تارخ انتشار: سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۶
کد خبر : 5556
چاپ خبر
رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه:

بخش خصوصی ترکیه تمایل ویژه ای برای گسترش همکاری‌ها با ایران دارد/ ایرانیان از ابتدای امسال هزار واحد خانه در ترکیه خریداری کردند/جنس اقتصاد ایران و ترکیه رقابتی نیست و در اکثر بخش ها مکمل یکدیگر هستند

رضا کامی در خصوص تاثیر تحریم های آمریکا بر روی روابط اقتصادی ایران و ترکیه گفت: روابط اقتصادی ما خصوصا در بخش خصوصی به همان روال سابق در جریان است فقط در ماه های اخیر تغییر سیاست های دولت و ارایه بسته های اقتصادی و محدودیت های واردات باعث شده که حجم مبادلات تجاری به خصوص از سمت کشورمان کاهش پیدا کند

بخش خصوصی ترکیه تمایل ویژه ای برای گسترش همکاری‌ها با ایران دارد/ ایرانیان از ابتدای امسال هزار واحد خانه در ترکیه خریداری کردند/جنس اقتصاد ایران و ترکیه رقابتی نیست و در اکثر بخش ها مکمل یکدیگر هستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، رضا کامی عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص سرمایه گذاری ایرانیان در ترکیه گفت:‌ با توجه به تحولات اخیر در بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی برخی از هموطنانمان برای ارزش افزوده بیشتر شروع به سرمایه گذاری در بخش ساختمان کرده اند که البته نمی توان به صورت صد درصد گفت که آنها سود کرده‌اند.

وی افزود: میزان خرید واحدهای ساخته شده بیش از همه حوزه ها بوده ضمن آنکه در چند سال اخیر قیمت ملک در ترکیه افزایش نداشته است اما با این حال این بازار برای ایرانی ها جذاب بوده زیرا تسهیلات خوبی برای ساخت و ساز و خرید ملک در ترکیه وجود دارد.

کامی افزود: آمارهای غیر رسمی حکایت از این دارد که از ابتدای امسال هزار واحد ساختمانی توسط ایرانیان در ترکیه خریداری شده که متوسط قیمت آنها ۱۶۰ هزار دلار بوده و در شهرهای مختلف ترکیه قرار دارند.

وی اظهار داشت: مردم ترکیه تمایل زیادی برای بازدید از ایران دارند اما متاسفانه در بخش گردشگری برنامه مشخصی نداریم با توجه به اینکه دو کشور همسایه هستند اما مردم ترکیه شناختی از ایران ندارند و حتی در مورد امنیت در شهرها نیز از اطمینان خاطر برخوردار نیستند.

کامی تاکید کرد: ما ضمن اینکه باید فعالیت خود را در معرفی جاذبه های طبیعی، تاریخی داشته باشیم در خصوص وجود امنیت در کشور نیز به توریست های ترکیه اطمینان بدهیم.

وی در خصوص تاثیر تحریم های آمریکا بر روی روابط اقتصادی ایران و ترکیه اظهار داشت: روابط اقتصادی ما خصوصا در بخش خصوصی به همان روال سابق در جریان است فقط در ماه های اخیر تغییر سیاست های دولت و ارایه بسته های اقتصادی و محدودیت های واردات باعث شده که حجم مبادلات تجاری به خصوص از سمت کشورمان کاهش پیدا کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه تصریح کرد: مسوولین ارشد حکومتی و اقتصادی ترکیه بارها اعلام کردند که روابط خود را با ایران ادامه خواهند داد و حتی اردوغان رییس جمهور این کشور نیز رسما اعلام کرد که از تحریم های یکجانبه آمریکا حمایت نخواهد کرد و روابط سیاسی و اقتصادی خود را همانند گذشته ادامه خواهد داد. وی حتی گفت که رابطه دو کشور راهبردی و استراتژیک است و تصمیم کشورهای ثالث نمی تواند هیچ تاثیری بر روی روابط دو کشور بگذارد.

وی گفت: فارغ از مراودات بخش دولتی، بخش خصوصی دو کشور نیز روابط خود را در چند سال اخیر گسترش داده است و رفت و آمد هیات‌های تجاری در استان‌های مختلف ادامه دارد. هفته آینده نیز هیاتی از اتاق بازرگانی مشترک دو کشور به ترکیه خواهد رفت و بسته ای به منظور افزایش همکاری ها به طرف مقابل ارایه خواهد کرد.

کامی تصریح کرد: برخلاف اقتصاد ایران، اقتصاد ترکیه در اختیار بخش خصوصی است و آنها نقش مهمی در تحولات اقتصادی دارند ضمن آنکه در آینده نزدیک اجلاسی در تهران با حضور فعالین اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی ترکیه تمایل ویژه ای برای گسترش همکاری‌ها با ایران دارد.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه افزود: جنس اقتصاد ایران و ترکیه رقابتی نیست و در اکثر بخش ها مکمل یکدیگر هستند برهمین اساس برنامه هایی در نظر داریم که با استفاده از پتانسیل دو کشور برای صادرات به کشورهای منطقه و فرامنطقه ای هدف گذاری مشخص داشته باشیم.

کامی تصریح کرد: در اوج تحریم های بین المللی ما بهترین روابط را با ترکیه داشتیم و حجم مبادلات به ۲۲ میلیارد دلار رسید این درحالی است که سال گذشته ۷٫۵ میلیارد دلار به ترکیه صادرات و ۳٫۵ میلیارد دلار واردات داشتیم.

وی ادامه داد: در سه ماهه اول سال میلادی صادرات ما افزایش چشم گیری داشته است و پیش بینی ما این است که بتوانیم رکورد جدیدی در سال ۲۰۱۸ به ثبت برسانیم.

کامی گفت: عمده صادرات ما نفت ، انرژی و محصولات پتروشیمی و فلزات رنگین است و واردات ماشین الات ، لوازم یدکی خودرو ، موتورهای درون سوز ، کاغذ و مقوا داریم.

وی با اشاره به سرمایه گذاری دو کشور و تاسیس شرکت های مشترک گفت: فعالین ترکیه از سالها پیش در بخش های مختلف و در نقاط مختلف کشور ما سرمایه گذاری کرده اند و این سرمایه گذاری ها محدود به یک صنعت خاص نبوده به طوری که حتی در بخش خدمات نیز سرمایه گذاری کرده‌اند و در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ شرکت به صورت رسمی در ایران فعالیت می کنند.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید