به گزارش خبررسا، علی لاریجانی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از سد دز در جمع خبرنگاران افزود: جبران خسارات سیل مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است که علاوه بر پیشگیری باید برای تامین نیازهای مردم خسارت دیده تلاش جدی و فوری صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای جبران خسارت های ناشی از سیل برنامه ریزی شده است، گفت: مردم آسیب دیده دغدغه ای برای جبران خسارت ها و مشکلات ناشی از سیل نداشته باشند.
وی بیان کرد: مردم در زمینه کشاورزی، مسکن، دامداری و سایر حوزه ها دچار مشکل و خسارت شده اند که از همان زمان سیل برای رسیدگی به امور مردم پیگیری آغاز شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: سیلاب سنگین ناشی از بارندگی های اخیر خسارات زیادی در استان های مختلف و از جمله خوزستان به همراه داشته است.
وی با تاکید بر لزوم بررسی و استفاده از راهکارهای کارشناسی برای استفاده بهینه از این آبها گفت: این موضوع مهم در حال بررسی است تا از این آبها برای برنامه های سازنده استفاده شود.
لاریجانی با بیان اینکه خسارت استان خوزستان به مراتب پایین تر از گلستان است، افزود: از همان زمان وقوع سیل نیز نگران خوزستان بودیم زیرا این آبها به خوزستان ختم می شد.
وی اظهار داشت: حجم زیادی از آبهای ایران در خوزستان قرار می گیرد و استفاده بهینه از این آبها ضروری است.
وی با اشاره به مدیریت خوب در استان خوزستان برای کنترل بحران و پیگیری استاندار خوزستان و نماینده اندیمشک در مجلس شورای ایلامی برای طرح هایی مثل افزایش ارتفاع تاج سد دز بیان کرد: موضوع افزایش ارتفاع سد دز و موضوع سد بختیاری از برنامه هایی هستند که باید پیگیری شوند هرچند این برنامه ها سرمایه گذاری سنگین نیاز داشته و زمان بر هستند.
وی با اشاره به اینکه بارش ها ممکن است ادامه یابد و برای کنترل آبها در خوزستان و ایمنی برای وضعیت موجود باید توجه شود افزود: خروجی ها باید به گونه ای تنظیم شود که برای مردم مشکلی پیش نیاید.
علی لاریجانی به منظور بازدید از وضعیت سدهای کرخه و دز در اندیمشک، مناطق سیل زده خوزستان و شرکت در ستاد بحران این استان صبح امروز از طریق فرودگاه دزفول وارد خوزستان شد.
همچنین علی لاریجانی شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد بحران استان در سالن جلسات استانداری لرستان اظهار داشت: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عبور یک و نیم میلیارد متر مکعب آب از استان لرستان حادثه بزرگ و عمیقی است که مردم را با مشکلاتی روبرو کرد.
وی در ادامه افزود:اکنون شرایط مردم لرستان به دلیل سیل اخیر بسیار ویژه است و مسئولان از جمله معاونان وزرا که اینجا هستند باید برنامه های ملی خود را چند روز لغو کرده و در استان مستقر شوند.
وی افزود: اولین مساله استان راه و ارتباطات است که همچنان در برخی مناطق حل نشده و تا این مسال برطرف نشود نمی توان آب، برق و گاز را وصل کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با سازمان برنامه و بودجه هماهنگی می شود که منابعی در اختیار استاندارها قرار دهد تا برای هزینه های فوری صرف شود.
لاریجانی بیان کرد: لایروبی رودخانه ها به خصوص در خرم آباد و پلدختر مساله جدی است که با توجه به بارش های ۲۰ فروردین و اردیبهشت باید فوری در دستور کار قرار گیرد تا آوردهای سیل در بستر رودخانه دوباره مشکل ایجاد نکند.
وی اضافه کرد: اگر لازم است از شهرداری های دیگر شهرهای کشور نیرو اعزام شود و باید تقسیم کار صورت گیرد و خدمات هر نهاد و دستگاه مشخص شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید توزیع لباس، غذا و چادر نظم پیدا کرده چرا که الان در تامین آنها مشکل نداریم اما توزیع چندان منسجم نیست.
لاریجانی با اشاره به ضرورت سد سازی افزود: برخی افراد مثل وزیر امور خارجه بی مغز آمریکا گفته اند مسئولان استانی در این حادثه ناکارآمد بوده اند در حالیکه خودشان چند سال درگیر این واقعه بودند.
وی بیان کرد: شهرستان خرم آباد همچنان درگیر گل و لای است که باید به سرعت تمیز شود تا خاطره بد در ذهن مردم نماند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر شهرداری خرم آباد مشکل مالی دارد اعلام کنند تا شهر را از به هم ریختگی خارج کنیم چرا که پس از چند روز همچنان شهر تمیز نشده و شرایط عادی نیست.
لاریجانی اضافه کرد: سیل به مردم خسارات زیادی از خانه گرفته تا دام و کشاوری وارد کرده که باید کاری کنیم نگرانی نداشته باشند و مقام معظم رهبری بر این موصوع تاکید داشتند.
لاریجانی ادامه داد: ارائه بسته های ۲۴ ساعته به مردم تعداد ترابری را زیاد و کار را سخت می کند که بهتر است این کار به صورت یک ماهه انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مردم نگران جبران خسارات نباشند و اگر لازم باشد در مجلس مصوب می کنیم امکان مالی برای بنیاد مسکن و سایر بخش ها در نظرگرفته شود چون مردم زندگی خود را از دست داده اند و نگران هستند و رهبر انقلاب فرموده اند که مردم نباید نگرانی داشته باشند.