تارخ انتشار: یکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹
کد خبر : 12739
چاپ خبر
رییس کمیسیون عمران مجلس خبر داد:

دلیل حضور نظامیان آمریکایی در ایران باید بررسی شود/ کلید خوردن تحقیق و تفحص از قراردادهای خرید هواپیما

محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به برخی از ابهامات موجود در قراردادهای خرید هواپیماها گفت: متاسفانه هیچ ضمانتی برای ارایه خدمات پس از فروش و ارایه قطعات در قراردادها دیده نشده است و با خروج امریکا از برجام، هواپیماهای جدید هیچ پشتیبانی ندارند و نمی‌توان برای آنها قطعات تامین کرد

دلیل حضور نظامیان آمریکایی در ایران باید بررسی شود/ کلید خوردن تحقیق و تفحص از قراردادهای خرید هواپیما

به گزارش خبررسا، محمدرضا رضایی کوچی درباره بررسی ابهامات موجود در قراردادهای خرید هواپیما در مجلس اظهار داشت: متاسفانه در آن زمان مقامات وزارت راه و شهرسازی هم گزارشی را به مجلس ارایه نمی‌کردند و همواره می‌گفتند که اطلاعات محرمانه است و شرکت فرانسوی گفته است که هیچ فردی نباید در جریان اطلاعات و جزییات قرارداد قرار بگیرد. با همین رویکرد هم اطلاعات درخواستی را در اختیار نمایندگان قرار نمی‌دادند.

رضایی کوچی با بیان اینکه بعدها پس از اینکه مشکلاتی به وجود آمد یک نسخه انگلیسی قراردادها را به گروه تحقیق و تفحص مجلس ارایه کردند، ادامه داد: تحقیق و تفحص از قراردادها از سوی نمایندگان مجلس آغاز شده است تا ابهامات و شبهات این قراردادهای خرید هواپیما مورد بررسی قرار بگیرد.

وی با اشاره به برخی از ابهامات موجود در قراردادهای خرید هواپیماها اظهار داشت: متاسفانه هیچ ضمانتی برای ارایه خدمات پس از فروش و ارایه قطعات در قراردادها دیده نشده است و با خروج امریکا از برجام، هواپیماهای جدید هیچ پشتیبانی ندارند و نمی‌توان برای آنها قطعات تامین کرد.

رییس کمیسیون عمران با بیان اینکه از طرف مقابل هیچ تضمینی برای خدمات پس از فروش در این دوران اخذ نشده است، گفت: موضوعات دیگری هم در دست بررسی است که آیا این هواپیماها به قیمت واقعی خریداری شده است یا نه و سود پرداختی برای خرید این هواپیماها اساسا توجیه اقتصادی داشته است یا خیر .

وی تاکید کرد: موضوع مهمی که در حال بررسی است این است که آیا این هواپیما مناسب ناوگان هوایی کشورمان بوده یا نه و با چه توجیهی اقدام به خرید هواپیماهای ATR کرده‌اند؟

رضایی کوچی با بیان اینکه برخی از ادعاها هم صحت ندارد،‌ ادامه داد: گفته می‌شود که طرف‌های قرارداد محدودیتی برای جابه‌جایی افراد و کارکنان برخی از دستگاه‌ها قائل شده‌اند که این ادعاها درست نیست اما همچنان ابهاماتی وجود دارد که در حال بررسی این موضوعات هستیم.

وی با بیان اینکه نسخه انگلیسی قراردادها برای بررسی در مجلس است، افزود:‌ تا یک ماه دیگر نتیجه بررسی‌ها اعلام خواهد شد.

وی درباره ورود تیمی از امریکا متشکل از کارشناسان که گویا تعدادی از آنها از افراد نظامی بودند برای بررسی وضعیت ناوگان حمل و نقل در کشورمان در جریان اخذ مجوزهای اوفک برای فروش هواپیما به ایران اطلاعات دقیقی در دست ندارم و باید این موضوع پیگیری شود اما آنچه که مشخص و روشن است این است که وقتی تیمی از امریکا برای ارزیابی وضعیت حمل و نقل به کشورمان اعزام می شوند باید احتمال انجام ماموریت‌های جاسوسانه از سوی این تیم را داد.

وی افزود: نمی‌دانم حضور این تیم کنترل شده بوده است یا نه اما کاملا روشن است که یکی از اهداف امریکا در ایران می‌تواند جاسوسی و نفوذ در حوزه‌های مختلف باشد و حتما باید دستگاه‌های نظارتی و امنیتی متوجه این موضوعات می‌بودند و حضور آنها را در کشور رصد می‌کردند.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید