به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، رئیس جمهور در کنفرانس مشترک خبری با آلن برسه همتای سوئیسی خود در پاسخ به سوالی درباره کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوئیس گفت: ما بعد از سفر رئیس جمهور سوئیس به تهران در سال ۲۰۱۶ نقشه راهی ترسیم را کردیم و جلسات مشترکی برای توسعه روابط اقتصادی داشتیم. امروز ما به این نتیجه رسیدیم که برای حل بعضی از مشکلات در روابط اقتصادی نیاز به یک کمیته فنی با ترکیب مشخص داریم تا گره هایی که وجود دارد را باز کنیم و مسیر را برای فعالیت بیشتر اقتصادی باز کنیم.
رئیس جمهور سوئیس هم در تکمیل سخنان روحانی افزود: الان قراردادی بین دو کشور داریم که به تازگی در پارلمان سوئیس هم تصویب شده و مبنای حقوقی است که بر مبنای آن در تعامل اقتصادی فراتر از گفت و گو رفتیم و برای همکاریهای اقتصادی و کمیته مشترکی ایجاد کردیم . با توجه به شرایط فعلی و عدم اطمینان که درباره برجام وجود دارد این کمیته اهمیت دو چندان یافته که ما در چارچوب آن ببینیم چه اقدامی می توانیم برای ادامه فعالیت اقتصادی انجام دهیم.
رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز که از او پرسید در صورت ممانعت آمریکا از صادرات نفت ایران آیا بستن تنگه هرمز اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران خواهد بود گفت: اقدام آمریکا بر خلاف تمامی تعهدات و پروتکل های بین المللی و حقوقی ست.
حسن روحانی تصریح کرد: اینکه آمریکا تصور کند همه کشورهای تولید کننده نفت بتوانند نفت خود را صادر کنند و ایران اجازه و حق صادرات نفت مازاد خود را نداشته باشد بسیار تصور غلط و بساده لوحانه ای است.
رئسای جمهور دو کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص چگونگی و کیفیت همکاری های دوجانبه و کمیته مشترک دوجانبه ایران و سوئیس برای همکاری و هم افزایی در خصوص حل مسائل و موضوعات منطقه ای و بین المللی بین ایران، اروپا و آمریکا پاسخ های متفاوتی داشتند.
آلن برسه در این خصوص خاطر نشان کرد: در مورد موضوعات منطقه ای و از جمله به رسمیت شناختن اسرائیل با رئیس جمهور ایران بحث و تبادل نظر شد که امیدوارم طرح این مباحث خروجی مطلوبی در آینده داشته باشد.
در ادامه اظهار نظر آلن برسه در خصوص اسرائیل حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با لزوم ارائه توضیحی در این خصوص گفت: دیروز صحبت هایی در این خصوص شد و ما هم کما فی السابق اعلام کردیم جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه رژیم غاصب متخلف، متجاوز و جنایتکار صهیونیستی را در منطقه به رسمیت نمی شناسد.
در ادامه رئیس جمهور سوئیس تصریح کرد: همین سخن روحانی در خصوص اسرائیل از جمله نقاط اختلاف و افتراق دو کشور است که می بایست در آینده بیشتر در این خصوص گفتگو کنیم.
گفتنی ست رئسای جمهور دو کشور در این نشست خبری ضمن بیان پیشینه تاریخی، تمدنی و فرهنگی دو کشور بر لزوم توسعه همکاری های فرهنگی، گردشگری و اقتصادی تهران- برن تاکید کردند.