تارخ انتشار: یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۵
کد خبر : 2324
چاپ خبر
بمناسبت ایام ارتحال امام خمینی(ره):

امام خمینی(ره) معمار انقلابی بزرگ و وصیت نامه او منشوری الهی و سیاسی داشت

امام خمینی(ره) بر قرآن، اهل بیت(ع) و تاریخ اسلام اهتمام ویژه داشت و بر این امر تاکید داشت که مردم باید سرنوشت خویش را با رای دادن و حضور در صحنه سیاسی کشور تعیین کنند. 

امام خمینی(ره) معمار انقلابی بزرگ و وصیت نامه او منشوری الهی و سیاسی داشت

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، ۱۴ خرداد یادآور سالروز عروج بزرگمردی است که با رهبری های هوشمندانه خویش، یکی از بزرگترین انقلاب های تاریخ را رقم زدند. فقیهی عالم و سیاستمدار نواندیشی که به پشتوانه ملتی به پاخاسته و آزاده، تومار حکومتی دست نشانده و استبدادی را در هم پیچیدند و نظامی مردم سالار برپایه آموزه های دینی را پایه گذاری کردند تا این نظام به عنوان الگو و سرمشقی برای امت اسلامی و دیگر مردم ستم کشیده در تمام جهان باشد.

امام خمینی(ره) با نوید سعادت، عدالت، آزادی و استقلال برای مردمان این مرزوبوم، توسعه، پیشرفت و آبادانی را برای این سرزمین به ارمغان آوردند. بنیانگذار بزرگ انقلاب پس از استقرار جمهوری اسلامی در برهه های دشوار با بینش سیاسی و درک عمیق، هدایتگر این نظام شدند و دسیسه های دشمنان ایران را در به راه انداختن هشت سال جنگ تحمیلی، خنثی کردند. پیر جماران سرانجام پس از سال ها تلاش در مسیر تجلی و تحقق آرمان های اسلام در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ خورشیدی به ندای حق لبیک گفتند و به دیدار معبود شتافتند. با رحلت امام خمینی(ره)، رسالت و مسوولیت خطیر رهبری و هدایت نظام اسلامی به آیت الله خامنه ای که از شخصیت های مهم در شکل گیری نهضت اسلامی بودند، سپرده شد.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا در آستانه سالروز رحلت امام خمینی(ره) دیدگاه چند تن از صاحب نظران در ارتباط با سیره و منش بنیانگذار انقلاب اسلامی را انعکاس داده است.

حجت الاسلام «سیدرضا اکرمی» مشاور عالی وزیر کشور و رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به این موضوع که برای آشنایی با اندیشه های امام(ره) باید تمامی دوره های زندگی ایشان همچون تحصیل، تدریس، اجتهاد، مبارزه علیه رژیم و تبعید به کشورهای مختلف را بررسی کرد، یادآور شد: امام خمینی(ره) بر قرآن، اهل بیت(ع) و تاریخ اسلام اهتمام ویژه داشتند و بر این امر تاکید داشتند که مردم باید سرنوشت خویش را با رای دادن و حضور در صحنه سیاسی کشور تعیین کنند.

حجت الاسلام «علی کمساری» معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام نیز معمار بزرگ انقلاب را جزو معدود افراد بزرگ در تاریخ معاصر ایران برشمرد که توانست یک وجه جدیدی از یک انسان بزرگ تاریخ ساز را معرفی کنند و در ادامه تصریح کرد: امام(ره) با وجود آن که فقیه به شمار می رفتند به علوم نقلی نیز احاطه کامل داشتند و در قله فقاهت به عنوان مرجع تقلید برای رجوع و استناد قرار می گرفتند. ایشان عقل گرا و نقل گرای توامان محسوب می شدند و به عنوان استاد عرفان نظری به باطن، غیب، کشف و شهود معتقد بودند.

«رحیم نیکبخت میرکوهی» نویسنده و پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه، همچنین امام خمینی(ره) را مبارزی نستوه دانست و در این ارتباط گفت: شخصیت معنوی و الهی بنیانگذار انقلاب سبب شد که وی به عنوان یک مرجع تقلید به مبارزه در راه خدا روی آورد و در تمام لحظه های نهضت اسلامی در پیمانی که با خدای خودشان بسته بودند، پابرجا و معتقد باقی ماندند. شهید مطهری در توصیف ویژگی های شخصیتی و اخلاقی امام خمینی(ره) می گوید: «امام(ره) را در چهار آمنه(ایمان) دیدم که نخستین آن ایمان ایشان به خدا بود(آمن بالله)، دوم به راهی که در پیش گرفته بودند، سوم به هدف مورد نظر خودشان و چهارمی به مردم خود ایمان داشتند.» این چهار ویژگی چون حلقه های زنجیری هستند که با هم ارتباط دارند.

حجت الاسلام «سیدرضا اکرمی» درباره نقش امام(ره) در احیای اندیشه اسلامی، گفت: نقش امام(ره) در احیای اندیشه حکومت اسلامی بسیار تاثیرگذار بود. ایشان از همان ابتدا که وارد صحنه مبارزه علیه رژیم پهلوی شدند در سخنرانی های پرشور خود، نخست رژیم وابسته پهلوی را که در تمام امور از آمریکا و رژیم صهیونیستی پیروی می کند به مردم شناساندند و همچنین امام در نجف، بحث ولایت فقیه را مطرح کردند و نجات ایران را در این امر دانستند که باید نظام ولایت فقیه به وجود بیاید تا مردم از این وابستگی و استبداد نجات یابند.

حجت الاسلام «علی کمساری» درباره روحیه انقلابی امام خمینی(ره) اظهار داشت: ایشان جزو معدود عالمان دینی به شمار می رفتند که به وادی سیاست گام نهادند و با توجه به دارا بودن دیدگاه، گفتمان و تئوری سیاسی قابل تعریف و اجرا در تمام سطوح، پرچمدار مبارزه با ظلم و ستم شدند و با ساقط ساختن رژیم پادشاهی و استبدادی، تفکری جدید و الهام گرفته از آموزه های الهی را بنا نهادند و با قرائت جدید از نقش و توانایی مردم در اداره جامعه، نظام مردم سالاری دینی و اسلامی را به عنوان اتفاقی بدیع و جدید در تاریخ معاصر پایه گذاری کردند.

«رحیم نیکبخت میرکوهی» درباره نقش امام خمینی(ره) در احیای اندیشه حکومت اسلامی عنوان کرد: در متن های فقهی و دینی ایران، علمای گذشته نیز علاوه بر امام خمینی(ره) به بحث ولایت فقیه بسیار توجه داشتند. اما هیچ کدام از این عالمان نتوانستند به صورت منسجم و کامل به موضوع ولایت فقیه با توجه به شرایط زمان و مکان بپردازند که این توفیق نصیب امام(ره) شد و موفق شدند با بهره گیری از اصول دینی و مبانی فقهی و اتکاء به سنت، آیه ها و روایت ها اندیشه حکومت اسلامی را مدون و منسجم کنند. مهم ترین ویژگی که می توان برای ایشان در زمینه اندیشه های سیاسی امام در نظر گرفت، این امر محسوب می شود که بنیانگذار انقلاب خودشان را مامور به انجام تکلیف شرعی می دانستند.

حجت الاسلام «سیدرضا اکرمی» وصیت نامه امام خمینی(ره) را دایره المعارفی که بیانگر نگاه ایشان در اصل انقلاب و پس از انقلاب است، معرفی کرد و افزود: باید وصیت نامه ایشان را به عنوان یک منشور مورد توجه قرار داد زیرا امام نسبت به دین احترام بسیاری قائل بودند بنابراین در این وصیت نامه می توان موضوع هایی چون حدیث ثقلین، وحدت و اتحاد مردم و روحانیان، مساله مقاومت و استقامت در برابر دشمنی ها و رعایت اخلاق در تمام ابعاد زندگی را مشاهده کرد.

حجت الاسلام «علی کمساری» وصیت نامه سیاسی امام خمینی(ره) را منشوری الهی و سیاسی خواند و در این باره گفت: جهت حرکت انقلاب اسلامی همان آرمان ها و خواسته های امام(ره) است. با رجوع مداوم به سخنان، آثار و نوشته های ایشان و توجه به راهبردهایی که به عنوان سند بالادستی حرکت در نظام ترسیم کرده اند و همچون چراغ و نقشه راه محسوب می شوند، می توان همواره دوری و نزدیکی از راه و خط بنیانگذار جمهوری اسلامی را شناسایی کرد.

«رحیم نیکبخت میرکوهی» با اشاره به وصیت نامه امام خمینی(ره)، گفت: وصیت نامه الهی و سیاسی حضرت امام(ره) می تواند موضوع گفت وگوهای بسیاری باشد. هر پیشوا و رهبری پس از خود نگران این امر است؛ نهضت و حرکتی که به ثمر نشسته، دچار انحراف نشود. دل نگرانی امام خمینی(ره) در وصیت نامه ایشان این موضوع بود که مبادا انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد. در این وصیت نامه به صورت کلی عنوان می کنند؛ چشم انداز انقلاب اسلامی که ثمره خون هزاران شهید و مجاهدت علما در طول ۱۴ سده گذشته است با خلل و ناکامی رو به رو نشود.

حجت الاسلام «سیدرضا اکرمی» در ارتباط با چگونگی انتخاب آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر نظام اسلامی یادآور شد: ایرانیان، رهبری امام خمینی(ره) را در جریان مبارزه در برابر رژیم پهلوی پذیرفتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ایشان را به صورت قانونی، رهبر نظام جمهوری اسلامی دانستند تا آن که پس از درگذشت امام(ره)، مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی مردم، آیت الله خامنه ای که به عنوان شخصیتی کارآمد عهده دار سمت هایی همچون امامت جمعه تهران و ریاست جمهوری بودند، با رای اکثریت به عنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران انتخاب کردند.

حجت الاسلام «علی کمساری» رحلت جانسوز امام خمینی(ره) را اتفاقی ناگوار برای ملت ایران توصیف و بیان کرد: به طور طبیعی این ضایعه فاجعه ای اسفبار و اتفاقی نگران کننده بود که با اشاره و هدایت امام خمینی(ره) و انتخاب خبرگان یکی از شایسته و مناسب ترین شاگردان امام(ره) برای ادامه راه و نهضت ایشان و به منظور عهده دار شدن منصب رهبری و ولایت فقیه پس از معمار بزرگ انقلاب انتخاب شدند. در طول این ۲۹ سال همواره توجه به راه و کلام امام خمینی(ره) در سخنان مقام معظم رهبری به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر مطرح است و در کمترین سخنرانی از ایشان می توان سراغ گرفت که راه و وصایای معمار بزرگ انقلاب اسلامی یاد نشده باشد و تاکید بر همان ۲ اصل محوری در اندیشه و گفتمان امام(ره) یعنی خدا و مردم باوری در سخنان رهبر انقلاب نیز متبلور است و در رویکردهایشان وجود دارد و امید است که خط و اندیشه امام خمینی(ره) همچنان به دست باکفایت ایشان ادامه یابد تا آن که این انقلاب به صاحب اصلی آن برسد.

«رحیم نیکبخت میرکوهی» با اشاره به انتخاب هوشمندانه آیت الله خامنه ای به عنوان هدایتگر، نظام اسلامی افزود: پس از درگذشت امام خمینی(ره)، مجلس خبرگان رهبری، آیت الله خامنه ای را به عنوان رهبر انتخاب کردند. زیرا بنیانگذار انقلاب اسلامی در وصیت نامه خویش هیچ فردی را به عنوان رهبر مشخص نکردند. مقام معظم رهبری نیز در جریان نهضت اسلامی از ۱۳۴۱ خورشیدی حضوری تاثیرگذار را ایفا کردند و در دوره های مختلف جزو شخصیت های محوری انقلاب اسلامی محسوب می شدند و ارتباطی که ایشان با گروه های مبارز و شخصیت های انقلابی داشتند؛ ویژگی خاصی را به رهبر معظم انقلاب داد، البته اداره کشور پس از جنگ امری دشوار به شمار می رفت. در واقع رهبری آیت الله خامنه ای با سختی ها و موانع بسیار شدید و جدی تری رو به رو بود اما تکیه ایشان بر سنت امام خمینی(ره) و وحدت کلمه و نگاه فراجناحی به مقوله نظام و ارکان آن سبب شد تا موجودیت این نظام مقدس کمتر به خطر بیفتد و در مواقعی که بحرانی به وجود آمده با مدیریت مقام معظم رهبری از این بحران ها کشور به سلامت عبور کرده است.

برچسب ها:


پاسخی بگذارید