تارخ انتشار: چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۱
کد خبر : 26804
چاپ خبر
ظریف در کنفرانس خبری مشترک با وزرای خارجه روسیه و ترکیه:

به خواست دمشق در سوریه همچنان حضور خواهیم داشت

محمد جواد ظریف سه‌شنبه شب در کنفرانس خبری مشترک با مولود چاووش اوغلو و سرگئی لاوروف در ژنو تصریح کرد: ما تا زمانی که دولت و مردم سوریه بخواهند در سوریه خواهیم بود

به خواست دمشق در سوریه همچنان حضور خواهیم داشت

به گزارش خبررسا به نقل از تارنمای تاس، محمد جواد ظریف سه‌شنبه شب در کنفرانس خبری مشترک با مولود چاووش اوغلو و سرگئی لاوروف در ژنو تصریح کرد: ما تا زمانی که دولت و مردم سوریه بخواهند در سوریه خواهیم بود.

به گفته ظریف: روسیه و ایران به دعوت دولت دمشق در خاک سوریه حضور دارند. 

وزیر امورخارجه ایران همچنین در مورد حضور نیروهای آمریکایی در سوریه به بهانه حفاظت از میادین نفتی به طور کنایه آمیز گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حداقل نسبت به اهداف ایالات متحده صادق است.

ظریف تأکید کرد که تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه آغاز یک روند چالش برانگیز است.

وی با بیان اینکه این کمیته فقط باید متعلق به سوری‌ها باشد و توسط آنها هدایت شود، گفت که قانون اساسی باید توسط همه مردم سوریه پذیرفته شود.

ظریف تأکید کرد که نباید هیچ مداخله و فشار خارجی بر کمیته قانون اساسی صورت گیرد.

وی گفت، پناهندگان سوری باید داوطلبانه به کشورهای خود بازگردند و تمامیت ارضی سوریه نیز حفظ شود.

سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه نیز اظهار کرد: تشکیل کمیته قانون اساسی جدید سوریه، پیروزی و دستاورد بزرگ برای ملت این کشور است.

وی اضافه کرد: سه کشور روسیه، ایران و ترکیه به ادامه تلاش‌ها با تمامی گروه‌های سوری برای ثبات در سوریه و نابودی کانون باقی مانده تروریست‌ها تأکید کردند.

به گزارس روسیه الیوم، وزیر امورخارجه روسیه گفت: در این دیدار تأکید شد که مهم‌ترین موضوع، تضمین اجرای قطنامه ۲۲۵۴ بویژه لزوم اجرای روند سیاسی (برای حل مسائل) سوریه است و تمامی بازیگران خارجی باید زمینه اجرای این روند را فراهم کنند.

لاوروف افزود که فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه باید بدون دیکته کشورهای خارجی صورت گیرد.

در ادامه این نشست خبری چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه نیز گفت: تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه،  تأثیرگذاری عملیات صلح آستانه میان طرف‌های سوری را به اثبات رساند.

اوغلو با تأکید بر تعهد آنکارا بر حفظ یکپارچگی و حاکمیت ارضی سوریه تأکید کرد و گفت به همین خاطر، همانگونه که در بیانیه مشترک قرائت شد، این بحران نیازمند راه حل سیاسی است.

وزیر امورخارجه ترکیه تصریح کرد: طبعیتا بازگشت آوارگان سوری که حدود ۲ میلیون نفر تخمین زده می‌شوند، بسیار مهم خواهد بود، هرچند که باید روند بازگشت آوارگان و مهاجران بصورت امن و داوطلبانه صورت گیرد.

اوغلو اضافه کرد: برای دولت آنکارا مهم خواهد بود که شرایط ضروری برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را فراهم کند.

وی گفت: تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه گام اساسی در گفت‌وگو میان مخالفان و دولت رسمی دمشق است. 
وی روند صلح سوریه را پیچیده خواند.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید