تارخ انتشار: چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۸
کد خبر : 9450
چاپ خبر
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد:

از محل صادرات هندوانه ۱۸۰ میلیون دلار درآمد ارزی حاصل شده است/ صادرات هندوانه آب فروشی نیست و از فروش نفت با صرفه تر است/ امکان حذف هندوانه از سبد غذایی مردم وجود ندارد

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این نکته که صادرات هندوانه به نفع کشوراست، اذعان داشت: هندوانه آب فروشی نیست. کشورهایی مانند مکزیک و ترکیه سالانه درآمد بالایی از صادرات محصولات کشاورزی به دست می‌آورند و از سبزی و صیفی بیشترین صادرات را دارند و ما اقلیم پرورش سبزی و صیفی را داریم

از محل صادرات هندوانه ۱۸۰ میلیون دلار درآمد ارزی حاصل شده است/ صادرات هندوانه آب فروشی نیست و از فروش نفت با صرفه تر است/ امکان حذف هندوانه از سبد غذایی مردم وجود ندارد

به گزارش خبررسا، حسین اصغری مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مقرون به صرفه بودن کاشت و صادرات هنداونه گفت: ما در مناطقی از کشور در یک بازده زمانی کوتاه آب داریم که حدود سه ماه است مانند سیستان و بلوچستان. در آن سه ماه باید محصولی کاشته شود که در آن سه ماه برداشت شود. اگر قرار باشد محصولی کاشته شود که ۶ ماه زمان تولید ببرد قطعا با کم‌آبی مواجه خواهد شد و محصول از بین می‌رود.

وی افزود: هندوانه محصولی است که به دلیل ساختار گیاه مقاومت بالایی دارد و ریشه عمیقی در دل خاک دارد. سطح زیر کشت هندوانه نشائی است و از تیپ و مالچ استفاده می‌شود و عملا گلخانه‌ای است و ۵هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب مصرف می‌کند که میزان بالایی نیست و این میزان آب برای بسیاری از محصولات عرفی محسوب می‌شود.

اصغری در ادامه تصریح کرد: کشاورزی که در منطقه‌ای سه ماه از سال را کشاورزی می‌کند و ۹ ماه از سال را آب ندارد باید امورات خود را بگذراند و درآمد هندوانه بسیار خوب است و ارزش صادراتی بالایی دارد و امکان حذف آن به دلیل عادت ایرانیان به آن، وجود ندارد.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این نکته که هندوانه قوت غالب برخی از خانواده‌های ایرانی است، خاطرنشان کرد: هندوانه غذای بسیاری از مردم است و در کنار غذا به عنوان دسر استفاده می‌شود. هندوانه به نسبت برخی گیاهان دیگر پرآب‌بر نیست. برنج یک محصول پرآب‌بر محسوب می‌شود. نیشکر پرآب‌بر است اما هندوانه همان میزان آبی را مصرف می‌کند که خریزه و خیار مصرف می‌کنند اما مقاومت هندوانه در برابر خشکی از تمام این گیاهان بیشتر است.

اصغری در واکنش به اینکه با صادرات هندوانه آب کشور را در شرایط بی‌آبی صادر می‌کنیم، تصریح کرد: می‌توان این سوال را هم کرد که چرا نفت را صادر می‌کنیم در حالی که نظر مقام معظم رهبری بر عدم صادرات نفت است؟  ۱۶۷ هزار تن صادرات هندوانه داشتیم  با درآمد ۱۸۰ میلیون دلار، با کیلویی ۲۵ سنت که با ارز امروز حدود ۴ هزار تومان می‌شود در حالی که نفت خام را که با هزینه بالا، بشکه‌ای ۷۰ دلار می‌فروشیم بسیار کمتر از این است.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این نکته که صادرات هندوانه به نفع کشوراست، اذعان داشت: هندوانه آب فروشی نیست. کشورهایی مانند مکزیک و ترکیه سالانه درآمد بالایی از صادرات محصولات کشاورزی به دست می‌آورند و از سبزی و صیفی بیشترین صادرات را دارند و ما اقلیم پرورش سبزی و صیفی را داریم. امکان حذف هندوانه از سبد غذایی خانوارها وجود ندارد اما سعی ما این است که تاجای ممکن آب کمتری استفاده کنیم. کشاورزان هدر دهنده آب نیستند، بلکه زندگی آنها به آب بستگی دارد و هیچ وقت آب را هدر نمی‌دهند و این تفکر عادلانه نیست.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید