به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، عباس عبدی با در خصوص پیامدهای خروج امریکا از برجام درخصوص ادعای ترامپ راجع به پایبند نبودن ایران به برجام،گفت: مرجع تشخیص پایبندی یا پایبند نبودن ایران به توافق هسته ای در برجام مشخص شده و یک فرایند «فرا کشوری» دارد و این طور نیست که کشور خاصی دراین مورد بتواند نظر بدهد و این همان نکته ای است که اروپایی ها به آن اعتراض دارند چون آمریکا خود را فراتر از چارچوب قانونی در دنیا تعریف می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه خروج آمریکا از برجام، بازتاب اتفاقی است که در این کشور رخ داده است، افزود: یکی از این بازتاب ها، خروج ترامپ از برجام است و پیامدهای این اتفاق مخصوص ایران نیست بلکه به جهان ارتباط دارد.
این روزنامه نگار اصلاح طلب با اشاره به کنش های داخلی این اتفاق و تاثیر آن بر مسائل داخلی کشور گفت: مهمترین مساله امروز ما اختلافات سیاسی داخلی بر سر برجام است و به میزانی که در ایران اتحاد سیاسی وجود داشته باشد به همان میزان دولت و حکومت می توانند از توافق هسته ای دفاع کند و هم آمریکا را منزوی کند. هر نوع مقابله با خطر خارجی مستلزم این است که در داخل چقدر اتحاد و انسجام داشته باشیم.
به اعتقاد وی، تهدیدی که با خروج آمریکا از توافق هسته ای بوجود آمده است می توان به فرصت تبدیل کرد تا سطح منازعات در این زمینه را در داخل پایین بیاوریم و همبستگی و انسجام را بالا ببریم و در این صورت می توان مطمئن بود که خروج آمریکا به بهبود شرایط ما در آینده کمک می کند.
وی در تحلیل علت و انگیزه اقدام ترامپ و واکنش اروپائیان نسبت به این تصمیم گفت: خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس و سیاست های این کشور در برابر مکزیک و سایر نقاط جهان معنای مشخصی دارد و مخالفت های اروپا با آمریکا صرفا برای دفاع از ایران نیست بلکه آنها مخالف اقدامات آمریکا در شکل دادن به روند جدید جهانی هستند.
سردبیر اسبق روزنامه توقیف شده ‘سلام’ ارگان رسمی مجمع روحانیون مبارز معتقد است: خروج آمریکا از برجام، این توافق نامه را ضعیف می کند ولی این قضیه تمام نشده است و جهان هم اگر بخواهد جلوی آمریکا کوتاه بیاید، این کشور ‘حد یقفی’ نخواهد داشت و این مبارزه اروپایی ها، روسیه و چین و همه جهان علیه امریکا ادامه خواهد داشت.
وی گفت: اروپایی ها با سیاست های آمریکا مخالف هستند که این امر منحصر به برجام نیست بنابراین نمی شود برجام را تمام شده یا در حال تداوم دانست باید دید در آینده بازیگران چطور رفتار می کنند و نقش ایران نیز در ادامه این مساله خیلی اهمیت دارد.
به اعتقاد وی، تردیدی نخواهد بود که اروپایی ها میان ایران و آمریکا، ایالات متحده را انتخاب می کنند اما مساله برجام و خروج آمریکا از آن، انتخاب میان ایران و آمریکا نیست، بلکه انتخاب بین خودشان و آمریکا است چرا که برجام وضعیتی را ایجاد کرده که اعتبار اتحادیه اروپا و نظم کنونی و هر توافقی را زیر سوال می برد.
وی تصریح کرد: پرسش این نیست که آیا اروپایی ها، ما را راحت می فروشند یا خیر؟ اروپایی ها و سایر کشورها در مورد این نوع زیاده خواهی ها و خط مشی جدید آمریکا مجبورند، مقاومت کنند.