به گزارش خبررسا، امیر امینی، معاون برنامهریزی و مدیریت منابع درباره سرمایهگذاری ایرانیها در سوریه گفت: قوانین سرمایه گذاری در کشورهای خارجی متفاوت از قوانین سرمایه گذاری در ایران است و سرمایه گذاران باید براساس قوانین آن کشور نسبت به سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقدام کنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی کشورمان در حال سرمایه گذاری در حوزههای فسفات، تامین مصالح ساختمانی به ویژه سیمان در کشور سوریه است، ادامه داد: فرصتهای سرمایه گذاری خوبی در سوریه وجود دارد و تنها مشکل این است که کانال ارتباطی سرمایه گذاران با دولت سوریه ضعیف است.
معاون وزیر راه وشهرسازی افزود: البته پیمانکاران ایرانی وارد بازارهای عراق و ترکمنستان هم شدهاند و چندین پروژه در بخشهای حمل و نقلی در این کشورها توسط سرمایه گذاری ایرانیها در مرحله عملیات اجرایی قرار دارد.
امینی تاکید کرد: البته این سرمایه گذاریها مستقل از دولت است و قرار نیست از منابع دولت ایران در این پروژهها استفاده شود. پروتکلهایی را فراهم کردهایم و تفاهمنامه راهبردی بلندمدتی با دولت سوریه در حال انعقاد است که بخش خصوصی کشورمان از آن مجرا بتواند در سوریه سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه راه را برای بخش خصوصی برای ورود به کشورهای همسایه باز کردهایم، ادامه داد: دولت ایران قرار نیست منابعی را به پروژههای عمرانی این کشورها اختصاص دهد اما تضمین این سرمایه گذاریها را از طریق بانک مرکزی میپذیرد که این خود بار سنگینی برای دولت خواهد داشت.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه روسها هم در سوریه برای سرمایه گذاری در پروژههای عمرانی حضور دارند، گفت: هر چند روسیه هم در این بازار حضور دارد اما تمایل سوریه به سمت ایران است چرا که قرابت مذهبی و فکری با ایران دارد.
امینی با تاکید بر اینکه برآوردهای انجام شده نشان میدهد بازسازی سوریه یک بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری است، گفت: ۱۵۰ میلیارد دلار از این عدد مربوط به بازسازی مساکن عمومی است.
وی افزود: دولت ایران بخش خصوصی کشور را به دولت سوریه معرفی میکند و در چند سفر اخیر دولت ایران به سوریه هم سرمایه گذاران همراه دولت حضور داشتند.
معاون وزیر راه وشهرسازی درباره ورود قرارگاه خاتم الانبیا به بازسازی سوریه هم گفت: قرارگاه خاتم الانبیاء هم وارد سرمایه گذاری در سوریه شده است.