به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دفتر نخستوزیری انگلیس منتشرشده، آمده است که برجام بهاتفاق آراء از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه ۲۲۳۱ به تصویب رسید. ‘این توافق همچنان به لحاظ امنیتی برای ما حائز اهمیت است.’
در این بیانیه آمده است:
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، چارچوبی الزامآور و قانونی برای حلوفصل مناقشه برنامه هستهای ایران به شمار میرود. ما از تمام طرفها میخواهیم که به اجرای کامل آن متعهد باشند و مسئولانه عمل کنند.
بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایران به محدودیتهای مندرج در برجام و تعهداتش در چارچوب پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان.پی.تی) متعهد بوده است. بر این اساس دنیا به یک مکان امنتری تبدیلشده و ما – کشورهای E3- به برجام پایبند خواهیم بود.
دولتهای ما متعهد خواهند بود که این توافق پابرجا بماند و اطمینان حاصل خواهند کرد که با همکاری سایر طرفها، این وضعیت ازجمله تداوم بهرهمندی اقتصادی مردم ایران در چارچوب برجام ادامه پیدا کند.
ما از آمریکا میخواهیم که ساختار برجام دست نخورد و اقدامی نکند که مانع اجرای کامل این توافق از سوی طرفهای دیگر شود.
پس از تعامل کامل با دولت آمریکا طی ماههای گذشته، از آمریکا میخواهیم که دستاوردهای منع گسترش سلاح هستهای حاصل از برجام را از طریق اعمال بخشهای مهم این توافق، حفظ کند.
ما همچنین از ایران میخواهیم در مقابل تصمیم آمریکا خویشتنداری کند؛ ایران بایستی به تعهداتش در چارچوب برجام پایبند باشد و مطابق با الزامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً همکاری کند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی بایستی قادر باشد تا بدون هیچگونه منع و یا محدودیتی به کار نظارت و راستی آزمایی طولانیمدت خود ادامه دهد. در مقابل ایران مادامیکه به تعهداتش در برجام متعهد بماند بایستی از لغو تحریمهایی که مستحق آن است بهرهمند شود.
جای هیچ تردیدی نیست که برنامه هستهای ایران بایستی صلحآمیز و غیرنظامی بماند. درحالیکه برجام بایستی حفظ شود، ما همچنین موافق هستیم که سایر مسائل مهم بایستی پاسخ داده شود. درباره برخی از مقررات برجام که پس از سال ۲۰۲۵ منقضی میشود، بایستی یک چارچوب طولانیمدت تعریف شود.
تعهد ما به حفظ امنیت متعهدان و شرکای ما در منطقه بدون قید و شرط است و ما بایستی بهگونهای معنادار به نگرانیهای مشترک درباره برنامه موشک بالستیک، فعالیتهای بیثبات کننده در منطقه بهویژه در سوریه، عراق و یمن پاسخ دهیم.
ما درباره این مسائل گفتوگوهای سازنده و مفیدی را آغاز کردهایم و E3 به ادامه این گفتوگوها با شرکای کلیدی و دولتهای نگران در سطح منطقه متعهد است.
ما و وزرای خارجهمان با تمام طرفهای برجام در جهت گام روبهجلو در ارتباط خواهیم بود.
این بیانیه از سوی ترزا می نخست وزیر انگلیس، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه منتشر شده است.