به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، قاسم میرزایینیکو، در پاسخ به سوالی مبنی براین که گفته میشود فراکسیون امید در جریان استیضاح وزرای اصلاحطلب منفعل عمل کرده است، گفت: روشی که فراکسیون امید اتخاذ کرده این است که هر استیضاح و تحقیق و تفحص باید در داخل فراکسیون بررسی و مورد تائید قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: شاید یک نماینده عکسالعمل فردی داشته باشد ولی فراکسیون قرار نیست از عکس العمل فردی حمایت کند و قرار است که نمایندگان از تصمیم جمعی تبعیت کنند.
میرزایینیکو تاکید کرد: معتقدم این تبعیت یک مقداری سست شده است و این موضوع به هیأت رئیسه بازمیگردد و معتقدم فراکسیون امید باید این قضیه را روشن کند که تصمیمهای فردی معنی ندارد و تصمیمات بر اساس خرد جمعی گرفته میشود.
نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی درباره استیضاح پی در پی وزرای دولت، گفت: چند عامل دست به دست یکدیگر دادهاند و این شرایط را به وجود آوردهاند.
وی افزود: محور نخست به قول رئیسجمهور این است که در تحریمها مسئلهدار شدیم و جریانهایی به وجود آمد. محور دوم به بحث تولید، توزیع و مصرف باز میگردد که با مشکل مواجه شده است و محور آخر که از دو نکته قبلی مهمتر است، مباحث اقتصادی است.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مباحث اقتصادی قطعا به وزراتخانههایی که در این زمینه فعالیت میکنند مرتبط میشود، گفت: به هر حال اقتصاد کشور را این وزراتخانهها میسازند و سامان دهی میکنند و باید پاسخگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: در این میان دوستانی هم فکر میکنند تنها راه و روش برخورد با دولت، استیضاح است برای همین دست به دست هم دادهاند و این شرایط را به وجود آوردند.
میزرایینیکو تاکید کرد: معتقدم بهتر است رئیس قوه مقننه و رئیس قوه مجریه یک درایتی داشته باشند و با یک دیگر دیدار کرده و تابوهای روشنی را مشخص کنند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مسائل را میتوان با دادن اولتیماتوم به وزرا حل و فصل کرد، افزود: نمایندگانی که مسئله و مشکل دارند با وزرا به گفتوگو بنشینند و مسائل را حل کنند.
نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اخیرا تعدادی از نمایندگان امضا جمع کرده بودند و قصد داشتند یک وزیر را استیضاح کنند، در این جریان یک تدبیر و درایت صورت گرفت. ایشان معاون پارلمانی فعالی داشتند، کمیسیون مربوطه برنامهریزی کرد نمایندگان مردم با وزیر نشستی برگزار کردند و مسائل حل شد.
وی با تاکید بر این که راه و روش این است که دو قوه (مجریه و مقننه) به یک تعامل و چارچوب مشخص برسند، گفت: روسای دو قوه باید جلسات متعددی با یکدیگر داشته باشند و مسائل را جلو ببرند و تابوهای خود را روشن کنند.
میرزایینیکو ادامه داد: استیضاح و حذف یک بخشی از کار است، بحث اصلی این است که یک تعامل عمیق میان قوه مقننه و مجریه ایجاد شود تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که زمان تحریمها نزدیک است و استیضاح وزرای اقتصادی و بی وزیر ماندن این وزارت خانهها چه تاثیری میتواند بر شرایط داشته باشد، گفت: باتوجه به شرایط کشور وضعیت بسیار بدی در کشور خواهیم داشت لذا هرچه بیشتر و بهتر بتوانیم مسائل را آرام با یکدیگر حل و فصل کنیم، بهتر خواهد بود.