تارخ انتشار: دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۵
کد خبر : 30168
چاپ خبر
رئیس جمهور:

نشست اخیر شورای امنیت یک پیروزی بزرگ سیاسی و تاریخی برای ما بود

حسن روحانی با مدیران ارشد صدا و سیما دیدار و گفتگو کرد

نشست اخیر شورای امنیت یک پیروزی بزرگ سیاسی و تاریخی برای ما بود

به گزارش خبررسا، حسن روحانی عصر امروز دوشنبه در نشست با مدیران ارشد صدا و سیما با اشاره به اظهارات مدیران این سازمان افزود: فلسفه این جلسه عمدتا برای تشکر از صدا و سیما است که از پایان بهمن تا امروز برای این که کشور به خوبی اداره شود، با همه توان و قدرت در صحنه بوده است تا مردم اطلاعات لازم را داشته باشند و به یک بیان رسانه واقعا به صورت رسانه ملی ظهور و نمود بیشتری پیدا کرد.

رییس جمهوری با بیان این که صدا و سیما رسانه ویژه‌ای است، گفت: همه مطبوعات و فضای مجازی و دیگران، آنهایی که تریبون‌های مختلف دارند در صحنه بیان و اطلاع رسانی فعال هستند اما صدا و سیما امتیازات ویژه‌ای دارد. علاوه بر این که یک رسانه بسیار گسترده ای است و ملی به این معنا که سراسر کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد و انحصارا آنتن پخش را در اختیار دارد، از طرف دیگر برای مردم این رسانه بسیار مهم است.

وی یادآورشد: ‌اگر مردم بخواهند نسبت به فرزند و جوان و اقوام خود از فضای مجازی استفاده کنند ممکن است دغدغه‌های مختلف از نظر اعتقادی، سیاسی و اخلاقی داشته باشند اما در صدا و سیما این گونه نیست. در صدا و سیما مردم دغدغه اخلاقی و اینکه  از نظر اعتقادی ضربه ای وارد ‌شود، ندارند.

روحانی با بیان اینکه صدا و سیما، صدا و سیمای نظام است، گفت: وقتی صدا و سیما خبری می‌دهد دنیا به عنوان خبری که مورد قبول نظام است می‌شنود. اگر روزنامه‌ یا سایتی بخواهد حرفی بزند حتی خبرگزاری‌ها اگر رسمی باشند باز جایگاه رسانه ملی و صدا و سیما را ندارند.

رییس جمهوری افزود: اگر بخواهیم کارمان را به دنیا یا به مردم خودمان معرفی کنیم یکی از راه‌ها مقایسه است. یعنی کارمان را باید با کار همسایگان و دنیا مقایسه کنیم یا با کار مقاطع دیگر قبل از تاریخی که انجام می‌دهیم در کشور خودمان مقایسه کنیم. اگر مقایسه نکنیم موفقیت، کامیابی یا ناکامی خیلی روشن و واضح نیست.

رییس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنانش گفت: در داستان کرونا ایران، قابل مقایسه با کشورهای منطقه بود با کشورهای اروپایی و آمریکایی، آفریقایی و جاهای دیگر و بی‌تردید نظام جمهوری اسلامی ایران، و ملت ایران در این حادثه و موضوع مهم فراگیر و بین‌المللی، درخشیدند. ما نمی‌توانیم بگوییم کم و کسری از کشورهای دیگر داشتیم. در بعضی از جاها، حتما توفیق بیشتر داشتیم در بعضی از جاها مشابه کشورهای دیگر بودیم.

روحانی افزود: ما در هر دو موج، هم در موج اول که از اواخر بهمن شروع شد و هم در اواخر خرداد ماه که با موج دوم مواجه شدیم، مشابه این در کشورهای دیگر هم بوده و هست و آنها هم، هم موج اول و موج دوم را داشتند. اتفاقاً رسانه‌های فارسی زبان بیگانه معاند چند هفته‌ای بود که در اوایل موج دوم می‌گفتند که این ناکارآمدی نظام ایران است و می‌بایست تعطیلات را یک ماه دیگر ادامه می‌داد و کار را زود آغاز کرد و اگر تعطیلات را ادامه می‌دادند، موج دوم نداشتند.

وی یادآورشد: همه کشورهایی که این حرف را می‌زدند خودشان بعد از یک ماه همه با موج دوم مواجه شدند. رسوایی این رسانه‌ها و تبلیغات بیگانه نشان داده شد. واقعیت‌های مشهودی که امروز وجود دارد، برای مردم روشن کرد که این رسانه‌ها چقدر بی‌اعتبار هستند و این یکی از نکات مهم بود که مردم به رسانه ملی اعتماد کنند و نسبت به رسانه‌های بیگانه با تردید بنگرند و این واقعیتی است که مردم در زندگی خودشان به خوبی مشاهده می‌کنند.

روحانی با بیان اینکه این موفقیت نشان داد که قانون اساسی ما و ساختار نظام ما، برای حوادث و موقعیت‌های ویژه‌ای که پیش می‌آید ساختار مناسبی است، افزود: در همان روزهای اولیه شیوع کرونا شورای عالی امنیت ملی تشکیل جلسه داد. اولین جلسه ما درباره کرونا، شنبه سوم اسفند بود و همان روز یک مصوبه داشتیم که در آن، ستاد ملی کرونا تصویب شد و در آنجا گفته شد که مصوبات این ستاد  از لحاظ لزوم تبعیت همتراز با مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و مقام معظم رهبری این را امضا کردند.

رییس دولت دوازدهم اظهار داشت: تمام کارهایی را که ما توانستیم هماهنگ کنیم، کلید آن را همین مصوبه سوم اسفند زد و بر این مبنا حرکت شروع شد. اگر ما این مصوبه را نداشتیم مشکلات بسیاری برای ما به‌وجود می‌آمد.  

رییس‌جمهوری گفت: زمانی که می‌خواستیم بگوییم مغازه‌ها در شهرستان‌ها یا تهران باز شود یا وقتی که می‌خواستیم رفت‌وآمد در استان‌ها آزاد شود همه اینها مقاطع حساسی بود و در این مقاطع حساس تصمیماتی که این ستاد می‌خواست بگیرد می‌بایست پشتوانه لازم را از لحاظ حقوقی و شرعی داشته باشد.

روحانی افزود: در ماه رمضان که اوایل شروع کرونا بود یا ماه فروردین و اعیاد ملی که داشتیم، در همه این ایام، تصمیماتی که اتخاذ می‌شد اگر یک مرکزیتی نبود و این مرکزیت پشتوانه حقوقی نداشت، نمی‌توانستیم تصمیم قاطع بگیریم و بگوییم این مسجد بسته یا این نمازجمعه تعطیل یا این نماز با این شرایط باز یا این حرم و صحن آن که این همه مورد تقدس و اهتمام مردم ماست، بسته شود.

وی افزود: این اقدامات نشان داد که ساختار حقوقی کشور ما ساختاری است که در روز حادثه و مشکل می‌تواند ظهور و بروز پیدا کند و با مصوبه خودش گره گشا باشد.

رییس‌جمهوری به قدرت زیرساخت‌های کشور در تاب‌آوری در شرایط بحران اشاره کرد و افزود: نکته دوم این بود که ما وارد مقطعی شدیم که زیرساخت‌های کشور توانست با ما همراهی کند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود نقش کادر درمان در مبارزه با بیماری کرونا را برجسته عنوان کرد و افزود: اگر کادر درمان ما شرایط کادر درمان ۹۲ را داشت چطور می‌توانستیم بیماری کرونا را اداره کنیم. ما در طول این هفت سال، تعداد تخت بیمارستانی را چه آنهایی که از نو تاسیس کردیم و چه آنهایی که به طور کامل بازسازی کردیم بیش از دو برابر شده و به همین دلیل است که ما در دوران کرونا توانستیم ۲۳ هزار یا ۲۵ هزار یا ۳۰ هزار تخت به کرونا اختصاص دهیم.

وی با بیان اینکه ما در گذشته چنین توان و این میزان تخت و امکانات بیمارستانی نداشتیم، خاطرنشان کرد: اینکه آی‌سی‌یوهای ما به گونه‌ای بود که نه در موج اول و نه در موج دوم هیچ کجا ما با معضل مواجه نشدیم بسیار ارزشمند است.

رییس‌جمهوری به وضعیت کمبود تخت و آی‌سی‌یو و دیگر امکانات بهداشتی در کشورهای مختلف و حتی توسعه‌یافته در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: حتی یک مورد هم بیمار کرونایی نیازمند بستری یا آی‌سی‌یو از خدمات محروم نماند. البته ممکن است یک بیمارستانی امکانات نداشته به بیمارستان دیگری ارجاع داده یا حتی گاهی یک شهر به شهر مجاور کمک کرده باشد ولی اینکه تخت یا آی سی یو نباشد، نداشته‌ایم و این یکی از امتیازات کشور ماست.

روحانی وضعیت بهداشتی و کمبودها در اروپا و آمریکا در دوران شیوع کرونا را یادآور شد و گفت: شما می‌توانید مقایسه کنید ما چه وضعی داشتیم و آنها چه وضعی داشتند. همین الان علیرغم تحریم‌ها و مسائل دیگر، ما ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را تا پایان سال اضافه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در سال جاری ۲ هزار تخت آی سی یو را هم اضافه خواهیم کرد، افزود: کدام کشوری که با ما قابل مقایسه باشد می‌تواند چنین کاری انجام دهد. کدام کشور است که در این شرایط بحران، ۱۰ هزار تخت اضافه کند؛ این کار عظیم و بزرگی است؛ زیرساخت‌ها آماده بود که ما توانستیم شیوع بیماری کرونا را تحمل کنیم.

رییس‌جمهوری به افزایش مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: در بخش آب و برق اگر شرایط ما شرایط قبل بود همین تابستان نمی‌توانستیم برق مردم را تامین کنیم و حتما دچار ساعت‌ها خاموشی می‌شدیم. ما ۱۶ هزار مگاوات برق در این هفت سال اضافه کردیم و همین باعث شد که ما توانستیم افزایش مصرف را تحمل کنیم.

 روحانی اضافه کرد: در دولت های قبلی هم هر سال برق را اضافه می‌کردند ولی صداوسیما آنچه در این هفت سال شده را با دولت‌های دیگر مقایسه کند و این مقایسه درس آموز خواهد بود.

وی تصریح کرد: وقتی که ما از دولت یا از تلاش‌های آن بحث می کنیم، بحث یک فرد یا هیات وزیران نیست بلکه بحث همه کارگران، مهندسان، تلاشگران و چند میلیون نفر کارمند دولت است که دست به دست هم داده‌اند که این کارهای بزرگ انجام گرفته است.

رییس دولت تدبیر و امید در ادامه گفت: کشاورزی ما که ۹۷ میلیون تن مواد غذایی تولید می‌کرد الان تولید این بخش ۱۲۶ میلیون تن شده. اگر همان شرایط سابق بود نمی‌توانستیم کشور را اداره کنیم. در این شرایط  کرونا هم راه‌ها بسته شد وهم برخی کشورهای صادر کننده مواد غذایی صادر نکردند ولی ما روی پای خود ایستادیم آن هم به خاطر این که امکانات در کشور آماده شده بود.  

روحانی افزود: امروز به مردم می‌گوییم به ادارات مراجعه نکنید و از طریق فضای مجازی و دیجیتال تماس‌ها را انجام دهید. اگر زیرساخت دیجیتال ما همان زیرساخت ۷ یا ۸ سال پیش بود آیا می‌توانستیم از مردم بخواهیم که از طریق فضای مجازی استفاده کنند. مقایسه کنید که این موبایل هوشمند نسبت به آن زمان چقدر بوده است، ۳۰۰ هزار یا حداکثر ۵۰۰ هزار بوده است در حالی که الان ۷۰ میلیون است که قابل مقایسه نیست.  

رییس جمهوری ادامه داد: حرکتی که در فضای مجازی انجام گرفته و توانمندی ما سی و چند برابر شده است، کاری که در شبکه ملی اطلاعات انجام گرفته و اقدامات دیگر و زیرساخت‌هایی که انجام گرفته خیلی کمک کرد که بتوانیم بسیاری از کارهای اداری را انجام دهیم. این که ۲۱ میلیون خانوار که می‌خواهند وام بگیرند بدون مراجعه به هیچ بانکی بتوانند وام خود را از طریق فضای ارتباطات مجازی بگیرند و فضای مجازی توانست تحمل کند این کار خیلی بزرگی است.  

وی گفت: شبکه‌ای که در بخش آموزش به اسم‌های مختلف وارد شده دانش‌آموزان را اداره می‌کند و بین معلم و دانش آموز ارتباط برقرار می‌کند، اگر این امکانات نبود ما چه کار می‌کردیم. این مقایسه بسیار مهم است که ما در چه شرایطی الان هستیم و چه زحماتی کشیده شده که کشور ما در ۶ ماه که با کرونا مواجه بوده مقاومت و ایستادگی کند.

روحانی افزود: در میان این همه تلاش‌ها صدا و سیما نقش بسیار ارزشمندی داشت. صدا و سیما از اول به صحنه آمد، در ایام فروردین واقعا در این ایام ما هم روزهای بسیار مهم ملی و هم روزهای مهم دینی داشتیم و صدا و سیما جایی است که مسایل دینی و ملی و انقلابی را کنار هم می‌چیند.

وی ادامه داد: صدا و سیما در ماه رمضان هم بار را بر دوش گرفت و فضای مجازی هم این بار را بر دوش گرفت و بسیاری از مردم توانستند بدون این که در مساجد و محافلی که در سال‌های قبل اجتماع می‌کردند، عده کمی حضور داشته باشند و بقیه در خانه از طریق صدا و سیما و فضای مجازی بتوانند حال و هوای معنوی داشته باشند.

 رییس جمهوری افزود: مردم شب احیا می‌خواستند در مراسم حضور داشته باشند ولی به دلیل کرونا نمی‌شد به مساجد بروند. بنابراین در خانه همنوا شدند.  حال و هوای معنوی از مسجد و محافل به خانه‌ها منتقل شد و مردم استفاده کردند که در این زمینه صدا و سیما کار بزرگی انجام داد.  

رییس دولت دوازدهم یادآور شد: ما کشوری با جمعیت بیش از ۸۰ میلیون هستیم که ۲۰ میلیون نفر در کلاس درس هستند، اگر حوزه‌ها و پیش دبستانی را هم اضافه کنیم این عدد از  ۲۰میلیون هم بالاتر می‌رود بنابراین یکی از خدمات مهمی که دولت ارائه می کند خدمت آموزش است مثل خدمت بهداشت ودرمان، در این زمینه اگر کاری انجام نمی‌شد معنی آن این بود که دانشجویان ما یک سال از درس عقب بمانند یعنی یک ترم، دوترم یا حتی یک سال تعطیل، که این از لحاظ روحی و روانی برای جوانان ما سنگین است و از لحاظ زندگی هم برای آنها میسر نبود و یک سال از زندگی عقب می‌افتادند.

وی گفت: دشمنان در همان روزهای اولیه شیوع کرونا اصرار داشتند و به افکار عمومی فشار آوردند که کشور را به تعطیلی بکشانند. اگر کشور را می‌توانستند به تعطیلی بکشانند و اگر ستاد ملی نبود شاید خیلی مشکلات داشتیم.

رییس جمهوری افزود: در همان روز اول و در همان اولین جلسات در این زمینه تصمیم گرفته شد که البته همان تعبیری که من کردم که طور دیگر آن را در رسانه‌ها تغییر دادندو گفتند که رییس جمهور گفته از شنبه همه چیز عادی می‌شود در حالی که من گفتم از شنبه همه چیز در روال معمول و عادی خودش است مگر مواردی که ستاد ملی کرونا می‌گوید. من آن طرفش را تاکید می‌کردم که هیچ نهاد و هیچ فرد دیگر حق ندارد تصمیم بگیرد. چرا همه استان‌ها برای خودشان تصمیم جداگانه میگرفتند در حالی که هیچ استانی نمی‌تواند برای استان خود تصمیم بگیرد و مرکزیت ستاد ملی کرونا است که تصمیم گیری می‌کند.

روحانی ادامه داد: این شرایطی که دشمنان به ما تحمیل کنند یعنی اگر کشور تعطیل می‌شد چه وضعی پیش می‌آمد. خود اروپا هم با این که تعطیل نکرد اما مشکلاتی چه در زمینه موادغذایی و چه بهداشتی برایشان پیش آمد و تا هفته ها گرفتار بودند. یعنی شما در یک کشور پیشرفته اروپایی اگر دستمال کاغذی و وسایل بهداشتی و مواد غذایی می‌خواستی اگر از ساعت ۱۰ صبح می گذشت معلوم نبود پیدا کنید در حالی که در کشور ما اصلا اینگونه نبود. همه چیز به وفور بود. الان هم به وفور است.

وی با اشاره به شرایط دولت در سال آخر گفت: در سالگرد دولت هستیم و آخرین هفته دولت تدبیر و امید را اول هفته شهریور داریم و سال آینده دولت جدید سرکار خواهد بود. معمولا آغاز دولت که می‌خواهد فعال شود هفته دولت هم هست مثل سال ۹۲ که برای ما بود بنابراین این آخرین هفته دولت در این ۸ ساله است و من اشاره می‌کنم صدا و سیما که باید ملجاء باشد و سخن حق باید از آنجا شنیده شود، البته شما حق انتقاد دارید باید هم از دولت انتقاد کنید. همه ما نقص و ایراد و اشکال داریم هیچ کدام معصوم نیستیم و انتقاد هم باید شود.

رییس جمهوری افزود: اما انتقاد نمک طعام است زیاد که بریزید آن غذا را نمی‌شود خورد. یعنی از اول شروع کنید به نقد، ‌ نقد تبدیل می‌شود به یاس. نقد نباید تبدیل به یاس جامعه شود نقد باید وسیله ای برای بهبود باشد. شما کاری اگر اشکال دارد باید آن را رفع کنید یعنی نقد کنید بگویید چرا این گونه است باید این گونه شود و راهکار بدهید.

وی ادامه داد: این خیلی مهم است که در صدا و سیما که به تعبیر قرآن سخن سدید باید آنجا باشد یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقولوا قَولًا سَدیدًا، و گفت هیچ منبری پیامبر نرفت و هیچ خطبه‌ای پیغمبر نخواند مگر این که این آیه را خواند یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقولوا قَولًا سَدیدًا، مردم تقوا و مردم سخن محکم و استوار، بنیان دار با اساس، متین و قوی، قَولًا سَدیدًا اگر قول سدید بود آن وقت یُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمالَکُمْ اگر این شد عمل هم اصلاح می‌شود و خدا هم از خطا می‌گذرد. قول سدید برای همه کسانی است که تریبون دارند، برای همه آنهایی که برای مردم صحبت می کنند که در راس آن صدا و سیما است که با قول سدید باید موجب اصلاح جامعه شود و موجب غفران خداوند از خطاهای ما شود.

روحانی گفت: این قول سدید بسیار مهم است که صدا و سیما برای مردم واقعیت را بگوید. شرایط دولت را مردم باید بدانند که و بدانند که در چه شرایطی دولت را آغاز کردیم. در چه شرایطی بودیم و الان در چه شرایطی هستیم همانطور که حادثه کرونا در طول قرن بی‌نظیر بوده است

وی افزود: در طول قرن شمسی ما که پایان این قرن هستیم یعنی از ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ حادثه ای مثل کرونا نداشتیم که این اولین بار است البته در دنیا هم همینطور است که چنین بیماری مسری خطرناکی در طول صدسال دنیا با آن مواجه نشده است و این بیماری، بیماری است که باید آن طور در نظر بگیریم که طولانی مدت با ما است.

رییس جمهوری یادآور شد: اوایل کرونا گفتم که ما باید برنامه ریزی کنیم که خودمان را با کرونا سازگار کنیم چند نفر از دوستان به من گفتند چرا میگویید کرونا که چند هفته در خانه می‌مانیم مبارزه می کنیم و تمام می‌شود که گفتم این نیست این بیماری است که مداوای روشن و داروی موثر دقیق ندارد. واکسن هم ندارد و نمی‌دانیم چقدر طول می کشد.

وی اضافه کرد: الان می توانیم بگوییم که تا آخر امسال ما گرفتار کرونا هستیم البته ممکن است سال آینده هم گرفتار کرونا باشیم حتی ممکن است تا دو سال دیگر هم گرفتار باشیم. ما فکر می‌کنیم که واکسن آمد این تمام می‌شود ممکن است واکسن هم بیاید چند ماه موثر باشد اما این ویروس از بین نرود. ممکن است از بین هم برود اما این برای ما روشن نیست که عمر این ویروس چقدر است و تا کی میماند و واکسنی که درست می‌شود کی در اختیار قرار می‌گیرد و چقدر تاثیر دارد.

روحانی گفت: این را باید برای مردم توضیح دهیم که در چه شرایطی هستیم. این شرایط یک شرایط بی نظیری است. حوادثی هم که داشتیم برخی از آن هم بی نظیر بود. سیلی هم که اول سال ۹۸ داشتیم در تاریخ کشور ما بی‌نظیر بود چرا که در یک آن ۲۵ استان کشور گرفتار سیل شدند. زلزله‌ای که در سرپل ذهاب داشتیم کم نظیر یا بی‌نظیر بود.

رییس جمهور تاکید کرد: با همه این حوادث ما در شرایط تحریمی هستیم که در تاریخ کشور سابقه ندارد البته نمی خواهم بگویم همه مشکلات به خاطر تحریم است، ممکن است اشکالات دیگری باشد همه را پای تحریم نگذاریم ولی تحریم خیلی مهم است. آنقدر مهم است که بسیاری از سران کشورها که با من در خصوص کرونا تلفنی صحبت کردند به من گفتند شما در تحریم چگونه کشور را اداره می‌کنید ما دچار حیرت هستیم. این تحریمی که بر شما تحمیل شده بیماری هم که هست چگونه کشور اداره می شود.  

وی افزود: وقتی دولت را در سال ۹۲ شروع کردیم در دو سال اول داخل تحریم بودیم یعنی ۹۳ در تحریم بودیم و ۹۴ هم تا دی ماه. از دی ۹۴ گشایشی حاصل شد که خیلی تاثیرگذار بود. یعنی در ۹۴، ۹۵ و هم ۹۶ تاثیرگذار بود چرا که بعد از ۲۶ سال برای اولین بار تورم ما تک رقمی شد. ۲۶ سال بود که تورم تک رقمی برای چند سال پشت سرهم باشد. یعنی نصف سال ۹۴تک رقمی بود در سال ۹۵ و ۹۶ و حتی اوایل سال ۹۷ هم تورم تک رقمی بود که بعد این شرایط پیش آمد. در این شرایط یک تنفسی داده شد یعنی از اواخر ۹۴ تا آخر ۹۶ که دو مرتبه دچار یک تحریم شدیدتر شدیم.

روحانی یادآورشداین تحریمی که الان با آن مواجه‌ایم که نمی دانیم تا کی که احتمال دارد تا پایان این دولت با همین شدت با تحریم مواجه باشیم ممکن است شرایط تغییر کند که ما آینده را نمی‌توانیم پیش بینی کنیم.

وی گفت: ما فضا را برای مردم توضیح دهیم و بگوییم این دولت این ایراد و اشکال را دارد و نقد کنیم اما  بگوییم دولت در چه شرایطی قرار دارد. خدمات دولت را هم بگوییم که چه کارهایی انجام داده است. مثبت آن را بگوییم و اشکالاتش را هم بگوییم. این که ما در کرونا توانستیم تمام نیازمندی‌های ضروری را در داخل تامین کنیم و شرکت‌های دانش بنیان ما همه وارد عمل شدند این کار خیلی بزرگی بود.  

رییس جمهوری افزود: اول دولت شرکت‌های دانش بنیان ما ۴۹ شرکت بود این در حالی است که الان ۵ هزار شرکت دانش بنیان داریم.  ۶ هزار استارتاپ داریم که همه اینها تحول بزرگ درست کردند. تجهیزاتی که برای ما درست می کنند و کیت‌های تشخیصی که ما نیاز داریم همه اینها توسط شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود.

روحانی اضافه کرد: خیلی از داروهایی که نیاز داریم یا در زمینه تولید واکسن خیلی از این شرکت‌ها فعال هستند. این کاری بوده که آماده شده است یعنی ما در شرایط تحریم به گونه‌ای عمل کردیم که ۵ هزار شرکت با ۳۰۰ هزار اشتغال یعنی افراد تحصیلکرده و دانشگاهی ما در این شرکت ها مشغول شدند. این واقعیت ها را باید برای مردم بیان کنیم مثبت را بگوییم جایی هم اشکال دارد بگوییم.

وی ادامه داد: شرایط کرونا همه مردم را به هم نزدیکتر کرد. قوا را به هم نزدیکتر کرد. شرایط خاص بود و همه به هم نزدیکتر شدند چرا که دشمن بزرگی برای سلامتی، جان و زندگی مردم آمد، البته یکی دیگر از آثار مثبت  کرونا این بود که صدا و سیما و دولت هم یکم باهم نزدیک شدند اگر چه کرونا برای ما شر زیاد دارد.  

رییس جمهوری گفت: صدا و سیما وظیفه بزرگی روی دوش خود احساس می کند چرا که مساله سلامت مردم است از طرف دیگر هم دولت بار سنگین به دوشش است، بهداشت و درمان و نیازمندی‌های مردم به دوشش است، غذا، آب و برق وآموزش بر دوشش است که باید انجام دهد.  

روحانی افزود: این نزدیکی می‌تواند به ما خیلی کمک کند هرچه ما به هم نزدیک تر شویم البته این که می‌گویم نزدیک و رفاقت و صمیمیت بیشتر داشته باشیم به این معنی نیست که شما از دولت نقد نکنید، نقد کنید از دولت انتقاد کنید چرا که صدا و سیما بدون نقد نمی‌شود باید نقد کند. آیا صدا و سیما بی‌نقد می‌شود؟ از دولت  نقدتر کسی نیست. از کس دیگری نمی‌توانید شما انتقاد کنید. اگر از دستگاه های دیگر، از نیروهای مسلح بخواهید نقد کنید البته سخت هم است چرا که باید ابهت و جایگاه نیروهای مسلح حفظ شود یا قوای دیگر اگر بخواهید نقد کنید نمی‌توانید. برای این که کار رسانه شما بگیرد و کارتان هم سامان پیدا کند،  باید از دولت نقد کنید.

وی خاطرنشان کرد: البته اشکال هم ندارد و من هیچ توقعی ندارم که رسانه ملی یا هر دستگاه دیگر از شخص رییس جمهور یا دولت یا وزیران یا هر دستگاهی نقد نکند، نقد کند، اما خدمات و شرایط را هم بگوییم که ما در چه شرایط و وضعیتی هستیم و چگونه کار را پیش می‌بریم.  

رییس دولت تدبیر و امید یادآورشد: اما در عین حال معتقدم به لطف خداوند و با حکمت رهبر معظم انقلاب و با قرابت و نزدیکی که امروز بین قوا در این شرایطی که هستیم ایجاد شده است و با احساسی که مردم در این شرایط دارند همه باید به هم کمک کنند.

روحانی اضافه کرد: همین مواسات و کمک های مردمی که از آغاز انجام شد چقدر موثر بود بنابراین ما می‌توانیم  از مشکلات عبور کنیم حتی می‌توانیم علیرغم همه مشکلات جهش تولید را در عمل ثابت کنیم.  شما هم در صدا و سیما تولیدگر هستید و تولید می‌کنید و دولت هم بخش بزرگ تولید بر دوشش است.

رییس جمهوری گفت: پنجشنبه این هفته، نوزدهمین پنجشنبه است و انشاءالله در هفته دولت- که البته ممکن است به دلیل ماه محرم افتتاح نداشته باشیم- ولی در اوایل هفته ممکن است افتتاح‌هایی را داشته باشیم.

روحانی افزود: در این مدت ۵ ماه، ۲۰ روز افتتاح بزرگ داشتیم و این افتتاح‌ها، پروژه هایی بوده که با اعتبار گاهی یک میلیارد و گاهی ۱.۵ میلیارد دلار و گاهی ۱۰ هزار میلیارد تومان افتتاح شده است. در همین هفته‌ای که گذشت ما در کشاورزی شاهد یک تحول بزرگ در غرب کشور بودیم و این تحول تولید را در غرب کشور در استان کرمانشاه و ایلام به چهار برابر می‌رساند.

رییس جمهوری بیان داشت:‌ ما از اول دولت یازدهم گرفتار تونل عظیم نوسود بودیم که حدود ۵۰ کیلومتر است. برخی جاها عمق آن از سطح ارتفاع، ۲ کیلومتر است یعنی ۲ هزار متر ارتفاع در زیر عبور می‌کند. البته ما مشکلاتی هم داشتیم و اینکه یکدفعه در تونل به یک چشمه بزرگی  می‌رسیدیم که همه دستگاه‌های ما را آب می‌برد و به هر حال این کار تمام شده و این یک کار و خدمت بزرگی است.

روحانی خاطرنشان کرد: اینکه ما توانستیم در خوزستان حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز و مدرنیزه کنیم، این کار عظیمی است. در ایلام هم طرحی که ما افتتاح کردیم ۲۳ هزار هکتار بوده که البته تا آخر سال حدود ۳۵ هزار هکتار خواهد شد.

 وی یادآورشد: در سیستان و بلوچستان، ۴۶ هزار هکتار که حدود ۲۰ هزار هکتار آن را افتتاح کردیم و بقیه آن هم تا یکی دو ماه دیگر افتتاح می‌شود. این کار عظیمی است که در کشاورزی ما اتفاق افتاده است. این واقعیت‌ها باید برای مردم روشن شود.

رییس جمهوری گفت: اینکه چرا ما اصرار داریم که مخصوصا امسال این تولیدها گفته شود و گفته شود که ما امسال ۱۷ پتروشیمی بزرگ افتتاح خواهیم کرد که چند پتروشیمی را تاکنون افتتاح کرده‌ایم و ۱۳ تای آن باقی مانده که تا آخر امسال این پتروشیمی‌ها راافتتاح می‌کنیم. اینکه محصولات پتروشیمی ما نسبت به سال ۹۲ تا پایان این دولت، ۲ برابر خواهد شد این کار شوخی نیست و کارعظیم و بزرگی است.

روحانی یادآور شد: وقتی خود من در جلسه‌ای که ۲۰- ۳۰ نفر از دوستان حضور دارند برای آنها توضیح می‌دهم، آنها تعجب می‌کنند ومی‌گویند واقعا چنین چیزی صورت گرفته است؟ وقتی کسی از واقعیت بزرگ تعجب کرد آن وقت ما باید خدمت صدا و سیما بیاییم و بگوییم که شما با این عظمت و قدرت چگونه عمل کردید که مردم دچار تعجب می‌شوند؟ اینکه یک واقعیتی است که در این مدت ۷ سال انجام شده است.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به اقدامات دولت در بخش سیاسی اظهارداشت: اینکه شورای امنیت سازمان ملل در ۲ جلسه مهم، یکی سال ۹۷ که خود ترامپ آمد ریاست جلسه را برعهده گرفت در همان ایامی که من در نیویورک بودم در آن جلسه، ۱۴ عضو با وی مخالفت کردند، در تاریخ شورای امنیت چنین موضوعی نداریم که ۱۴ کشور همه مخالفت کنند.

 وی گفت: این جلسه به‌صورت مستقیم پخش می‌شد. که البته من اطلاع ندارم که در ایران هم همه آن جلسه یا بخشی از آن پخش شده باشد ولی در آنجا به ‌صورت مستقیم پخش می‌شد.

روحانی عنوان کرد: این بارهم که آمریکا خواست روز جمعه یک قطعنامه علیه ایران تصویب کند دیدید که از این ۱۵ عضو، فقط یک کشور مانند دومنیکن با وی موافقت و همراهی کرد. این یک موفقیت بزرگ سیاسی و تاریخی برای ما است.

رییس جمهوری عنوان کرد: ما در یک سال گذشته در دادگاه لاهه ۲ بار آمریکا را محکوم کردیم. آیا در تاریخ سابقه دارد که دادگاه بین المللی در یک سال، در دعوای ما با آمریکا، ۲ بار این کشور را محکوم کند. همه اینها یک واقعیت است.

 وی گفت: خواهش من این است که واقعیت‌ها را برای مردم توضیح بدهیم و تشریح کنیم و این را بدانیم که آرامش، نشاط و امید برای مردم بسیار مهم است. اگر ما بتوانیم همین سه مورد را در کنار هم بچینیم، و به مردم امید و آرامش بدهیم تا مردم آرام باشند.

رییس جمهوری افزود: معنی واقعی امنیت همان آرامش است اگر همه مردم آرام بودند یعنی امنیت وجود دارد و اگر مردم آرام نبودند، به دلایل امنیتی، انتظامی، نظامی و امنیت ملی گرفته تا امنیت قضایی و صدا و سیما است.

روحانی با اشاره به اینکه صدای جمهوری اسلامی ایران، امنیت خاطر می‌دهد، عنوان کرد: زمانی که شما رادیو را روشن می‌کنید اگر خدای نکرده ببینید که روی موج جمهوری اسلامی ایران صدایی نمی‌آید چه وضعیتی برایتان پیش می‌آید. هر ایرانی ببیند صدای جمهوری اسلامی ایران خاموش شده، نه در یک ساعت بلکه در یک لحظه، چطور آرامش برهم می‌خورد و همه می‌گویند که چه خبر شده و چه اتفاقی افتاده است.

رییس جمهوری بیان داشت: خود صدای جمهوری اسلامی ایران و سیمای جمهوری اسلامی ایران، یعنی رسانه ملی، دقیقه به دقیقه آن، آرامش می‌دهد وقتی که این آنتن در حال پخش شدن است وجودش به مردم آرامش می‌دهد.

روحانی گفت: چرا ما نباید به آینده امیدوار نباشیم. ما که توانستیم از همه این مشکلات عبور کنیم و توانستیم از آن جنگ هشت ساله نیز عبور کنیم و این روزها، سی‌امین سالگرد آزادگان عزیز ما بود که آزاد شدند و موفقیت‌هایی که به دست آوردیم، رزمندگان بزرگ ما این موفقیت را برای ما کسب کردند در آن دوره هم صدا و سیما بسیار مهم بود.

رییس جمهوری عنوان کرد: مارشی که صدا و سیما می‌زد و صدایی که از این اخبار ۳۱ خرداد آن نشاطی که در سراسر ایران به‌وجود آمد با آن صدایی که ساعت ۲ آن خبر را اعلام کرد که گفت خونین‌شهر یا خرمشهر آزاد شد، کشور تکان خورد. آن روزی هم خبر هفت صبح اعلام کرد که روح امام (ره) به ملکوت اعلا پیوست ببینید چطور غم و اندوه برای جامعه ایجاد کرد.

روحانی خاطرنشان کرد: نشاط، شادی، غم، اندوه ما هم به هم وابسته است و واقعیت‌های جامعه ما تبیین می‌شود. بنابراین صدا و سیما بسیار مهم است. ما می‌توانیم امید، نشاط و آرامش را برای مردم به وجود بیاوریم و مردم ما در این مدت احساس کردند و دیدند که شما یک روز یا یک شب استراحت نکردید و البته همیشه کار صدا و سیما به گونه ای است که تعطیل‌بردار نیست.

رییس جمهوری یادآور شد: همه دولت از آن آخر بهمن، نه جمعه و نه شنبه و هیچ روزی نبود که برای ما تعطیل باشد و حتی ۱۳ فروردین شاهکار مردم در مبارزه با کرونا بود، ما برای اولین بار در تاریخ ایران جلسه دولت داشتیم، ۱۲ فروردین که تعطیل رسمی بود ما ستاد کرونا داشتیم.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: نشاط، شادی، غم، اندوه ما هم به هم وابسته است و واقعیت‌های جامعه ما تبیین می‌شود. بنابر این صدا و سیما بسیار مهم است. ما می‌توانیم امید، نشاط و آرامش را برای مردم به وجود بیاوریم و مردم ما در این مدت احساس کردند و دیدند که شما یک روز یا یک شب استراحت نکردید و البته همیشه کار صدا و سیما به گونه ای است که مداوم و دائمی است و تعطیل‌بردار نیست.

وی با تاکید بر اینکه به رغم  تحریم، کرونا و سایرمشکلات، ‌جهش تولید مدنظر رهبری صورت گرفته است، افزود:  تا امروز نیز این جهش تولید محقق شده و به مردم نشان دادیم که هر هفته یک کار بزرگ و عظیم انجام شده است.

روحانی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید روحیه دشمن را شکست، اظهارداشت: هیچ راه دیگری برای ما وجود ندارد. این که در این دو سال و چند ماه توانستیم مقابل تحریم شدید آمریکا بایستیم و خدمات لازم را به مردم ارائه دهیم، این پیروزی است. اینکه اجازه ندادیم آمریکا موفق شود، پیروزی است. اینکه اجازه ندادیم برای خرید موادغذایی در فروشگاه‌ها صف درست شود و اجازه ندادیم آب، برق، گاز، آموزش، بهداشت و درمان و  داروی موردنیاز مردم قطع شود، همه اینها پیروزی است.

رییس دولت دوازدهم به منتقدانی که می‌گویند دولت چه کار کرده؟ گفت: بزرگترین کار دولت، تحرک بزرگ در هر بخشی بوده که به رغم همه مشکلات، تحریم و کرونا حاصل شد.

روحانی از صدا و سیما خواست در بخش روستا تحقیق کرده و دستاوردهایی که دولت در این بخش بدست آورده است را رصد کند و در ادامه افزود: ۷ سال گذشته، روزی ۱۰ روستا  و در مجموع حدود ۳ هزار روستا وارد شبکه گاز رسانی شدند. البته این رویه در بخش برق، آب، بهداشت و درمان، ارتباطات و توسعه شبکه‌های مجازی هم وجود داشته است.

رییس جمهوری با اشاره به توسعه راه آهن گفت: راه آهن استان‌هایی مانند ارومیه، ‌ رشت، ‌ کرمانشاه، همدان و به زودی تبریز از طریق بستان آباد احداث شدند. همچنین تلاش‌های توسعه ای زیادی در استان سیستان و بلوچستان در حال انجام است که در مقایسه با تاریخ قبل از انقلاب متوجه تحول این استان خواهید شد.

رییس دولت های یازدهم و دوازدهم ادامه داد: توسعه راه آهن در چابهار این شهر را به زاهدان و در ادامه به خط سراسری راه آهن وصل می‌کند. برای نخستین بار در دولت یازدهم گاز به استان سیستان و بلوچستان رسید. همچنین ۴۶ هزار هکتار از این استان برای کشاورزی استفاده می‌شوند.

روحانی‌ افزود: به امید خدا در دی ماه افتتاح احیای دریاچه ارومیه از طریق تونلی که در حال ساخت و برای رساندن آب هست، محقق می‌شود که کاری عظیم و نجات دهنده از نظر محیط زیستی برای غرب کشور است.

رییس جمهوری با اشاره به  آخرین سال قرن شمسی، سال آخر دولت و اینکه در آستانه هفته دولت باید واقعیت‌ها را گفت،   افزود: از این قرنی که در حال پایان است،   ۵۷ سال آن به حکومت طاغوت و ۴۳ سال برای انقلاب بوده و بهتر است این دو زمان از نظر زیرساخت‌هایی نظیر راه آهن، ‌ اتوبان، بهداشت و درمان، مدرسه، دانشگاه و دیگر موارد با یکدیگر مقایسه شوند تا ببینیم انقلاب برای این کشور چه کاری انجام داده است.

روحانی ادامه داد:‌ کار بزرگی که امام خمینی(ره) و شهدا برای کشور انجام دادند، توسط مسوولان و صدا و سیما برای مردم توضیح داده شود. البته هدف دولت و صدا و سیما واحد است و آن خادم مردم بودن، امید دادن به مردم و رفع مشکلات مردم است و امیدوارم صدا و سیما طبق رسالتش هم صدای مردم و صدای دولت به معنی نظام باشد.

رییس جمهوری صدا و سیما را دستگاهی فرا قوه‌ای دانست که طبق قانون اساسی باید همراه با آزادی بیان برای نشرافکار با رعایت موازین اسلام و مصالح ملی فعالیت کند و تصریح کرد: باید برای تحقق این کار بزرگ وعظیم که همانا مبارزه با کرونا و رفع نیازمندی‌های مردم است، دست به دست هم دهیم. به ویژه اینکه در آستانه ماه محرم هستیم و صدا وسیما باید عزای حسینی را به خانه‌های مردم ببرد.

روحانی با تاکید براینکه باید صدا و سیما به نحوی عمل کند که شور عزاداری حسینی و ماه محرم و شور تاسوعا و عاشورا به خانه‌های مردم برود، خاطرنشان کرد: همه روزهای توفیق ما در سایه همان فرهنگ حسینی و تاسوعا و عاشورا بوده و باید این شور به ذهن و افکار مردم رفته و در کنار هم برای پیشرفت کشور، جهش تولید و ورود بهتر به قرن جدید تلاش کنیم.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید