به گزارش خبررسا، مجید تخت روانچی عصر سه شنبه در واکنش به اتهام زنیهای مقامات آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: اتهامات آمریکا علیه کشورمان برای منحرف کردن توجهات از عصبانیت مردم عراق علیه کشتار وحشیانه اخیر عراقی ها توسط واشنگتن است.
وی ادامه داد: فراتر از آن، برای انحراف توجه از اشغال عراق است که از ۱۷ سال پیش تا کنون انجام شده است و نتیجه آن کشتن بیش از ۳۰۰ هزار عراقی بی گناه است.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: الحشد الشعبی و شاخههای آن یک گروه صرفا عراقی است که تحت نظارت دولت عراقی حاکم، مشروع و دموکراتیک و تحت قوانین آن فعالیت می کند.
تخت روانچی تصریح کرد: این گروه نقش مهمی در مبارزه با داعش و شکست آن در عراق بازی کرد و اکنون مهمترین ضامن علیه احیای دوباره این گروه تروریستی است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و دیگر مقامات این کشور پس از حمله اخیر به مقر نیروهای الحشد الشعبی عراق و کشتار بیش از ۲۵ نفر از مردم عراق، تلاش میکنند ایران را عامل این حوادث نشان دهند.
این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان آمریکایی، الحشد الشعبی در مبارزه با تروریسم نقش اساسی داشت و این اقدام در هماهنگی کامل با دولت و مقامات رسمی عراق انجام شده است.
هواپیماهای آمریکا یکشنبه شب مقر نیروهای تیپهای ۴۵ و ۴۶ الحشد الشعبی در منطقه القائم در غرب استان الانبار را هدف گرفتند.
ارتش آمریکا با تأیید حملات هوایی به خاک عراق، اعلام کرد که نیروهای آنها حملات دقیقی علیه پنج مقر و تأسیسات متعلق به گردانهای الحشد الشعبی در خاک عراق و سوریه انجام دادند.
لحظاتی پس از این حمله، مردم، مسؤولان، شخصیتهای سیاسی و دولتی عراق، اقدام آمریکا در نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور را محکوم کردند.
به دنبال این حمله «برهم صالح» رییس جمهوری عراق در تماس تلفنی با کاردار سفارت آمریکا، اقدام واشنگتن علیه مقر الحشد الشعبی را محکوم کرد.
وی گفت که حملات آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در استان الانبار، نقض حاکمیت عراق است.
رییس جمهوری عراق تأکید کرد: آنچه که روی داد، اقدامی غیر قابل قبول و مغایر با توافقهای دو جانبه است که به عراق آسیب میرساند.
“عادل عبدالمهدی” نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق، لحظاتی پس از حمله آمریکا به خاک عراق و نقض حاکمیت این کشور در تماس با وزیر دفاع آمریکا خواستار توضیح این اقدام خلاف موازین بین المللی شد.
عبدالمهدی هر گونه اقدام و حمله یکجانبه به عراق را نقض حاکمیت ملی کشورش دانست که می تواند امنیت عراق و منطقه را تهدید کند.