تارخ انتشار: شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۰
کد خبر : 15230
چاپ خبر
وزیر فرهنگ و ارشاد:

انقلاب ایران را بدون نقش هنرمندان نمی‌توان تعریف کرد

سید عباس صالحی با بیان اینکه انقلاب بزرگ ایران را بدون نقش هنرمندان نمی‌توان تعریف کرد، اظهار داشت: باید به دنبال نشان دادن نقش هنرمندان در این آفرینش و رستاخیز ملی باشیم، همه هنرمندان با گرایش‌های مختلف یک مسیر مشترک یعنی ایران آزاد را دنبال می‌کردند. بنابراین در چهل سالگی انقلاب وظیفه داریم نقش هنرمندان در انقلاب را بررسی کنیم.

انقلاب ایران را بدون نقش هنرمندان نمی‌توان تعریف کرد

به گزارش خبررسا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی شنبه شب در مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی و معرفی شهدای عرصه هنر (جلوه جمال) ،افزود: انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ با ویژگی‌های متمایزی تعریف می‌شد که یکی از این ویژگی‌ها حضور اقشار وسیع جامعه به همراه طبقات مختلف اجتماعی بوده است، درواقع انقلاب اسلامی از منظر گستره و تنوع و ویژگی‌های حضور اجتماعی مردم با دیگر انقلاب‌های جهان متفاوت است. 

تمایز جریان فرهنگ، هنر و رسانه از ویژگی های انقلاب اسلامی

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این بود که جریان فرهنگ، هنر و اصحاب رسانه در آن متمایز است، ساحت‌های حضور اهالی رسانه و هنر در این انقلاب نقش مهم آنها را نشان می‌دهد، خیلی از این هنرمندان در تصویرسازی و خبررسانی کار خود را پیش بردند، برای نمونه اعتصاب دوماه و همچنین اعتصاب چهار روزه مطبوعات بعد از اعتصاب شرکت نفت به عنوان دومین اعتصاب مهم کشور کمر رژیم شاه را شکست. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اهالی رسانه در سال ۵۷ علیرغم ساختار خاص رسانه سعی کردند گاهی با خبرهای مهم و گاهی با سکوت خبری کار خود را به بهترین شکل انجام دهند. 

شکل گیری جریان موسیقی انقلاب

صالحی یادآور شد: جریان موسیقی انقلاب نیز در دهه ۴۰ و ۵۰ کمک کرد تا ترانه‌های مختلف با شورهای حماسی شکل بگیرد، پشت پرده این تلاش‌ها اتفاقات بسیار مهمی‌ رخ داد و هرچه به انقلاب نزدیک می‌شدیم در حس و شعور مردم این اشعار دیده می‌شد.

وی افزود: حوزه شعر و ادبیات سیاسی نیز در قالب‌های ملی و مذهبی حرکات زیادی را داشت، شعر و ادبیات در این فضا بسیار کمک کرد مردم آنچه حس می‌کردند با کلمات بیان کنند، به همین منظور انقلاب ایران یک انقلاب شعر و شعار شد.

نقش هنرمندان تئاتر، عکاسی و نقاشی در انقلاب اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: هنرمندان زیادی نیز در حوزه عکاسی، طراحی و نقاشی در انقلاب نقش داشتند، عکاس‌های ما در تاریخ این انقلاب صحنه‌های زیادی را به ثبت رساندند، نقاشان ما هم با نوع نسبتی که با نقاشی سنتی و مدرن داشتند اتفاقات سال ۵۶ و ۵۷ را نشان دادند، در حوزه هنرهای نمایشی نیز شاهد هستیم که تئاترها و نمایش‌های سیاسی بالغی اجرا شد. 

به دنبال تبیین نقش هنرمندان در رستاخیز ملی باشیم

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه انقلاب بزرگ ایران را بدون نقش هنرمندان نمی‌توان تعریف کرد، اظهار داشت: باید به دنبال نشان دادن نقش هنرمندان در این آفرینش و رستاخیز ملی باشیم، همه هنرمندان با گرایش‌های مختلف یک مسیر مشترک یعنی ایران آزاد را دنبال می‌کردند. بنابراین در چهل سالگی انقلاب وظیفه داریم نقش هنرمندان در انقلاب را بررسی کنیم. 

شهید قشقایی از خیل عظیم هنرمندان زمان انقلاب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شهید قشقایی که امسال چهلمین سالگرد شهادت وی است از خیل عظیم همین هنرمندان زمان انقلاب است ، ابراز امیدواری کرد: در مورد شهدای تاثیرگذار در انقلاب اسلامی ایران بیشتر تحقیق کرده و در ادامه راه چهل سالگی انقلاب؛ نقش اهالی فرهنگ و هنر و نقش آنها در انقلاب را ترسیم کنیم. 

در پایان این مراسم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب موقت نماز جمعه تهران و سردار حسین دهقان وزیر اسبق دفاع از نمایش‌نامه «در پی عشق دویدن» اثر خانم ندا ثابتی در قالب داستان‌های دراماتیک و کتاب «جلوه جمال» معرفی شهدای عرصه هنر رونمایی شد.

به گزارش خبررسا، شهید حسین قشقایی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر بود که پیش از انقلاب در سال ۵۷ به شهادت رسید. او تحصیلات خود را در دانشگاه هنر گذراند. نمایشنامه ‘ نهضت حروفیه’ از آثار قشقایی است که در زمان حیاتش امکان اجرای آن میسر نشد، اما پس از شهادت او داود دانشور این اثر نمایشی را به صحنه برد.

مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی عصر امروز (شنبه ۲۹ دی) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده شهید و تعدادی از هنرمندان در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

برچسب ها:


پاسخی بگذارید