تارخ انتشار: چهارشنبه ۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳
کد خبر : 28129
چاپ خبر
حسین راغفر:

منشأ برخی فسادها قوانین فسادزا است/هیچ سوالی از نمایندگان حاضر در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نشد/ دچار روان‌پریشی در اقتصاد شده‌ایم

استاد اقتصاد دانشگاه تهران فساد را انحصار به علاوه صلاحدید منهای پاسخگویی تشریح کرد و گفت: تا زمانی که انحصار وجود داشته باشد و عملکرد مسئولان براساس صلاحدید باشد و هیچ‌کس پاسخگوی آنچه انجام می‌دهد نباشد، فساد همیشه وجود خواهد داشت

منشأ برخی فسادها قوانین فسادزا است/هیچ سوالی از نمایندگان حاضر در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نشد/ دچار روان‌پریشی در اقتصاد شده‌ایم

به گزارش خبررسا، در سی و هفتمین جلسه نقد و اندیشه با موضوع شفافیت و فسادستیزی در فضای مجازی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، حسین راغفر اظهار داشت: بسیاری از نابسامانی‌ها و فسادها از طریق فضای مجازی و شبکه‌های غیررسمی مطرح می‌شوند و بعد نظام قضایی به دنبال آن می‌رود، در حالی که این شکل از شناخت و مبارزه با فساد همراه با ابهام و اما و اگرهای بسیاری است.

راغفر با تاکید بر اینکه در همه کشورها فساد و عدم کنترل مناسب آن وجود دارد، گفت: در پیشرفته‌ترین کشورها نیز فساد وجود دارد و دستگاه‌های قضایی نقش کلیدی در کنترل آن ایفا می‌کنند اما هیچگاه نمی‌توان گفت در این کشورها فسادی وجود ندارد.

این اقتصاددان منشأ برخی از فسادها را قوانین فسادزا دانست و افزود: بسیاری از قوانینی که در کشور ما وجود دارند فسادزا هستند که از جمله آنها می‌توان به حذف مالیات ارزش افزوده در مناطق آزاد که هم‌اکنون در مجلس در حال تصویب است، اشاره کرد. کسانی که به دنبال تصویب این قانون هستند که خود از آن منتفع می‌شوند چراکه در شرایطی که دولت کسری بودجه دارد، حذف مالیات ارزش افزوده در مناطق آزاد معنایی ندارد.

وی افزود: مشابه این نوع قوانین فسادزا در کشور ما زیاد است که از جمله دیگر آن می‌توان به مخالفت با مالیات بر املاک اشاره کرد.

راغفر با بیان اینکه در کشوری توسعه یافته مانند آمریکا بخش مهمی از درآمد دولت از مالیات بر املاک است، افزود: در حالی که در ایران تنها ۰٫۳ درصد از مالیات به املاک مربوط می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود بخشی از تصویب قوانین فسادزا مربوط به رانتی دانست که در بین نمایندگان مجلس وجود دارد.

 راغفر افزود: در پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی تعدادی از نمایندگان نیز حضور داشتند که هیچگاه مورد سوال قرار نگرفتند. این نمایندگان عضوی از شبکه قدرت بودند که به دلیل عدم کنترل و اینکه خود را پاسخگو نمی‌دانستند، اکنون آزادانه در مجلس یا سمت‌های دیگر حضور دارند.

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه متاسفانه ما نظام نظارتی کارایی نداریم، افزود: اخیرا سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی میزان اعتبار مورد نیاز برای ادارات دولتی را ۳۵۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد اما این رقم از نظر دیوان محاسبات اداری حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان است. به عبارتی دیگر یک فاصله اعتباری بسیار زیاد که قابل توجیه نیست.

این اقتصاددان فساد را انحصار به علاوه صلاحدید منهای پاسخگویی تشریح کرد و گفت: تا زمانی که انحصار وجود داشته باشد و عملکرد مسئولان براساس صلاحدید باشد و هیچ‌کس پاسخگوی آنچه انجام می‌دهد نباشد، فساد همیشه وجود خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه دچار روان‌پریشی در اقتصاد شده‌ایم، افزود: از یک سو می‌خواهیم اسلام را پیاده کنیم و از سوی دیگر به دنبال منافع خود هستیم که نتیجه آن فساد و روان‌پریشی در اقتصاد شده است.

راغفر در پایان سخنان خود تنها راه‌حل مبارزه با فساد را تغییر نوع نگاه به اقتصاد و سیاست‌گذاری برای اقتصاد کشور عنوان کرد.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید