تارخ انتشار: چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
کد خبر : 17978
چاپ خبر
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا:

اینترنت های رایگان هتل ها و مسافرخانه ها قابل اعتماد نیستند/ مراقب تورهای مسافرتی تقلبی باشید

سرهنگ علی‌ نیک‌نفس خاطرنشان کرد:توصیه ما این است که حتی‌الامکان از اتصال گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها به اینترنت‌های باز خودداری کنند، در عین حال اگر جایی مجبور به این کار شدند، دقت داشته باشند که اطلاعات حساس‌شان را مانند نام‌کاربری، کلمات عبور login به اکانت‌های شخصی‌‌شان را از طریق این اینترنت انجام ندهند و ترجیح این است که از اینترنت سیم‌کارت‌ها استفاده کنند تا دچار آسیب نشوند

اینترنت های رایگان هتل ها و مسافرخانه ها قابل اعتماد نیستند/ مراقب تورهای مسافرتی تقلبی باشید

به گزارش خبررسا، سرهنگ علی‌ نیک‌نفس (رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا) درباره کلاهبرداری از طریق تورهای مسافرتی گفت: در ایام خاص مانند ایام نوروز متاسفانه این شکل کلاهبرداری‌ها نیز جذابیت پیدا می‌کند به دلیل تعطیلات برخی از کلاهبرداران سفرهای ویژه را در سایت‌هایی که عموما کنترل لازم بر آنها وجود ندارد، مانند سایت‌‌های انتشار آگهی تبلیغ می‌کنند و حتی از طریق ایمیل این تبلیغات را ارسال می‌کنند و طبیعی است به دلیل تخفیف‌های خاص و قیمت‌های پایین که در این تبلیغات اعلام می‌شود که فریبنده و کلاهبردارانه است، افرادی جذب می‌شوند.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته نیز موارد متعددی در این خصوص وجود داشته است و بعد از اقدام به واریز مبلغی دیگر فرد کلاهبردار پاسخگوی آنها نبوده و حتی مواردی بوده است که افراد تا فرودگاه هم رفته‌اند و آنجا متوجه شده‌اند که از آنها کلاهبرداری شده است، از همین‌رو در فضای اینترنت هم اگر مطلبی را در این زمینه مشاهده می‌کنند، تردید کرده و با دقت آن را بررسی کنند و قبل از واریز وجه مراجعه حضوری و اخذ رسید در خصوص پرداخت وجه نسبت به ثبت‌نام در آن تور اقدام کنند. در غیراین صورت احتمال اینکه در این ایام مورد کلاهبرداری قرار بگیرند، بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: همکاران ما رصدهای خود را در خصوص این تورها به صورت مستمر از طریق گشت‌زنی در فضای مجازی انجام می‌دهند و در خصوص موارد مشکوک اقدام و برخورد قانونی می‌کنند، اما به دلیل پویایی این فضا و سرعت بالایی که دارد در حقیقت ممکن است، افرادی در دام این کلاهبرداران گرفتار شوند تقاضای ما از مردم این است که چنانچه موضوعات مجرمانه و موارد مشکوک را مشاهده کردند از طریق سایت پلیس فتا به ما اطلاع دهند.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا تصریح کرد: تا این لحظه موردی را در این زمینه نداشتیم، البته موارد معدودی که رصد شده‌اند به صورت پیش‌دستانه نسبت به مسدودسازی آنها اقداماتی انجام شده است و تبدیل به پرونده قضایی شده اس

وی با اشاره به هشدارهای پلیس درخصوص افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در آستانه ایام نوروز گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و افزایش مسافرت‌ها و استفاده بیشتر مردم از نقاط گردشگری، هتل‌ها و مراکز اقامتی و البته خریدهایی که از طریق کارت‌های الکترونیکی بانکی انجام می‌دهند، هر ساله هشدارهایی برای جلوگیری از آسیب‌ها و خطراتی که این فضا ممکن است، برای مردم ایجاد کند، ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که در حوزه جرائم سایبری در ایام تعطیلات به ویژه نوروز افزایش می‌یابد، استفاده هکرها از اینترنت وافای رایگان برای سرقت اطلاعات افراد است.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در این باره توضیح داد: در واقع اینترنت‌هایی که به صورت عمومی در اختیار مردم قرار می‌گیرد به هیج عنوان قابل اعتماد نیست و این امکان وجود دارد از طریق هات‌اسپات‌هایی که اینترنت رایگان ارائه می‌دهد، اطلاعات افراد به سرقت برود.

به گفته سرهنگ نیک نفس اگر تنظیمات امنیتی به صورت مناسب رمزگذاری نشده باشد، این امکان وجود دارد؛  ارتباطی که از طریق آن اینترنت باز و رمزگذاری نشده برقرار می‌شود، سوءاستفاده قرار گیرد و اصطلاحا می‌تواند اسنیف شده و این اطلاعات مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی با هشدار به کاربران اینترنتی افزود: توصیه ما این است که حتی‌الامکان از اتصال گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها به اینترنت‌های باز خودداری کنند، در عین حال اگر جایی مجبور به این کار شدند، دقت داشته باشند که اطلاعات حساس‌شان را مانند نام‌کاربری، کلمات عبور login به اکانت‌های شخصی‌‌شان را از طریق این اینترنت انجام ندهند و ترجیح این است که از اینترنت سیم‌کارت‌ها استفاده کنند تا دچار آسیب نشوند.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا همچنین با بیان اینکه در این ایام با توجه به افزایش خرید‌های اینترنتی مجرمان نیز در کمین هستند که اطلاعات کارت‌های بانکی افراد را به سرقت ببرند، تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در این ایام افزایش پیدا می‌کند، صفحات فیشینگ است که مجرمان به قصد سرقت اطلاعات افراد بارگذاری می‌کنند. مردم نیز باید دقت داشته باشند که حتما خرید‌هایشان را از فروشگاه‌های معتبر انجام دهند. بسیاری از صفحات فیشینگ افراد را از طریق ایمیل‌ها و پیامک‌های فریبنده و تخفیف‌های نامعقول و موضوعاتی از این دست به دام خود می‌کشانند که این موضوع هم باید مد نظر مردم باشد و از فروشگاه‌هایی خرید کنند که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند و این نماد اصیل قابل اعتماد است. ضمن اینکه حتما درگاه پرداخت الکترونیک بانکی که به آن متصل می‌شوند، درگاهی باشد که اصیل بوده و تحت دامنه شاپرک.ir و از گواهی SSL معتبر برخوردار باشد.

نیک نفس خاطرنشان کرد:  توضیحات فنی در زمینه شناسایی صفحات اصیل از غیراصیل، تشخیص اصالت نماد اعتماد الکترونیک و تشخیص صفحات اصلی بانک‌ها و درگاه‌های پرداختی اصیل در سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir اطلاع رسانی شده است.

 وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره سوءاستفاده‌های مالی از طریق دستگاه کارت خوان گفت: یکی از موضوعاتی که به دلیل افزایش خریدهای خرد در فروشگاه‌ها و باجه‌ها از طریق فروشندگان سیار ممکن است، اتفاق بیفتد این است که اطلاعات کارت ما به وسیله مجرمان در این نقاط به سرقت برود. در واقع چنانچه کارت و رمز را در اختیار فروشنده قرار دهیم، به راحتی این امکان وجود دارد که کارت ما از طریق اسکیمر کپی شود و وقتی این اتفاق بیفتد و رمز هم در اختیار فرد گذاشته باشیم، طبیعی است که به راحتی امکان سوءاستفاده از این کارت و حساب را برای آنها فراهم کرده‌ایم.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا تاکید کرد: نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که رمز کارت ما کلید ورود به گاوصندوق الکترونیک ما است، بنابراین هم رمز اول و هم رمز دوم را باید با دقت حفظ کنیم و نباید در اختیار دیگران قرار دهیم و چنانچه به اجبار این رمز را در اختیار شخص دیگری قرار دادیم، بلافاصله رمز را تغییر بدهید.

نیک‌نفس ضمن هشدار به فروشندگان گفت: این موضوع برای فروشندگان نیز حائز اهمیت است که نباید رمز را از مشتری دریافت کنند، چراکه اگر رمز را دریافت کرده و برداشت غیرمجاز از حساب یا کارت مشتری انجام شود، طبیعتا اولین مظنون فروشنده‌ای است که رمز و کارت را دریافت کرده و ممکن است؛ دردسرها و مشکلاتی را برای آنها در پی داشته باشد. بنابراین فروشندگان هم دستگاه کارت خوان را در جای مناسبی قرار دهند که در عین حال که در روی آن نظارت دارند، امکان وارد کردن رمز به دست خود مشتری فراهم شود، ضمن اینکه پین‌پدها بسیار کار را ساده کرده است و این دستگاه‌‌ها با اتصال به دستگاه‌های کارت‌خوان اجازه می‌دهد، مشتری با دست خود رمز را وارد کند.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید