به گزارش خبررسا، محمد اسلامی در مصاحبه ای گفته است: دولت برنامه ویژه ای برای ساخت مسکن استیجاری در کشور دارد و با وجود اینکه مسکن استیجاری به صراحت در قانون (ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۱۳۸۷) آمده است، اماجامعه سازندگان و سرمایه گذاران در سالهای گذشته از ساخت مسکن استیجاری استقبال نکردند.
وزیر راه وشهرسازی اضافه کرده: دولت برای انبوه سازان و سرمایه گذارانی که قصد تولید مسکن استیجاری دارند، شرایط ساده تری را فراهم می کند که از جمله آنها واگذاری زمین رایگان است.
اسلامی ضمن دعوت از سرمایه گذاران بخش مسکن برای مشارکت در ساخت مسکن استیجاری گفت: وزارت راه وشهر سازی از تولیدکنندگان مسکن دعوت می کند در صورت اعلام آمادگی آنها، دولت زمین رایگان را در اختیار این افراد می گذارد.
به گفته وی، سالهای گذشته از ساخت مسکن استیجاری استقبالی نشده، اما دولت در نظر دارد با اعطای زمین رایگان از آغاز ساخت مسکن استیجاری حمایت کند.
اینکه تدوین و تصویب ماده واحده “تولید مسکن استیجاری” در “قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن” با توجه به روند معیوب و ناقص کلیت تولید مسکن در کشور چقدر کارشناسی شده و چکش خورده بوده و به چه میزان مولفه های اقتصادی گذشته و حال حاضر کشور می توانسته مشوقی برای ورود سرمایه گذاران به این بخش باشد جای تامل و ملاحظاتی ست که جای احتجاج بیشتر در این موضوع دارد.
اما نکته قابل توجه دولت محترم تدبیر و امید و خاصه وزیر راه و شهرسازی کنونی که بنظر می رسد در دوره مدیریت جدید این وزارتخانه گویا عزم و تلاش مضاعفی برای کاهش مشکلات و معضلات بخش مسکن کشور دارد این است که بجای بازی با کلمات و اصطلاحاتی همچون تولید مسکن استیجاری و یا اجتماعی، حمایتی ووو.. که باید بشود و می شده که بشود و نشده موضوع مسکن را از بایدها و می بایست ها به شدن حقیقی و ملموس منتج کنند و بجای فرافکنی و عقب گرد در قانون با تصویب قوانین مترقی تر و یا تسریع در اجرای مصوبات قانونی سنوات گذشته در این حوزه، توامان مبارزه با “سوداگری” و کاهش قیمت، گره تولید و خاصه انبوه سازی مسکن مالکیتی را با بهره گیری از کارشناسان و هم افزایی با سرمایه گذاران و تولید کنندگان باز کنند و در راستای “تحقق اصل ۳۱ و روح اصل ۲۹ قانون اساسی ” به تکلیف قانونی خود در تامین و تملیک مسکن مورد نیاز و شایسته برای هر فرد ایرانی اقدام کنند.
تحلیل: شهاب خاکدامن