تارخ انتشار: یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۰
کد خبر : 27016
چاپ خبر
معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد:

ایران در حال گذار از کشاورزی سنتی به صنعتی ست/ راه جدید صادرات محصولات کشاورزی ایران به بازار ۲۰۰میلیون‌نفری اوراسیا

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: فرصت تجاری پیش‌آمده برای تجارت با اتحادیه اورآسیا عالی‌ترین سطح موافقتنامه‌های بین‌المللی است

ایران در حال گذار از کشاورزی سنتی به صنعتی ست/ راه جدید صادرات محصولات کشاورزی ایران به بازار ۲۰۰میلیون‌نفری اوراسیا

به گزارش خبررسا، علی اکبر مهرفرد معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اورآسیا اظهار کرد: کشاورزی ایران در حال تغییر مسیر و گذار از کشاورزی سنتی به صنعتی می‌باشد که از ملزومات این امر نیاز به توسعه بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی افزود: به‌دلیل تحریم‌ها در پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای کمتر حضور یافته‌ایم اما پیمان اورآسیا با کشورهای روسیه، قزاقستان، ارمنستان و بلاروس فرصت مناسبی برای کشورمان فراهم کرده به‌طوری که برای ۲۰۰ میلیون نفر بازار وجود دارد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: فرصت تجاری پیش‌آمده برای تجارت با اتحادیه اورآسیا عالی‌ترین سطح موافقتنامه‌های بین‌المللی است.

مهرفرد تصریح کرد: برخی گمان می‌کنند که بر اساس موافقتنامه ایران با اورآسیا عضو این اتحادیه شده‌ایم اما این‌طور نیست بلکه تنها موافقتنامه تجارت ترجیحی با اعضای این اتحادیه به امضا رسیده است.

وی گفت: بر اساس توافقنامه به‌امضارسیده ظرف مدت ۳ سال می‌توانیم با کشورهای یادشده تجارت آزاد نیز داشته باشیم و تجارت ترجیحی را به تجارت آزاد تبدیل و تعرفه‌ها را صفر کنیم اما این اتفاق اکنون نیفتاده است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی و صنایع غذایی در ۱۲۴ کد تعرفه از جانب آنها و ۹۸ کدتعرفه از جانب ما به یکدیگر تخفیفات تعرفه‌ای داده‌ایم که در بخش صنعتی نیز تخفیفات تعرفه‌ای به امضا رسیده است.

مهرفرد افزود: هدف از امضای این توافقنامه آن است که به بازار وسیع‌تری دسترسی داشته باشیم و همچنین همین کالاهایی را که اکنون وارد می‌کنیم اجازه دهیم با شرایط راحت‌تری وارد کنیم؛ مانند برنج و گوشت که اکنون از دیگر کشورها این محصولات را وارد می‌کنیم.

وی گفت: برای اینکه تولید و اقتصاد ما نیز صدمه‌ای نبیند اجازه کاهش تعرفه برخی محصولات مانند محصولات لبنی را نداده‌ایم کما اینکه اتحادیه اورآسیا نیز اجازه کاهش تعرفه به ما نداد زیرا خود بلاروس تولیدکننده بزرگ محصولات لبنی است و با وجود اینکه دیگر کشورها عضو این اتحادیه موافق بودند این کشور موافقت نکرد؛ درخصوص محصولات دیگری نیز مانند گندم کاهش تعرفه توسط دو کشور اعمال نشد.

وی با بیان اینکه دسترسی به بازار دیگر کشورها تنها کاهش تعرفه تجاری نیست تصریح کرد: بهبود امور زیربنایی نیز در تجارت میان کشورها بسیار مورد اهمیت است و در این موافقتنامه به مسائل قرنطینه‌ای و حمل‌ونقل، بهداشتی و تسهیلات گمرکی نیز توجه شده است.

مهرفرد یادآور شد: در سال‌های گذشته حتی یک محصول ما به کشورهای اورآسیا صادر نمی‌شد اما بر اساس این موافقتنامه‌ها و بازدیدهای حضوری که از کارخانه‌های ما داشته‌اند صادرات محصولات مختلفی شروع شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: راهروی سبز گمرکی و تعیین پایه ارزش گمرکی کالاهای مختلف دو اقدام مهم گمرک ایران برای تجارت با دیگر کشورها بود و باعث تسهیل صادرات محصولات ما به‌ویژه در بخش کشاورزی شد.

وی برای توضیح بیشتر گفت: در گذشته با توجه به اینکه ارزش کالاهای گمرکی ایرانی به‌درستی تعیین نمی‌شد کشورهای واردکننده خود قیمتی برای واردات این کالاها تعیین می‌کردند که در شرایط جدید آنها ارزش تعیین‌شده توسط گمرک ایران را ملاک قرار می‌دهند که این امر عملاً باعث کاهش تعرفه و هزینه‌های صادرات می‌شود.

مهرفرد همچنین در خصوص راهروی سبز گمرکی گفت: بر این اساس اطلاعات قبل از آنکه به مرز برسد در سامانه بارگذاری می‌شود و گمرک کشور مقابل به‌اتکای به اطلاعات حساب‌شده توسط ما بازرسی‌ها را به حداقل می‌رساند که این امر منجر به افزایش سرعت صادرات می‌شود که این امر در بخش کشاورزی دارای اهمیت است.

وی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروآسیا با توجه به اینکه در ۶ ماه از سال سرما و یخبندان دارند نمی‌توانند محصول کشاورزی تولید کنند که ما می‌توانیم از این شرایط برای صادرات محصولات خود به‌درستی استفاده کنیم و کاهش زمان ترخیص محصولات کشاورزی در گمرک کیفیت آنها را حفظ خواهد کرد.

وی گفت: اتحادیه اورآسیا ۱۲۶ کدتعرفه را به ایران تخفیف داده  و ما نیز بازار خود را در مقابل دیگر کشورها به‌روی آنها گشودیم که ۱۱۳ کدتعرفه کاهشی و ۱۳ کدتعرفه فریز شده است.

مهرفرد افزود: منظور از فریز کردن کدتعرفه آن است که تا سه سال اجازه تغییر کدتعرفه نخواهیم داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران نیز ۹۸ کدتعرفه به کشورهای عضو اورآسیا داده که ۶۱ کدتعرفه آن کاهشی و ۳۷ کد نیز فریز شده است.

وی گفت: بر این اساس واردات محصولاتی مانند گوشت گاو، کره حیوانی، حبوبات، ذرت و روغن آفتابگردان را به طرف مقابل امتیاز دادیم تا آنها بتوانند این محصولات را راحت‌تر به کشورمان صادر کنند.

مهرفرد ادامه داد: کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا نیز اجازه صادرات انواع میوه و سبزیجات دادند و محصولاتی از قبیل سیب‌زمینی، کلم، کاهو، محصولات گلخانه‌ای، سیب درختی می‌تواند به این کشورها صادر شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سطح گلخانه‌ها در ایران در حال افزایش است گفت: تا پایان دوره ریاست جمهوری  آقای روحانی سطح گلخانه‌های ما در زمان آغاز به کار ایشان به دو برابر افزایش می‌یابد که این امر امکان توسعه صادرات را به‌شکل مناسب‌تری فراهم می‌آورد.

وی گفت: در برخی از محصولات مانند شیرینی و شکلات به‌صورت آینه‌ای عمل کرده‌ایم و دو کشور به یکدیگر تعهد داده‌اند تا ۳ سال آینده تعرفه‌هایشان تغییری نداشته باشد.

مهرفرد همچنین گفت: در یادداشت تفاهمنامه‌ای نیز مقرر شده که در ۳ زمینه سوآپ، ورود موقت و تجارت گندم با قزاقستان و روسیه همکاری داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ابراز کرد: ما به‌اندازه سه برابر ظرفیت فعلی کارخانه‌هایمان برای تولید آرد ظرفیت خالی داریم که بر اساس موافقتنامه صورت‌گرفته می‌توانیم با ورود موقت گندم آن را تبدیل به آرد و به دیگر کشورهای منطقه صادر کنیم.

وی یادآور شد: در کشورهای اطراف ایران از قبیل عراق و سوریه هفت میلیون تن بازار آرد وجود دارد که می‌توانیم از این مهم استفاده کنیم.

مهرفرد در ارتباط با تجارت با بلاروس با توجه به آلودگی این منطقه به اورانیوم به‌خاطر واقعه چرنوبیل اظهار کرد: از این کشور تنها محصولاتی وارد می‌شود که تحت نظارت‌های لازم باشد و بر اساس رصد تولید محصول توسط سامانه‌های این کشور مشخص می‌شود که آن کالا در چه منطقه‌ای تولید شده است.

وی افزود: بلاروس تمایل به صادرات محصولاتی به ایران دارد اما با توجه به اینکه فعلاً نتوانسته با برزیل رقابت کند هنوز محصولی از این کشور به ایران صادر نشده است.

مهرفرد در پایان یادآور شد که مذاکرات سنگین و پرچالشی با کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا انجام شد که نتیجه آن اکنون در اختیار کشاورزان و تجار قرار گرفته است.



پاسخی بگذارید