تارخ انتشار: دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
کد خبر : 9356
چاپ خبر
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در پاسخ به چرایی این موضوع مطرح کرد:

علت واکنش منفی بورس به تصویب CFT چه بود؟!

علی اسلامی دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری با هیجانی عنوان کردن رفتار برخی سهامداران حقیقی به تصویب CFT و واکنش منفی بورس یه این مسئله گفت: این موضوعی است که باید به زمان سپرده شود تا اثر بخشی خود را در بازار سرمایه نشان دهد

علت واکنش منفی بورس به تصویب CFT چه بود؟!

به گزارش خبررسا، علی اسلامی درباره علت واکنش منفی بازار سرمایه به تصویب CFT گفت: این واکنش بازار سرمایه ناشی از چند اتفاق است اول اینکه وقتی سرمایه گذاران حقیقی متعددی به طور مستقیم در بورس سرمایه گذاری می‌کنند، این سرمایه گذاران که معمولا سطح تحلیل پایین تری دارند باعث بروز رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه می‌شوند.

وی با بیان اینکه در گذشته این رفتارهای هیجانی قابل کنترل بود چراکه میزان سرمایه گذاران حقوقی چندین برابر سرمایه گذاران حقیقی در بازار سرمایه بود، ادامه داد: اما در حال حاضر با ورود منابع مالی جدید در چند ماه گذشته توسط سرمایه‌گذاران حقیقی تقریبا به لحاظ قدرت تصیم گیری سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی با یکدیگر برابری می‌کنند. بنابراین فشار عرضه‌ای که توسط اشخاص حقیقی وارد شد در لحظه منجر به بروز رفتار معکوس در بازار سرمایه شد.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری افزود: همزمان متاسفانه  برخی از سرمایه گذاران حقوقی هم علی رغم اینکه یک بنگاه را اداره می‌کنند تصمیماتشان را مانند سرمایه گذاران حقیقی اخذ می‌کنند که منجر به تشدید این رفتار در بازار شد.

اسلامی گفت: امیدواریم در روزهای آینده بازار روند صعودی در پیش بگیرد. اما باید دو نکته در نظر گرفته شود اول اینکه بخش عمده‌ای از رشد انتظاری بازار که ناشی از تغییر نرخ ارز بوده در ماه‌های گذشته رخ داد و دوم اینکه افزایش قیمت ارز الزاما منجر به افزایش درآمد همه بنگاه‌های پذیرفته شده در بورس نخواهد شد. بنابراین از این پس، روند بازار سرمایه صعودی پیش بینی می‌شود اما نه با شتاب چند ماه گذشته و همچنین صعود به صورت بخشی در بازار انجام می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه انتظار می رفت بورس پاسخ مثبتی به این تصمیم مجلس نشان دهد خاطرنشان کرد: به صورت کلی تصویب FATF منجر به حذف یک ریسک سیستماتیک از بازار سرمایه می‌شود و زمانی که یک ریسک مهم از بازار سرمایه حذف شود، می‌توانیم انتظار رونق بازار سرمایه و رشد شاخص را داشته باشیم.

وی ادامه داد: با تصویب FATF انتظار می رود بخشی از محدودیت‌های نقل و انتقالات مالی در سطح بین المللی برای بنگاه‌ها و نظام پولی کشور مرتفع شود. طبیعتا این امر باعث کاهش هزینه‌های نقل و انتقالات شرکت‌های پذیرفته در بورس می‌شود  و در نهایت منجر به بهبود درآمد بانک‌ها و نهادهای مالی پذیرفته شده در بورس خواهد شد و سهام داران از آن منتفع می‌شوند.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری تاکید کرد: این موضوعی است که باید به زمان سپرده شود تا اثر بخشی خود را در بازار سرمایه نشان دهد.



پاسخی بگذارید