به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جمع مسئولان قضایی استان خراسان رضوی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) و تبریک ایام الله دهه مبارکه فجر تصریح کرد: انقلاب اسلامی حرکتی بسیار خاص و یکتا در روزگار ما بود و این نهضت واجد ویژگیهای منحصر به فردی از حیث تلفیق مردمسالاری با ارزش های الهی و انسانی است که هنوز آنگونه که شایسته است، ابعاد گوناگون آن مورد واکاوی و تبیین قرار نگرفته است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت مطالعه تطبیقی نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام های مبتنی بر فلسفه های سیاسی مختلف از جمله لیبرال دموکراسی غرب ادامه داد: زمانی اندیشه کمونیسم در جهان پیشرونده بود و نظام لیبرال دموکراسی نیز تا آنجا که می توانست با آن مقابله می کرد. بر همین مبنا فروپاشی شوروی را جشن گرفتند و تصور کردند که همین شیوه (انقلاب های مخملی) را در سایر نقاط جهان می توانند به کار گیرند اما با ظهور انقلاب اسلامی و ارائه الگویی جدید در میان نظام های سیاسی جهان، پیش بینی های آنها باطل شد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اذعان فیلسوفان سیاسی، جامعه شناسان و صاحبنظران غربی مبنی بر شکست دیدگاهی که سکولاریسم و لیبرالیسم را مسلط بر جهان می دانستند و معتقد بودند که جهان به سمت انزوای دین تا پستوی خانهها پیش خواهد رفت، جمهوری اسلامی را عالی ترین مصداق نادرست بودن نظریات فلاسفه غربی در این زمینه برشمرد و اظهار کرد: از زمانی که امام راحل (قدس الله نفسه الزکیه) این انقلاب را به همت مردم پیش برد، آمریکایی ها به عنوان قدرتی که خود را مسیطر و مسلط بر دنیا می دانستند، جمهوری اسلامی را در مقابل منافع و اهداف خود دیدند و از آن زمان همواره بابت ایران نگرانند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ادبیات روسای جمهور آمریکا از کارتر تا ترامپ در قبال ملت ایران، خاطرنشان کرد: وقتی سخنان آنان درباره ایران را می شنویم، می بینیم که ایران همواره همچون تندیسی هولناک در برابر چشمانشان است و همین امر باعث شده است که حتی حرمت کلام را نسبت به ملت بزرگ ایران با آن سابقه عظیم تمدنی رعایت نکنند؛ چنانکه بوش پدر سخن از تنفر نسبت به «انقلاب ایران خمینی» به میان می آورد، بوش پسر ملت ایران را بربر و محور شرارت می خواند و رئیس جمهور کج فهم امروزشان هم با تعابیری زننده، مردم ایران را تروریست می خواند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه پشت صحنه این ناسزاگویی ها، عصبانیت از شکست های پی در پی در منطقه و جهان است، خاطرنشان کرد: امروز می بینند قدرتی در منطقه پدید آمده که آنها را به سمت خلع سلاح مطلق در منطقه سوق می دهد. همگان دیدند که آمریکایی ها و اذنابشان در سوریه نتوانستند اهداف خود را محقق کنند و امروز در حال فرار هستند. در این میان نباید از این نکته غافل شد که پیروزی جبهه مقاومت در منطقه، علاوه بر جهات دیگر، مرهون استقامت و تاکیدات شخص مقام معظم رهبری بوده است و این کار فوق العاده عظیم صرفا با حمایت های ایشان به ثمر نشست.
رئیس قوه قضاییه با الگوبرداری کشورهای دیگر از انقلاب اسلامی و مقاومت در برابر بیگانگان، ناراحتی آمریکا و اذنابش از جمهوری اسلامی را طبیعی دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی در مقام نظر و عمل، راهی را گشود که مبنای آن بازگشت انسان به فطرت الهی و اعتماد و اتکا به توانمندی های خود است. بر همین اساس می بینیم که ۴۰ سال هجمه، تحریم و فشار هیچ تاثیری بر اراده و عزم استوار ملت ایران نداشته و امثال جان بولتون که مدعی بودند جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید، ناچار به پذیرش شکست می شوند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به ایمان، اعتماد به نفس و وطن دوستی ملت ایران به عنوان مولفه های موثر در مقاومت ۴۰ ساله در برابر زیاده خواهی های دشمن، اظهار کرد: وجود برخی نقایص و کاستی ها در کشور قابل انکار نیست اما انصاف اقتضا می کند که در ارزیابی عملکرد چهل ساله جمهوری اسلامی، حجم بالای خدمات و پیشرفت ها نیز دیده شود. این توقع از دشمنان نمی رود زیرا جمهوری اسلامی منافع آنها را به خطر انداخته است اما متاسفانه از ناحیه برخی افراد و جریانها در داخل نیز رعایت انصاف نمی شود و گویی پیشرفت ها را نمی بینند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به خدمات عظیم و پیشرفتهای فوق العاده جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف علمی، فنی، نظامی، سیاسی و … یادآور شد: در این کشور به طور متوسط هر دو سال یک انتخابات برگزار میشود؛ رویداد عظیمی که کشورهای منطقه از آن محروم اند و انتخابات برایشان مفهومی ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اقتدار نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان، به پیشرفت های دستگاه قضایی طی سال های پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود: اینکه ما اکنون ۱۶ میلیون پرونده را رسیدگی می کنیم، حاکی از تلاش بی وقفه برای احقاق حق و برقراری عدالت در جامعه است؛ گرچه برخی این امر را به عنوان نقص دستگاه قضایی القا می کنند و اینکه اگر دستگاه قضایی به عدالت رفتار می کرد، ما شاهد این مقدار پرونده نبودیم. ولی این سخن صحیح نیست. منشأ دعاوی حقوقی و شکایات مردم، از بیرون دستگاه قضایی پدید می آید و سرریز مشکلات اجرایی و تقنینی به دستگاه قضایی سرازیر می شود.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگر سخن خود اضافه کرد: در طول سال های گذشته همواره بر استقلال قضات و دستگاه قضایی تاکید کرده ام و هرگز نظر و استدلال شخصی و فنی خود را به هیچ یک از قضات تحمیل نکرده ام زیرا این امر را از نظر شرعی نیز جایز نمی دانم و نسبت به استقلال قوه قضاییه هم ذره ای در برابر فشارها و توصیه هایی که گاه تا سطح روسای قوا وجود داشت عقب نشینی نکردم.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امروز حفظ نظام از هر مجادله و دعوایی مهم تر است، بر ضرورت همکاری دستگاه قضایی و قضات در سراسر کشور با دستگاه های اجرایی بویژه برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور در شرایط دشوار فعلی و جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و واحدهای تولیدی اظهار کرد: امروز بهترین عبادت ها، خدمت به مردم است و کمک به مردمی که با وجود مشکلات فراوان پای آرمانهای انقلاب خود ایستاده اند، جهاد به شمار می آید.