به گزارش خبررسا، وزیر نفت در مراسم امضای هشت قرارداد طرح جمعآوری گازهای مشعل، اظهار داشت: در گزارشهای ارائهشده در کمیتههای فنی و نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) بیان شد که عصر طلایی گاز آغاز شده است و این روند تا سال ۲۰۵۰ صعودی است.
وی با بیان اینکه روند رشد گاز در سبد انرژی نسبت به سایر سوختهای فسیلی بالاتر است، اضافه کرد: در نشست شب گذشته اوپکپلاس قیمت هر مترمکعب گاز ۲ دلار و ۲۰ سنت عنوان شد که البته بخشی بهدلیل مسائل اوکراین و روسیه است که پیشبینی شد که هر مترمکعب گاز به ۳ دلار هم برسد، اما در ایران گاز بهقیمت ۲۰ سنت به پتروشیمیها و حدود یک تا دو سنت نیز با توجه به یارانه بالایی که به آن تعلق میگیرد، عرضه میشود.
وزیر نفت با یادآوری اینکه “جمعآوری گازهای مشعل جزو یکی از آرزوهاست”، گفت: قول میدهیم که در پایان این دولت گازهای مشعل غرب و شرق کارون و حوزه خارک جمعآوری شود.
اوجی سرمایهگذاری در صنعت نفت را از نان شب واجبتر دانست و گفت: امروز بالاترین خدمت در صنعت نفت و گاز، سرمایهگذاری در این صنعت است؛ باید از افت فشار و بهدنبال آن افت تولید در میدانهای نفت و گاز جلوگیری کرد.
وی افزود: اگر سرمایهگذاری نشود، اگر امسال ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز داشتیم، سالهای آتی این شرایط نامناسبتر خواهد شد و چهبسا که مجبور به واردات گاز و فرآورده شویم.
وزیر نفت تصریح کرد: به همین دلیل عرض میکنم که سرمایهگذاری در صنعت نفت از نان شب هم واجبتر است، از طرفی نیز پایینترین ریسک سرمایهگذاری و بالاترین سودآوری در حوزه صنعت نفت و گاز کشور است.
اوجی با تأکید بر ضرورت جمعآوری گازهای مشعل و تولید ارزش افزوده از آن گفت: باید از سوزاندن این سرمایهها جلوگیری کرد و به آقای رئیسی قول میدهیم که در پایان این دولت گازهای مشعل غرب و شرق کارون و حوزه خارک جمعآوری شود که راهکار دارد و میشود.
وزیر نفت با ابراز اینکه “بارها عنوان کردم منتظر و معطل مذاکرات وین نمیمانیم و قول میدهم بهمحض روشن شدن چراغ سبز وین ظرف یک الی ۲ ماه به بالاترین ظرفیت صادرات نفت برسیم”، خاطرنشان کرد: ما کنار مذاکرات وین که در جریان است، فعالیتها و سرمایهگذاری را بهصورت جدی شروع کردیم و در ۶ ماه اخیر ۴٫۵ میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم.
اوجی امضای قرارداد خط لوله تابش با بانک ملت، توسعه میدانهای نفتی، حفظ و نگهداشت تولید، جمعآوری گازهای همراه مشعل را بهعنوان بخشی از فعالیت صنعت نفت دولت رئیسی عنوان کرد و افزود: نگاه این دولت و وزارت نفت در بحث سرمایهگذاری بهطور جد استفاده از هلدینگهای بزرگ و بانکهای داخلی است.
وی با تأکید به اینکه اگر صنعت نفت راه بیفتد کشور در بخشهای مختلف از جمله درآمد و اشتغال راه خواهد افتاد و اقتصاد رونق خواهد گرفت، اضافه کرد: بهجرئت میگویم درآمد حاصل از فروش محصولات پتروشیمی با درآمدهای نفتی برابری میکند. انشاءالله تا پایان سال ۱۲ میلیارد دلار حاصل از صادرات فروش محصولات پتروشیمی به سامانه نیما عرضه میشود.
وزیر نفت سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی را مطلوب و اقتصادی بیان کرد و گفت: با برنامهریزیای که برای بخش بالادست و پاییندست با استفاده از ظرفیت داخلی و خارجی صورت گرفته است شاهد رونق بیشتر در صنعت نفت خواهیم بود.
اوجی بر ضرورت سرمایهگذاری و توسعه در بخشهای مختلف صنعت نفت تأکید کرد و افزود: اگر این اتفاق نیفتد ما در سالهای آینده واردکننده گاز و فرآورده نفتی خواهیم شد.
وی با اشاره به اجرای قرارداد هشت پتروپالایشگاه و تغییر قانون حمایت از توسعه صنایع پاییندستی و موضوع تنفس خوراک اظهار کرد: وزارت نفت چتر حمایتی خود را برای بخش خصوصی باز کرده است و با توجه به ظرفیتی که این بخش دارد آینده درخشانی خواهد شد.
وزیر نفت با ابراز اینکه دارنده بزرگترین ذخایر نفت و گاز نباید چنین وضعیتی داشته باشد، افزود: انشاءالله با حمایت دولت و مجلس و همت کارکنان صنعت نفت و گاز تمام اتفاقهای خوب رقم خواهد خورد.