تارخ انتشار: دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۰
کد خبر : 27389
چاپ خبر

واکنش دیپلماتیک سخنگوی وزارت خارجه به اظهارت وزیر دفاع فرانسه در خصوص اغتشاشات اخیر و مسئولان آمریکایی در خصوص برجام

سیدعباس موسوی در نشست خبری هفتگی خود به سوال خبرنگاران پاسخ داد

واکنش دیپلماتیک سخنگوی وزارت خارجه به اظهارت وزیر دفاع فرانسه در خصوص اغتشاشات اخیر و مسئولان آمریکایی در خصوص برجام

به گزارش خبررسا، سیدعباس موسوی در نشست خبری صبح امروز خود ضمن تبریک هفته بسیج و درود به روح شهدای بسیج گفت: از مناسبت های مهم بیش رو روز مجلس به مناسبت شهادت شهید مدرس است و یاد ایشان را گرامی می داریم؛ هم دولت و هم وزارت خارجه همواره تعامل خوبی را با مجلس داشته و کمتر وزیر خارجه بعد انقلاب داشتیم که این میزان به مجلس پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: اتفاقاتی در کشور ما رخ داد که ناخوشایند بود و ناخوشایندتر دخالت کشورهای بیگانه بود که محکوم کردیم. ایران اعتراض را حق مردم می‌داند و ما تجمعات مسالمت‌آمیز را به رسمیت می‌شناسیم و شاهد اعتراضات در سالیان گذشته بوده‌ایم اما حساب اغتشاشگران و گروه‌های خط گرفته جدا است. امیدواریم کشورهایی که از اغتشاشگران حمایت کردند مسئولیت آن را بپذیرند. تعجب می‌کنیم از کشورهایی که سطح سیاست خارجی آنها آنقدر نازل شده که می‌خواهند فیلم آتش زدن‌ها را برایشان بفرستند؛ پیشنهاد می‌کنیم راهپیمایی امروز را ببینند تا بدانند مردم واقعی چه کسانی هستند.

وی افزود: در خصوص تحولات دیپلماتیک دیدارهایی را داشتیم شامل فرستاده نخست وزیر مالزی و فرمانده ارتش تاکستان و همچنین سفر آقای عراقچی به هلند را داشتیم. امروز هم دیدار فرستاده کره جنوبی را خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص درخواست آمریکا برای افزایش فشار بر ایران و فضاسازی‌ها گفت: حمایت‌هایی که از اغتشاشات صورت گرفت را دخالت در امور داخلی ایران می‌دانیم. بحث‌هایی که صورت گرفته نشان می‌دهد چقدر با واقعیات ناآشنا هستند. این مداخلات را از باب دوستی با ملت ایران نمی‌دانیم؛ این همان فشار بر مردم عادی ایران است. اقداماتی برای مقابله با فشارها اندیشیده شده که هم از جنس حقوقی است و هم اقداماتی را دستگاه‌های داخلی انجام خواهند داد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص انتقاد دبیرکل اتحادیه عرب نسبت به پذیرش سفیر یمن در تهران گفت:  ما این انتقاد را رد می‌کنیم؛ دولت مستقر در صنعا دولت قانونی است و طرف مذاکره با سازمان ملل و کشورهایی اروپایی است. طبیعی است که این دولت قانونی برای کشورهایی که مایل هستند سفیر ارسال می‌کنند و ایران هم سفیر آنها را می‌پذیرد و با آنها مانند دولت دوست رفتار می‌کند.

موسوی در رابطه با اظهارات وزیر دفاع فرانسه مبنی بر ادامه مذاکره با تهران و البته ایستادن در کنار متحدانشان گفت:  اینها موضع دائمی و همیشگی کشورهایی اروپایی است که در حرف اظهاراتی مطرح می‌کنند و در عمل کار دیگری انجام می‌دهند؛ این رفتار اروپا برای ما قابل قبول نیست. البته وزیر دفاع فرانسه اظهارات بی‌ربط دیگری نیز داشته که آمریکا را به نقش آفرینی علیه ایران تشویق کرده که محکوم و در تناقض با صحبت‌های سایر مقام‌های فرانسه است.

موسوی در خصوص سفر مایک پنس به کردستان عراق و امکان ایجاد ائتلاف میان اقلیم کردستان و آمریکا گفت: روابط ما با دولت عراق و اقلیم کردستان بسیار قوی است؛ ایران در مواقع شدت و سختی به کمک دولت عراق و اقلیم رفته است. این بدسلیقگی آقای پنس بود که سفری مستقل به اقلیم انجام داد و با واکنش دولت مرکزی عراق نیز مواجه شد.

وی در رابطه با محور رایزنی‌های ژنرال باجوا، رئیس ارتش تاکستان به تهران گفت: در سفر مهم ژنرال باجوا طیف مختلفی از مسائل مانند دو جانبه، مرزی، چند گروگان ما و مسائل منطقه‌ای مطرح شد. پاکستان از جمله کشورهایی است که همواره روابط خوبی با ایران داشته و خواهان کاهش تنش در منطقه و بین کشورهای مسلمان است و ایران هم از حسن نیت این کشور استقبال می‌کند.

موسوی همچنین در خصوص بیانات رهبر انقلاب در خصوص دیپلماسی اقتصادی گفت: بیانات رهبر انقلاب بسیار به جا بود و معاونت دیپلماسی اقتصادی هم بسیار فعال است و البته می‌دانید که وزارت خارجه تصدی‌گری نمی‌کند و وظیفه تسهیل دارد و ما در وزارت خارجه کار خود را ادامه می‌دهیم. اینکه این سیاست‌ها چقدر نتیجه دهد بستگی به عملکرد ارگان‌های دیگر دارد. اینکه می‌گوییم در دیپلماسی باز است به معنای آن نیست که امید بسته‌ایم و کارها را تعطیل کرده‌ایم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا و صحبت‌های رئیس موقت آژانس گفت: مقام‌های آمریکایی را در سطحی نمی‌بینیم که بخواهند در مورد تعهدات ما در برجام اظهارنظر کنند. همکاری ما با آژانس ادامه دارد و گزارش‌های آژانس هم مبین همین همکاری است. امیدواریم در دوره جدید هم آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند.

وی در خصوص اقدامات برخی شبکه‌های معاند در رابطه با ناآرامی‌های اخیر ایران گفت: ما در خصوص اتفاقات اخیر علاوه بر اینکه حساب مردم را از اغتشاشگران جدا کردیم؛ شاهد حمایت‌های امنیتی و تبلیغاتی برخی رسانه‌ها از اغتشاشگران بودیم که برنامه‌های عادی خود را قطع کرده و با برنامه‌های ویژه درصدد تشویق اغتشاشگران بودند که شکایتی از سوی سفارت ما در انگلیس به آفکام ارائه شد و اقدامات حقوقی نیز ادامه پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر نماینده ویژه کره جنوبی به تهران و محور مذاکرات گفت: پس از اتفاقاتی که در خصوص بدهی‌های کره به ایران رخ داد، سفرهایی را شاهد بودیم. رئیس بانک مرکزی به سئول رفت تا از بدهی‌ها برای خرید برخی اقلام استفاده شود اما پس از تحریم‌ها از توافقات صورت گرفته جا زدند که با واکنش ایران مواجه شد. آنها سپس خواستار ارسال فرستاده ویژه شدند و امیدواریم در این مذاکرات موانع بر سر راه برداشته شده و آنها به تعهدات خود عمل کنند.

موسوی در رابطه با رای قاضی فدرال آمریکا مبنی بر پرداخت غرامت به جیسون رضائیان گفت: آقای رضائیان براساس اسناد و اعترافات متهم امنیتی بودند و ایران هم در همان زمان که اشد مجازات برایشان صادر شده بود حکم را به حبس تغییر داد و بعد از سوی شورای عالی امنیت ملی طی توافقاتی آزاد شد و حالا اینکه ایشان شکایت کند و دستگاه‌ها حکم پرداخت غرامت دهند مردود است. ایران می‌توانست ایشان را مجازات کند و حالا ایشان از شرایط سوءاستفاده می‌کند. اگر بحث صدور حکم باشد کارهای مشابه نیز می‌تواند انجام شود.

وی در خصوص کشته شدن یک ایرانی در استانبول و بحث‌های مبنی بر اینکه وی مدیر یک کانال تلگرامی معاند بوده، گفت: ایشان به عنوان یک فرد ایرانی مورد توجه وزارت خارجه است و منتظر گزارش نهادهای امنیتی ترکیه هستیم اما در خصوص علت نمی‌توانم اظهارنظر کنم.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید