به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به کلیت سخنان شب گذشته رئیس جمهور گفت: ایشان در بحث رابطه با اروپا، برجام، روابط با آسیا، مسائل اقتصادی، التهابات ارزی و برنامه های دولت برای کاهش این التهابات امیدوارکننده صحبت کردند و با روحیه خوب، اقتدار و تسلط دولت به اوضاع را نشان دادند.
او همچنین با اشاره به اینکه رئیس جمهوری در برخی از حوزه ها با شفافیت کمتری صحبت کردند، اظهار داشت: رئیس جمهوری احتمال بروز تنش در منطقه را با صراحت رد کردند و بر آمادگی ایران در مواجهه با تهدید و تجاوز تاکید کردند. درباره مسئله ارتباط با دنیا نیز بر تعامل و گفت و گوی ایران با دنیا تأکید کردند و گفتند که آمریکا برجام را به هم زده است و اگر تغییری در رویکر سیاست خارجی دولت وجود دارد بر حسب شرایط است.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه به نظر می آید دولت در حوزه داخلی عزم خوبی برای حل مشکلات دارد، افزود: صحبتهای آقای روحانی درباره سیاست ارزی تأثیر مثبتی در بازار و خصوصا بازار بورس ایجاد کرد و به نظرم صحبت های ایشان می تواند نتایج مثبتی را به جا بگذارد.
صادقی در پاسخ به این سوال که آیا سخنرانی رئیس جمهوری تأثیری در تقویت اعتماد عمومی دارد، گفت: به نظرم می تواند موثر باشد، چراکه ایشان با صراحت و شفافیت صحبت کردند، هم درباره مشکلات ارزی و هم مشکلات سیاست خارجی و مسائل دیگر و با صداقت و شفافیت برنامه دولت برای آن را نیز مطرح کردند.
او در واکنش به اینکه رئیس جمهوری اظهار کرده که چرخشی در سیاست داخلی خود نداشته است، افزود: با توجه به اینکه این تصور وجود دارد که آقای روحانی در سیاست داخلی خود نسبت به سال ۹۶ و زمان انتخابات چرخش داشتند، پاسخ شفافی نداشتند. هرچند این موضوع کاملا حس می شود که مواضع ایشان نسبت به زمان انتخابات متفاوت شده است، اما ایشان این موضوع را نپذیرفتند و گفتند که در سیاست داخلی و خارجی چرخشی نداشتند.
صادقی همچنین با اشاره به اینکه حسن روحانی در سخنان شب گذشته خود بر وحدت بین جناح ها و مردم تأکید داشته است، تصریح کرد: که این موضوع باعث می شود ایشان نتوانند بعضی از نکات و موانع را بیان کنند، البته ایشان گفتند احتمال دارد در زمان پاسخگویی به سوالات نمایندگان در مجلس با صراحت بیشتری صحبت کنند.
وی در ادامه گفت: آقای روحانی مسأله همهپرسی را ذیل تقویت دموکراسی و مردمسالاری مطرح کردند و گفتند که یکی از راههای رسیدن به آن، مراجعه مستقیم به آرای مردم است. اما ایشان درباره مصداق این موضوع صحبتی نکردند.
صادقی در ادامه با تأکید بر اینکه «رئیسجمهوری راه حل همه مسائل کشور را همهپرسی عنوان نکردهاند»، ادامه داد: آقای روحانی درباره همهپرسی به آنچه در قانون اساسی آمده است، اشاره کرد. مطابق اصل ۵۹ قانون اساسی همهپرسی باید به تأیید نظر رهبری و تصویب دوسوم مجموع آرای نمایندگان مجلس برسد. به نظرم تأکید ایشان بیشتر بر ظرفیتهای مختلف قانون اساسی برای مراجعه به رأی مردم در کنار انتخابات معمول ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی بود.