تارخ انتشار: شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
کد خبر : 11522
چاپ خبر
معاون ناوگان راه‌آهن خبرداد:

اضافه شدن ۲ هزار و ۷۹۷ واگن به ناوگان ریلی کشور

معاون ناوگان شرکت راه‌آهن گفت: برای توسعه صنعت حمل ونقل ریلی کشور، تامین ۴۵ لکوموتیو، دو هزار و ۷۰۰ واگن باری و ۹۷ واگن مسافری در دستور کار شرکت راه آهن است

اضافه شدن ۲ هزار و ۷۹۷ واگن به ناوگان ریلی کشور

به گزارش خبررسا از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، مجتبی تفقدی(معاون ناوگان راه‌آهن) افزود: این لکوموتیوها شامل ۳۹ لکوموتیو باری و ۶ لکوموتیو مانوری است که بخشی از آن نیز توسط بخش خصوصی وارد ناوگان ریلی کشور می شود.

معاون ناوگان راه‌آهن بیان کرد: همچنین به‌ منظور توسعه و تجهیز حمل ‌و نقل مسافری ۴۹ سالن مسافری، ۴۶ «ریل‌باس» و ۲ «ترن ست» به ناوگان ریلی کشور اضافه می شود.

وی همچنین در تشریح اقدامات و برنامه‌های سال جاری راه‌آهن در بخش ناوگان گفت: بهینه‌سازی جایگاه‌های سوخت، استقرار و پشتیبانی نرم‌افزار مکانیزه نگهداری و تعمیرات لکوموتیو، احداث و تجهیز مرکز «سیمولاتور» لکوموتیورانی، ساخت و بهسازی تجهیز مرکز تعمیرات لکوموتیوها، مطالعات تفضیلی مرحله دوم توسعه تعمیرگاه‌های مسافری مشهد و انجام عملیات بازسازی ساختمان «پست بازدید» از جمله پروژه‌های مهم سال جاری راه آهن است.

تفقدی، خرید لکوموتیو برقی را از جمله پروژه‌های در دست اقدام راه آهن اعلام کرد و گفت: خرید ۴۵ دستگاه لکوموتیو برقی از روسیه به منظور استفاده در پروژه برقی سازی محور گرمسار- اینچه برون و خرید ۷۰ دستگاه لکوموتیو از شرکت مپنا به‌ منظور برقی سازی محور تهران – مشهد بخشی از خرید لکوموتیوهای برقی از سوی راه‌آهن در سال جاری است.

وی افزود: در لکوموتیوهای خریداری‌شده از شرکت مپنا، یک سازنده خارجی مشارکت داشته و از فن‌آوری این سازنده استفاده خواهد شد.

خرید واگن های بالای ۲۰۰ کیلومتر سرعت 

معاون ناوگان راه‌آهن اضافه کرد: به منظور افزایش سرعت سیر قطارهای مسافری و ارتقای ایمنی، شرکت راه‌آهن در نظر دارد واگن‌های مسافری با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت را با استفاده از توان فنی شرکت‌های خارجی و مشارکت سازندگان داخلی خریداری و به مجموعه ناوگان ریلی اضافه کند.

وی با یادآوری اینکه راه‌آهن پروژه‌های مختلفی را برای استفاده از توان فنی و مهندسی کشور، از جمله بومی‌سازی سیستم ترمز ناوگان ریلی، بومی‌سازی سیستم کنترل لکوموتیو و خود کشش و ساخت موتور ملی در دست دارد، گفت: از دیگر پروژه‌های راه‌آهن استفاده از ظرفیت تولیدکنندگان ناوگان ریلی در داخل برای ارتقاء سطح کمی و کیفی ناوگان است.

 ارائه مشوق‌های متعدد در راه‌آهن

معاون ناوگان راه‌آهن با تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی درصنعت‌ریلی، از مشوق‌های متعدد راه‌آهن در این زمینه خبر داد و گفت: فرصت‌های متعددی در سال ۹۷ برای بخش خصوصی در نظر گرفته ‌شده که کاهش تعرفه حق دسترسی، ارائه تسهیلات صندوق توسعه ملی و تضمین سرمایه‌گذاری‌های ریلی از جمله این مشوق‌هاست.

وی با بیان اینکه مخاطب استفاده از منابع بند (ق) و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، بخش خصوصی است، افزود: راه‌آهن با ارائه وجوه اداره شده برای تسهیلات کم‌بهره و بسته‌های همکاری بین تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان مالی از سرمایه‌گذاران بخش ریلی، حمایت و به آنها پیشنهاد قراردادهای مشارکتی می‌دهد.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید