به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، “امیر باقری” امروز در آیین معارفه مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن افزود: در سالهای گذشته نیز اصلاح نظام بانکی، تامین منابع مالی و مدیریت نقدینگی محورهای مهم اقتصادی کشور بوده است.
باقری یادآور شد: اقتصاد ایران بانک محور و انتظارات از بانک ها زیاد است؛ از جمله این انتظارت می توان به «تامین نظام مالی»، «تامین مالی اشتغال و تجارت» و «نقل و انتقالات پولی در فضای اقتصاد بین المللی» اشاره کرد.
وی افزود: «به این ترتیب، وقتی موضوع تحریمها مطرح میشود نظام بانکی در کنار نفت به نوک پیکان اصلی تحریمها تبدیل می شود.»
علی اشرف افخمی مدیرعامل سابق بانک صنعت و معدن نیز گفت: این بانک تراز چشمگیر مثبت ۲۷۰۰ میلیارد تومانی دارد و با اینکه در ۵۸ ماه گذشته سرمایه اش از ۲ هزار میلیارد تومان به سه برابر از نظر ریالی افزایش یافته اما از نظر دلاری با کاهش حدود ۱۰۰ میلیون دلاری مواجه شده که پسرفت ناگواری است.
وی افزود: دارایی های بانک در ۵۸ ماه گذشته از ۱۹ هزار میلیارد تومان به بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
افخمی یادآور شد: در این مدت، ۲۰ میلیارد یورو فاینانس جذب شد که از جمله آنها ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو در صنایع فولاد و چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در حوزه زیرساخت های راهآهن و ریلی بود.
وی گفت: در حوزه نیروگاهی، سرمایه گذاری و تسهیلات دهی ۶۰ درصد نیروگاه های کشور در پنج سال گذشته از سوی این بانک و بقیه توسط سایر بانکها انجام شده است.
افخمی ادامه داد: ۱۱ هواپیماهای جدید ایرباس و ای.تی.آر از سوی این بانک تامین مالی(فاینانس) شده و در اعطای تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط نیز در رتبه سوم قرار دارد.
وی با یادآوری قراردادهای اعتباری بانک در سال های گذشته نیز گفت: انعقاد قرارداد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری با اگزیم بانک چین و ۴۰۰ میلیون دلار با اگزیم بانک هند از جمله آنهاست.
مدیرعامل سابق بانک صنعت و معدن، کاهش سرمایه بانک ها با افت ارزش پول و مشکل بازپرداخت اقساط مشتریان را از جمله چالش های بانک صنعت و معدن برشمرد.
حسین مهری مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن نیز در این آیین خواست «بانک های توسعه ای در بودجه سال آینده درنظر گرفته شود.»
وی افزود: مشکلاتی مانند تحریم ها، رکود و بیکاری، لزوم همفکری و هم افزایی در کشور و نقش بانکها برای گذار از این شرایط را با اهمیت تر کرده است.
مهری، توجه به نوآوری، افزایش قدرت سازگاری با شرایط، تنوع بخشی به محصولات، شناخت مشتریان و درک درست از نیازهای آنان، ارتقای کارایی و اثربخشی عملیات و استفاده از شیوههای نوین در ارزیابی طرح ها را از جمله برنامههای خود در بانک صنعت و معدن بر شمرد.
وی تاکید کرد: امروز سرمایه بانک صنعت و معدن به ۶۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است که با چنین سرمایه ای نمی توانئ به ارتقای روابط بین الملل خود بپردازد.
مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن، به بانک توسعه کویت اشاره کرد و گفت: با وجود جمعیت پایین این کشور، این بانک ۱۴ میلیارد دلار سرمایه دارد.