به گزارش خبررسا، پرویزیان، درباره ساز و کار بازار متشکل ارزی و نقش بانکها در این بازار اظهار داشت: بانک مرکزی به دنبال این است که با ایجاد ساختار و شبکهای مستقل با حضور بانکها و صرافیها به شفاف سازی عملیات در بازار ارز کمک کند.
وی افزود: با توجه به اینکه رانتهایی در حوزه ارز مطرح است و مسائلی را ایجاد کرده، این ساختار میتواند به شفاف سازی ساختار کمک و بازار را قابل پیش بینی کند.
پرویزیان از آغاز به کار بازار متشکل ارزی خبر داد و گفت: شرکت مورد نظر به ثبت رسیده است و تفاهمنامهها با بانکها برای آغاز به کار بازار متشکل ارزی در حال انجام است و اقدامات مقدماتی برای شروع به کار این بازار در جریان است.
وی با بیان اینکه بانکها هم در این ساختار حضور دارند، اظهار داشت : بانک مرکزی در حوزه ارز چه در بخش خرید و فروش، چه توزیع و تخصیص ارز و تعهدات ارزی، نقش و مسئولیت اصلی را بر عهده دارد.
رییس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی تاکید کرد: بانک مرکزی صاحب صرافی نیست اما از طریق صرافیها و بانکها عملیات ارزی را انجام میدهند و در بازار متشکل ارزی، بانک مسئولیت انجام فعالیتهای تخصصی خود را بر عهده دارد.
پرویزیان در پاسخ به این سوال که آیا بانکها در تامین ارز نقشی خواهند داشت، گفت: در حال حاضر بانکها حوالههای ارزی، ال سی ارزی، تسهیل فعالیتهای مربوط به واردات و صادرات کشور و… را انجام میدهند و ارز مورد نیاز از طریق بانک مرکزی و اعتباراتی که بین کارگزاری بانکها تامین میشود، به دست میآید.
رییس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی با تاکید بر اینکه بازار متشکل ارزی در مراحل اولیه برای خرید و فروش نقدی ارز است و تامین نیازهای ارزی ضروری کشور است، ادامه داد: در ابتدا وظیفه و ماموریت این بازار شفاف سازی در بازار است و اگر امکان آن ایجاد شود، اهداف بعدی دولت را محقق میکند.
وی در پاسخ به این سوال که احتمال حذف ارز نیمایی با شروع به کار بازار متشکل ارزی وجود دارد، گفت: بانک مرکزی قصد حذف ارز نیمایی را ندارد.