت کنیم و هم کار کارشناسی درستی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه ما ۱۲ هزار فانون داریم، گفت: من از رؤسای مجلس‌های پیش تشکر می‌کنم که بحث تنفیح قوانین از دوره‌های گذشته آغاز شده است و ما هم به جد و با سرعت بیشتری بحث تنقیح قوانین را پیش می‌بریم. در چند روز گذشته بیش از ۱۰۰ موضوع قوانین جایگزین شد.

قالیباف افزود: نمایندگان واقعاً وقت می‌گذارند و برخی از آنها خانواده‌هایشان به تهران نیاورده‌اند و شب‌ها نیز در مجلس حضور دارند.

وی اظهار کرد: من نتیجه محور حرکت می‌کنم و در مجلس نظارت حق‌ ماست؛ یک بحث ما شفاف‌سازی است بر همین اساس تمام گزارش شرکت‌ها را براساس اسناد حسابرسی بررسی کردم و در سایت مجلس می‌گذاریم تا مردم در جریان قرار بگیرند که چه شرکتی سودده بوده و چه شرکتی زیان‌ده بوده است.

قالیباف ادامه داد: من با همه شرکت‌های حقوقی که در بورس بوده‌اند جلسه داشتم و همچنین با حدود صد نفر از کارگزاران و سهامداران حقیقی نیز دیدار داشتم لذا ما خیلی به سمت قانونگذاری نرفتیم مگر اینکه ضرورت باشد اما نظارت کار دائمی و ضروری ماست و از مردم نیز می‌خواهیم که نظارت کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص نظارت بر رفتار نمایندگان نیز اظهار کرد: در حال حاضر هفت نفر از نمایندگان حقوقدان و با تجربه در شورای نظارت بر رفتار نمایندگان حضور دارند و هر گزارشی که از بیرون می‌رسد یا هرگونه بحثی که در داخل مجلس باشد، این شورا رسیدگی می‌کند. جلسات هم به صورت مرتب تشکیل شده و رسیدگی و حکم صادر شده است و به دادگاه اطلاع داده شده است. حضرت آقا نیز بر این موضوع در جلسه ویدیو کنفرانس تاکید داشتند.

ادامه دارد…

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید