به گزارش خبررسا، امیر خجسته عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت روند رسیدگی این کمیسیون درباره وضعیت خودروسازان و افزایش شکایت مردم از عدم تعهد آنان گفت: خودرو یکی از موضوعات حساس در جامعه است که تلاطم در قیمت آن میتواند بلافاصله موجب بروز نگرانی در بین مردم شود.
وی افزود: دو شرکت بزرگ ایران خودرو و سایپا در کشور و اقدامات و سیاستگذاریهای آنها میتواند منجر به افزایش نگرانی و یا رفع نگرانی جامعه و خریداران خودرو شود. این درحالی است که ۱۴ درصد سهام ایرانخودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا متعلق به دولت است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: متاسفانه شرکتهای ایرانخودرو و سایپا به حیاط خلوت دولتها تبدیل شده و هر طور که بخواهند این شرکتها را مدیریت میکنند و افراد مدنظرشان را به عنوان مدیرعامل منصوب میکنند که گاها این مدیرعاملها و هیأتمدیرهها افراد غیرمتخصص هستند.
خجسته با بیان اینکه ۲۶ هزار نفر کارگر در ایران خودرو و سایپا طبق برآوردهای کارشناسی اضافه هستند، افزود: به نظر میرسد که مدیران این شرکتها نمیتوانند زیر مجموعههای خود را مدیریت کنند و اداره آنجا با هر شرایطی و به هر نحوی صورت میگیرد و نمیتوان فقط به تولید خودرو و افزایش تیراژ فکر کرد؛ چراکه موضوعات قبل از آن و مرتبط با آن و بهینه کردن موضوعات مربوط به تولید و مالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: بخش خصوصی قدرتمند میتواند این شرکتها را اداره کند و با افزایش تولید و راندمان و کاهش هزینههای میتواند خودروهایی را که با خودروهای خارجی قابل رقابت باشد و انتظارات مردم را برآورده کند، البته مردم هم خودروهای استاندارد و بهروز را مطالبه میکنند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: مدیریت برخی افراد در هیأت مدیرههای این شرکتها و شرکتهای زیر مجموعههای آن قبل از انقلاب و پس از انقلاب وضعیت را در این دو شرکت بغرنج کرده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای ایرانخودرو و سایپا ۴۰۰ هزار تعهد به مردم، آن هم از سوی مردمی که پیش از گرانی دلار ثبتنام کردهاند وجود دارد. این در حالی است که مردم معترض خودروی خود را تحویل نگرفتند بارها در خیابان و مقابل مجلس شورای اسلامی و وزارت صمت تجمع کردند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه حرف مردم در این تجمعات کاملا درست است؛ چراکه آنها میگویند ما پیش از گرانی دلار ثبتنام کردهایم و باید خودروهای خود را با قیمت گذشته تحویل بگیریم، لذا نمایندگان مجلس در این خصوص ورود کرده و به وزارت صمت فشار آوردیم و او در کمیسیونهای تخصصی مجلس پذیرفت که خودروهای تعهدی شرکتهای خودروساز به مردم به قیمت قبل واگذار شود.
خجسته گفت: رحمانی وزیر صمت وقتی که به مجلس آمد، به او اعلام کردیم که نرخگذاری و تثبیت قیمت وجود داشته باشد و پس از این پیشنهاد ارائهشد، وی اعلام کرد که خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار به مردم واگذار خواهد شد، این درحالی است که قیمت بازار آزاد مبنایی ندارد.
وی تأکید کرد: بازار آزاد توسط دلالان و افرادی که در بازار خودرو کمین کردهاند تا خون ملت را بمکند، مدیریت میشود و هر روز وقتی که دلالان از خواب بیدار میشوند، هر طور که دلشان بخواهد بر خودروها قیمت میگذارند و به نظر میرسد که این قیمتگذاریها توسط دلالان با استفاده از رانت و هماهنگی پشت پرده صورت میگیرد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: متاسفانه دلالان در حال مدیریت وزارت صمت و بازار خودرو هستند، ضمن اینکه وجود همین دلالان در بازار ارز، سکه، طلا، گوشت، برنج و… منجر به بروز نابسامانی در اقتصاد کشور شده است. همچنین تیم اقتصادی دولت هم توان نابودی دلالان را ندارد.
خجسته افزود: متاسفانه برخی دلالان با سودهای میلیونی خودرو به مردم میفروشند و وزارت صمت هم نظارهگر این موضوع است، لذا به نظر میرسد که وزارت صنعت توانایی مدیریت بازار خودرو را ندارد و اگر نمیتواند کاری کند بهتر است وزیر کنار برود و در شرکتهای خودروسازی را ببندیم.
وی گفت: نمایندگان مجلس به دلیل تعهدی که به مردم دارند، باید از حقوق ملت دفاع کنند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به حضور تعدادی از مدیران سایپا در کمیسیون اصل ۹۰ گفت: به من اعلام کردهاند که کمیسیون اصل ۹۰ و نمایندگانی که پیگیر وضعیت نابسامانی خودرو و به هم ریختن بازار هستند، بهتر است کمی آرامتر باشند و خیلی این موضوع را پیگیری نکنند، هر چند که این افراد در گزارش اعلامی به کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کردند افزایش تولید در هفته گذشته نسبت به هفته قبلتر از آن ۴۵ درصد افزایش داشته است و نسبت به اول هفته ابتدایی بهمن ۹۰ درصد رشد را نشان میدهد.
خجسته خاطرنشان کرد: بنا دارم تا از نزدیک وضعیت شرکتهای ایرانخودرو و سایپا را مشاهده کرده و روند کار را ببینم. هرچند که خودروسازان اعلام کردهاند که ایجاد رونق در تولید خودرو با اعطای وام به خودروسازان و قطعهسازان میتواند روند را بهبود ببخشد که البته من موافق این پرداخت وام نیستم.
وی افزود: از ۱۰۴۲ دستگاه خودرو در شرکت سایپا در دیماه این روند به ۲۶۰۲ دستگاه در بهمنماه رسیده است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: اگر تولید خودرو افزایش پیدا کند، اعتراضات مردم کاهش پیدا خواهد کرد، ضمن اینکه بناست تا در ابتدا تعهدات ۴۰۰ هزار خودرو به مردم از سوی شرکتهای خودروسازی اجرایی شده و ۲۰ درصد از تولیدات نیز به صورت فروش فوری به مردم داده شود و آنطور که مدیران خودروسازی گزارش دادهاند بنا دارند تا با افزایش تولید بازار را مدیریت کنند.
خجسته خاطرنشان کرد: شرکتهای ایران خودرو و سایپا باید داراییهای مازاد خود را به فروش رسانده و بدهیهای خود به قطعهسازان را پرداخت کنند، که البته مدیرعامل جدید سایپا در این مسیر گام برداشته و بنا دارد تا بدهیهای این شرکت را سبکتر کند.ا
وی ادامه داد: مردم در دیدارهای مختلف با نمایندگان مجلس از ما تثبیت بازار و قیمت خودروها را خواستهاند و اینکه دلالان درحال بر هم زدن اقتصاد کشور بوده و موجب آزردگی و نگرانی مردم شدهاند و همین اقدامات منفعتطلبانه دلالان و سودجویان روح و روان مردم را به هم ریخته است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: بنده به عنوان یکی از اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به همراه دیگر نمایندگان بر احقاق حقوق مردم از خودروسازان پافشاری کرده و ایستادهایم و بنا داریم تا استیضاح رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت را در دستورکار قرار دهیم و همین امر را که از گذشته مدنظر داشتیم، در حال پیگیری هستیم.
خجسته تصریح کرد: نمایندگان مجلس به هیچ وجه نمیپذیرند که در بازار خودرو هرج و مرج حاکم باشد و نمیتوانیم به عنوان افراد بیخاصیت در مجلس نشسته و عکسالعملی را نشان ندهیم.