تارخ انتشار: دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲
کد خبر : 26148
چاپ خبر
سخنگوی وزارت خارجه:

جزئیات طرح صلح هرمز به زودی بصورت مکتوب ارائه خواهد شد/ ارتباط ظریف با نمایندگان کنگره پنهانی نیست/ طرح ژاپن اگر مانند طرح اروپا منوط به نظر این و آن نشود، قابلیت اجرا دارد/ استفاده از مکانیسم ماشه غیرقانونی است

سیدعباس موسوی در خصوص طرح صلح هرمز و جزئیات آن گفت: جزئیات طرح به زودی و بصورت مکتوب ارائه خواهد شد و ٨ کشور نیز متن را دریافت خواهند کرد و این طرح زیر چتر سازمان ملل متحد خواهد بود

جزئیات طرح صلح هرمز به زودی بصورت مکتوب ارائه خواهد شد/ ارتباط ظریف با نمایندگان کنگره پنهانی نیست/ طرح ژاپن اگر مانند طرح اروپا منوط به نظر این و آن نشود، قابلیت اجرا دارد/ استفاده از مکانیسم ماشه غیرقانونی است

به گزارش خبررسا، سیدعباس موسوی در نشست خبری این هفته خود ضمن گرامیداشت شهدای دفاع مقدس و فرماندهان جنگ تحمیلی و گرامیداشت مولانا گفت: مهمترین تحول هفته‌های اخیر برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل بود که هیات ایرانی حضور پررنگی داشت و رئیس‌جمهور دیدارهای پرباری داشتند و طرح صلح هرمز را ارائه داده و با ١٥ تن از سران کشورها و اندیشمندان دیدار کردند.

وی ادامه داد: آقای ظریف نیز روزهای بسیار فشرده کاری داشتند و وقت چک کردن کارهای روتین را نداشتند و با ٢٢ وزیر خارجه و ٧ تن از مقام‌های سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو داشتند. ایشان علاوه بر همراهی با رئیس‌جمهور در نشست‌های جانبی شرکت داشتند و ٨ مصاحبه و ١٠ دیدار با نخبگان سیاست خارجی برگزار کردند. دکتر ظریف امروز در معیت رئیس‌جمهور راهی ارمنستان خواهد شد. این سفر علاوه بر شرکت در کنفرانس اوراسیا دوجانبه نیز تلقی می‌شود.

سیدعباس موسوی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح صلح هرمز و جزئیات آن گفت: جزئیات طرح به زودی و بصورت مکتوب ارائه خواهد شد و ٨ کشور نیز متن را دریافت خواهند کرد و این طرح زیر چتر سازمان ملل متحد خواهد بود.

وی در خصوص موضع ایران در خصوص حملات انصارالله به عربستان و مواضع تند ریاض گفت: آنچه یمن انجام می‌دهد دفاع مشروع و مورد حمایت ما است. آنها ٤ سال و نیم زیر شدیدترین فشارها هستند و این واکنش طبیعی است. اتهاماتی هم زده می‌شود که می‌دانند اساس و پایه‌ای ندارد و جز شرمساری چیزی نیست. تنها راه خروج آبرومندانه از این بحران پذیرش آتش بس و آغاز گفت‌وگو است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با نشست وزرای ٤+١ و خبر تهدید این کشورها در خصوص خروج از برجام گفت: من از تهدید اطلاعی ندارم اما امکان استفاده آنها از مکانیسم ماشه غیرقانونی است و ما اقدامات جبرانی را پیش‌بینی کرده بودیم. اینکه بخواهند در برابر اقدامات جبرانی ما واکنش نشان دهند، مردود است.

وی در خصوص طرح عمران خان برای میانجیگری گفت: ما از همه اقدامات برای کاهش تنش استقبال می‌کنیم و از آقای عمران خان تشکر می‌کنیم.

موسوی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال سفر عادل عبدالمهدی به تهران و طرح میانجیگری عراق گفت: همیشه امکان کاهش تنش از طریق گفت‌وگو وجود دارد و ایران از تلاش‌ها استقبال می‌کند. ما خودمان آماده هستیم به طور مستقیم گفت‌وگو کنیم. کشورهایی که در تلاش هستند زیاد هستند و به ایران هم اطلاع دادند اما طرف مقابل براساس برخی محاسبات و توهمات این آمادگی را ندارد.

وی در خصوص امکان استفاده از مکانیسم ماشه از سوی اروپا گفت: چنین طرحی از منظر ما مرده است.

موسوی در پاسخ به سوالی درباره گفت‌وگوی ظریف با برخی نمایندگان کنگره آمریکا گفت:‌ ارتباط با نمایندگان کنگره همیشه وجود داشته و پنهانی نیست اما بعد از تحریم کمی ملاحظه دارند و تلاش کردند رایزنی‌ها از طریق مکالمات تلفنی باشد. آنها در این مکالمات مسائل دوجانبه و منطقه‌ای را با دکتر ظریف مطرح کردند و سعی کردند نقطه نظراتشان را اعلام کنند.

وی در رابطه با خروج نیروهای آمریکایی از قطر گفت: این خبر را اخیرا دیده‌ام اما باید بررسی شود تا ببینیم موضع ما چه خواهد بود.

موسوی همچنین در رابطه با سخنان رئیس ‌مهور مبنی بر مذاکره در خصوص بخش‌هایی از برجام گفت: در این رابطه بنده و مقام‌های ارشد توضیح دادیم. در این سفر تلاش شد تا راه حل‌های بن بست‌شکنی مطرح شود اما همه تلاش‌ها به دیدار با آقای ترامپ منوط شد. این موضوع هم به عنوان ابتکاری از سوی ایران مطرح شد تا اعلام کنیم آماده بن بست‌شکنی هستیم. موضوع مهم ما امروز اما بازگشت به تعهدات اروپا است که متاسفانه تعهدات خود را به درخواست آمریکا گره زده‌اند. بارها گفته‌ام افت دارد که کشوری تعهد دهد و خودش عضو شورای امنیت باشد اما اجرای تعهداتش را به کشوری دیگر گره بزند.

وی در خصوص پلن بی ایران پس از عدم بازگشت اروپا به تعهداتش و بن بست در موضوع برجام گفت:  ما راه را به آمریکا نشان دادیم و همچنان البته به مقاومت خود ادامه می‌دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحریم شرکت‌های چینی از سوی آمریکا گفت: این اقدام نشان می‌دهد خیلی روی قدرت اقتصادی خود حساب باز می‌کنند اما به زودی این حربه کند می‌شود و گفتیم این اقدام خلاف تجارت آزاد و رفتاری قلدرمآبانه است که به زودی شامل حال سایر کشورها هم می‌شود. چین هیچگاه این یکجانبه‌گرایی را نخواهد پذیرفت و مانند کشورهایی نیست که اراده‌ای از خود ندارند.

وی در رابطه با دیدار جابری انصاری با عمار حکیم گفت: ایشان معاون ایرانیان مجلس هستند و لازم بود قبل از اربعین هماهنگی در سطح بالا با عراق انجام شود و در این سفر ملاقات‌های دیپلماتیک نیز برگزار شد.

موسوی در رابطه با محاصره یمن و عدم دسترسی مردم این کشور به کالاهای انساندوستانه گفت: ما اعلام کردیم که یمن تحت شدیدترین محاصره‌ها است و هیچ کالایی نمی‌تواند به آن وارد شود. ما آمادگی داریم در صورت برداشتن شدن محاصره کالاهای انساندوستانه را به مردم یمن برسانیم. امیدواریم بعد از آتش بس راه باز شود.

وی همچنین در خصوص سفر هیاتی اماراتی به ایران و استمرار مواضع خصمانه علیه ایران گفت: کشورها براساس منافع خود تصمیم می‌گیرند اما ما اعلام کردیم حاضر هستیم در حوزه‌های مورد بحث مذاکره کنیم. اتخاذ مواضع چندگانه به خود این کشورها بستگی دارد اما بدانند که امنیت خریدنی نیست و ما خواهان امنیت درونزا هستیم.

موسوی در رابطه با بن‌بست روند صلح افغانستان و برگزاری انتخابات افغانستان گفت: ما موافق اتخاذ شیوه دموکراتیک در منطقه هستیم و از انتخابات افغانستان حمایت می‌کنیم. راه حل مشکلات این کشور حضور همه گروه‌ها برای ورود به پروسه صلح است. ایران خواهان افغانستان با ثبات است و در دیدار با گروه‌های مختلف افغان به این سیاست تاکید کرده است.

وی در رابطه با اظهارات ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق در رابطه با اینکه درصورت حمله به ایران، نیروهای آمریکایی در عراق هم هدف قرار خواهند گرفت، گفت: ما امیدوار هستیم جنگی رخ ندهد اما امنیت و تمامیت ارضی و حاکمیت عراق برای ایران مهم است. ارتباطات خوبی داریم و برخی فضاسازی‌ها این ارتباط را با خدشه روبرو نمی‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهاد رئیس‌جمهور برای کاهش زمان اجرای تعهدات ایران و اینکه آیا این پیشنهاد هماهنگ شده بود، گفت: ایشان مقام عالی کشور هستند و قطعا هر پیشنهادی از سوی ایشان قبلا در داخل هماهنگ شده و ان شاء الله کل ارکان نظام از آن حمایت می‌کنند.

وی در خصوص ابتکار ژاپن برای کاهش تنش‌ها گفت: طرح آقای آبه تقریبا مشابه طرح آقای ماکرون بود که در چهارچوب روابط دوجانبه نفت ایران پیش خرید شود. این طرح همچنان قابلیت اجرا دارد اگر مانند طرح اروپا منوط به نظر این و آن نشود. ژاپن عضو برجام نیست اما از دوستان خوب ما است.

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا ابتکار فرانسه با بن بست مواجه شده است، گفت: ابتکارات وجود دارد و ایران هم ابتکارهای خود را بیان کرده اما مهم این است که اروپا به تعهدات خود عمل کند اما این آنها هستند که ابتکارات خود را به تصمیم آمریکا گره زده‌اند. ما راه را نشان دادیم که اگر اقدام ملموسی انجام نشود به کاهش تعهدات خود ادامه می‌دهیم هرچند راه دیپلماسی باز است.

وی در خصوص هدف رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه گفت: از رزمایش مشترک اطلاعی ندارم و باید کسب اطلاع کنم.

موسوی در رابطه با واگذاری بندر لاذقیه سوریه به ایران گفت: از جزئیات طرح اطلاعی ندارم اما بنا به درخواست دولت مرکزی هرگاه لازم باشد کمکی اقتصادی از سوی ایران انجام شود در راستای حمایت از مردم این کشور کمک خواهیم کرد.

وی در خصوص اینکه آیا ایران به اهداف خود در سفر به نیویورک دست یافته است، گفت: سعی کردند با موضوع دیدار اقدامات ایران را به حاشیه ببرند و دوست هم نداشتند هیات ایرانی حضور داشته باشد و در مساله ویزا هم کارشکنی کردند و در ساعات پایانی روادید صادر شد. هرچند سعی کردند با مسائل حاشیه‌ای حضور را کمرنگ کنند اما ایران از فعالان اجلاس ٧٤ سازمان ملل بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای مجدد امارات در خصوص جزایر سه‌گانه گفت: هر از چندگاهی اظهارات بی‌اساس مطرح می‌شود که می‌گوییم نگاه چپ به جزایر ایران و تمامیت ارضی کشور عواقب بدی به دنبال خواهد داشت.

وی در رابطه با طرح استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ما مسائل داخلی آمریکا را در محاسبات خود دخالت نمی‌دهیم و اگر تخلفاتی وجود دارد، کنگره آمریکا باید رسیدگی کند. آقای ترامپ در خصوص ایران مواضع ضد و نقیضی اتخاذ کرده و در عین درخواست برای دیدار در سخنرانی مجمع عمومی مواضعی می‌گیرد که نشان از سردرگمی ایشان دارد.

موسوی در خصوص شرط آمریکا برای دیدار وزیر امور خارجه با سفیر کشورمان در سازمان ملل گفت: اصل شرط آمریکا اوج رذالت است که یک مساله انسانی را به مساله حقوقی و امنیتی گره بزند که نشان‌دهنده سقوط اخلاقی دولت ایالت متحده است. امیدواریم آقای تخت روانچی دیپلمات توانمند کشورمان هرچه زودتر بهبود پیدا کنند و آخرین خبر حال خوب عمومی ایشان است.

وی در رابطه با پرونده نگار قدس‌کنی گفت: ایشان الان آزاد شده‌اند و در کشور به سر می‌برند. اصل دستگیری ایرانی‌ها در اروپا و آمریکا که حدود ٢٠ نفر هستند، بدون مبنا و با استناد به تحریم‌های آمریکا است. در خصوص کیس خانم کنی ایشان در استرالیا بازداشت شدند و در زندان فرزندشان را به دنیا آوردند و به آمریکا مسترد شدند و به این علت که ٢٧ ماه در استرالیا در زندان بودند، آزاد شدند. وزارت خارجه در پیگیری پرونده ایرانی‌ها محور است و به دنبال راه حل‌های مرتبط هستیم. در راستای مواضع انساندوستانه هم اعلام کردیم حاضر به مذاکره هستیم که این پیشنهاد هم از سوی آمریکا رد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص زمان دیدار سه‌جانبه ایران، روسیه و آذربایجان گفت: زمان هنوز مشخص نشده و به دنبال این هستیم زمانی که برای هر سه رئیس‌جمهور مناسب است در آینده اعلام شود.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره فشار رژیم صهیونیستی به ایران درخصوص عدم بازی کردن ورزشکاران ایرانی در مقابل صیهونیست‌ها یادآور شد: رژیم‌های نامشروع از هر راهی برای خودنمایی استفاده می‌کند و رژیم صهیونیستی نیز در صدر این رژیم‌ها است. آنها اخیرا با استخدام برخی ورزشکاران به دنبال افتخارآفرینی برای خود هستند.

موسوی با بیان اینکه ایران این رژیم را به رسمیت نمی‌شناسد و موضوع، بازی کردن تیم‌ها با آنها نیست، بیان کرد: نه ضعف داریم و نه نگرانیم بلکه موضوع آن است که رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم و اعتباری برای ما ندارند.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید