تارخ انتشار: چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
کد خبر : 6482
چاپ خبر
محمدجعفر منتظری:

در مبارزه با قاچاق دچار دوگانگی هستیم/ فضای مجازی را از عناصر فاسد باید پاکسازی کرد/ درخواست ۶ وزیر برای رفع فیلتر تلگرام

دادستان کل کشور بر لزوم برخورد با مظاهر فساد در فضای مجازی تاکید کرد

در مبارزه با قاچاق دچار دوگانگی هستیم/ فضای مجازی را از عناصر فاسد باید پاکسازی کرد/ درخواست ۶ وزیر برای رفع فیلتر تلگرام

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری روز چهارشنبه در همایش مقابله با جرائم مالی در فضای مجازی گفت: یکی از مشکلات کشور در حوزه مبارزه با قاچاق این است که در این زمینه دچار دوگانگی هستیم، بخشی در اختیار قوه قضاییه و بخشی در سازمان تعزیرات در اختیار دولت است.

منتظری افزود: بخش عمده ای از مبارزه با قاچاق و برخورد با این جرائم به عهده سازمان تعزیرات حکومتی است که در حیطه قوه قضاییه نیست. یعنی در اختیار دولت و وزارت دادگستری است.

وی گفت: بخش اندکی از مبارزه با قاچاق کالا و ارز به موجب قانون در اختیار قوه قضائیه است و می‌دانیم برخی مصادیق جرائم حتی احتکار در حوزه اختیارات و وظایف سازمان تعزیرات حکومتی است و بخشی دیگر را قوه قضاییه به عهده دارد و به همین علت دچار دوگانگی در این مبارزه هستیم.

منتظری تأکید کرد: این دوگانگی ها باعث کندی در پیشرفت کار می‌شود و امیدواریم مجلس شورای اسلامی سرنوشت این وضعیت را مشخص کند.

دادستان کل کشور اظهار داشت: اینکه مبارزه با قاچاق را دو تکه کنیم و بخشی را به قوه قضاییه و بخشی را به سازمان تعزیرات که در حیطه قوه مجریه است بدهیم به نظرم امر پسندیده و مطلوبی نیست.

وی در خصوص فضای مجازی کشور خاطرنشان کرد: به عنوان مدعی العموم مطالبه می کنم که فضای مجازی از آلودگی ها نجات داده شود و این اتوبان را باید از عناصر مفسد پاکسازی کرد.

وی افزود: فضای مجازی نباید بدون کنترل باشد. هر کشوری محدودیت‌هایی را در این زمینه ایجاد می‌کند و اگر این محدودیت‌ها را ایجاد نکنیم، به همه عرصه‌های زندگی لطمه خواهد زد که مسائل مالی یکی از آنهاست.

دادستان کل کشور با اشاره به تلاش‌های مسئولان مربوطه اظهار داشت: ما در مدیریت فضای مجازی بهره لازم را نداشتیم و کوتاهی کرده ایم و شورای عالی فضای مجازی و دبیرخانه و مرکز ملی باید بیش از این تلاش کنند.

منتظری با اشاره به تلاش برخی مدیران و مسئولان برای جلوگیری از مقابله با بستن برخی از شبکه های فضای مجازی گفت: صدای بعضی از آقایان بلند می‌شود، ۶ وزیر نامه می‌نویسند که ما جلسه تشکیل دهیم و از فلان شبکه رفع فیلتر کنیم ولی من زیر بار نرفتم البته چند بار خواستند و من حاضر نیستم در این زمینه شریک جرم شوم.

وی با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: ما آسیب های فراوانی در جامعه داریم. قوای سه گانه، حوزه های علمیه و هدایتگران جامعه در این زمینه مسئول هستند که بخشی از این مسئولیت به قوه قضاییه برمی گردد.

منتظری با اشاره به آیه ۶۰ سوره انفال گفت: همان گونه که قرآن تاکید دارد ما باید از هر توان و نیرویی برای مقابله با دشمن استفاده کنیم و بهره گیری از فضای مجازی و فناوری های نوین یکی از ضرورت های امروز است، به همین دلیل لازم است خودمان را به روز رسانی کنیم و از کارشناسان این رشته استفاده کنیم.

وی از عقب ماندگی های فنی در این حوزه انتقاد کرد و گفت: سال گذشته شاهد تاسیس مرکز ملی فضای مجازی بودیم ولی از این ابزار مهم برای مدیریت فضای مجازی بهره نجستیم و کوتاهی کردیم.

منتظری همچنین از تاخیر در جایگزینی پیام رسان های داخلی انتقاد کرد و گفت: بلایی که تلگرام برای مردم از نظر اخلاقی و امنیتی ایجاد کرده، مشکلات بسیاری را موجب شده است. البته ما کشور عقب افتاده ای نیستیم که نتوانیم متناسب با جایگاهمان از این فناوری های نوین استفاده کنیم.

وی با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور توسط جوانان گفت: اگر زمینه را فراهم کنیم و به جوانانی که می توانند در این حوزه فعالیت کنند، میدان داده شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد اما مدیرانی که تصمیم و اراده آنها می تواند کارساز باشد، آن گونه که باید و شاید عزم ندارند.

دادستان کل کشور گفت: زمانی که بعضی از شبکه ها را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مسدود می‌کنیم، صدای بعضی از آقایان بلند می‌شود.

منتظری از برگزاری جلساتی با مدیران و کارشناسان پیام رسان های داخلی خبر داد و از میزان پیشرفت های صورت گرفته در این حوزه سخن گفت و افزود: البته ابتدای هر کار نواقصی وجود دارد ولی امروز آسیب های فراوانی از فضای مجازی بی در و پیکر وارد می‌شود. از مردم می‌خواهم که در این زمینه مطالبه گر باشند و ما را از این جهنم نجات دهند و اگر یک مطالبه عمومی شود، به نتیجه خواهد رسید.

وی افزود: برخی با گرایش های سیاسی ممکن است مطالباتی داشته باشند که در چارچوب قانون و دین نباشد ولی ما از فضای مجازی و امکانات مهم و ارزشمند روز آن که به گفته رهبری دو فرصت و یک تهدید است، باید بیشترین استفاده را بکنیم و از تهدیدهای آن به دور باشیم.

دادستان کل کشور از سید ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی و سایر مسئولانی که در این حوزه فعالیت دارند خواست تا در جهت تحقق مطالبه مردم و خواسته رهبری در حوزه فضای مجازی تلاش کنند و گفت: سال گذشته قرار بود پیام رسان های داخلی تا پایان سال ساماندهی شود، اما نشد و در مرحله بعد اعلام شد تا پایان اردیبهشت ولی هنوز این کار انجام نشده و حالا گفته اند تا نیمه شهریور که امیدواریم تا آن زمان تحقق یابد.

وی تاکید کرد: به عنوان مدعی العموم مطالبه می‌کنم ولی اعتقادی ندارم که فضای اینترنت را ببندیم و فقط می‌گوییم فضای مجازی از این آلودگی ها نجات داده شود و ما تکلیف داریم در مقابله با این جرایم تا جایی که در توان داریم مبارزه کنیم و این مبارزه باید متناسب با شرایط روز باشد.

منتظری با برشمردن جرایم مالی در فضای مجازی از رباخواری به عنوان بدترین بلایی یاد کرد که در جامعه وجود دارد. او با استناد به آیه ۲۷۹ سوره بقره، قمار و رباخواری را جنگ با خدا نامید و از تشکیل قمارخانه در فضای مجازی انتقاد کرد.

دادستان کل کشور کلاهبرداری را سومین جرم در فضای مجازی دانست و گفت: برخی افراد برای سفر کربلا به صورت اینترنتی ثبت‌نام می‌کنند ولی سودجویان در فضای مجازی از این افراد نیز کلاهبرداری می‌کنند.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید