به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست وزرای خارجه پنج کشور ساحلی دریای خزر طی سخنانی گفت: در سایه اراده مثبت رهبران کشورهای ساحلی و فضای دوستانه و سازنده حاکم بر این نشستها، در آستانه امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و ۶ موافقتنامه و پروتکل دیگر و همچنین صدور بیانیه اجلاس سران هستیم.
وی با بیان اینکه ۲۱ روز قبل هم، پروتکل اثرات فرامرزی زیست محیطی ( EIA) امضا شد، بیان کرد: این رویدادها مجموعا نویدبخش آینده بسیار روشن برای ملتها و دولتهای ما به شمار میرود.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران امضای کنوانسیون رژیم حقوقی را گام بسیار مهم و حائز اهمیتی خواند که برداشته میشود و به مذاکرات ۲۱ ساله در اینخصوص خاتمه میبخشد.
وی افزود: امضای این کنوانسیون پایان همه مذاکرات و اقدامات در خزر نیست و در واقع نقطه عطف و آغازین برای اجرای تفاهمات، نظارت بر اجرا و همچنین شروع مذاکرات برای امضای موافقتنامههای جدید و ضروری به شمار میرود.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: نظر به اینکه در این کنوانسیون تحدید حدود بستر و زیر بستر و همچنین تعیین خطوط مبدا و شیوههای آن انجام نشده و به موافقتنامههای جداگانه در آینده موکول شده است؛ امیدوارم کشورهای ساحلی در آینده نزدیک این امور را نیز نهایی کنند.
ظریف عنوان کرد: جای خرسندی است که در کنوانسیون، بر انحصار حضور و دریانوردی هرگونه شناور صرفا با پرچم یکی از کشورهای ساحلی و همچنین ممنوعیت حضور و عبور نیروهای نظامی بیگانه و غیر ساحلی اتفاق نظر دارند.
پنجمین اجلاس سران خزر قرار است فردا (یکشنبه) با حضور سران پنج کشور ساحلی خزر (ایران، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه) در بندر آکتائو قزاقستان برگزار شود.
عشقآباد، تهران، باکو و آستاراخان پیش از این به ترتیب میزبان چهار نشست قبلی سران خزر برای تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بودند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه)برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه پنج کشور ساحلی خزر به آکتائو سفر کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در اجلاس آکتائو شرکت و ضمن امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و شش موافقتنامه دیگر با برخی مقامات حاضر در نشست دیدار و به صورت دوجانبه گفتوگو خواهد کرد.