به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، ماده ۸ آن را با ۱۶۵ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان در این ماده مقرر کردند: هر کس با تهدید، ترغیب یا تشویق موجب فرار طفل و نوجوان از خانه یا مدرسه یا ترک تحصیل وی شود یا اطفال و نوجوانان را بدین منظور فریب دهد یا موجبات آن را تسهیل یا فراهم کند، در صورت فرار یا ترک تحصیل، حسب مورد به یک یا چند مجازات درجه ۶ محکوم می شود و در غیر اینصورت، برای بار اول با اخطار پلیس ویژه اطفال مواجه می شود و در صورت تکرار به مجازات فوق محکوم می شود.
نمایندگان مجلس ماده ۹ این لایحه را نیز با ۱۲۸ رای موافق، ۴۴ رای مخالف، ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر تصویب کردند.
مجلس در این ماده تصویب کرد: هرگاه در اثر بیتوجهی و سهلانگاری اشخاص غیر از والدین نسبت به اطفال و نوجوانان نتایج واقع شود، مقصر علاوه بر پرداخت دیه به مجازات فوت طفل یا نوجوان حسب مورد به مجازات حبس درجه پنج، فقدان یکی از حواس یا منافع، قطع، نقص یا ازکارافتادگی عضو، زوال عقل یا بروز بیماری صعبالعلاج یا دائمی جسمی یا روانی و یا ایراد جراحت از نوع جائفه یا بالاتر حسب مورد به مجازات حبس درجه شش، نقصان یکی از حواس یا منافع، شکستگی استخوان یا دیگر اعضاء و یا بروز بیماری روانی به مجازات حبس درجه هفت، جراحت سر و صورت و یا گردن در صورت عدم مشمول هر یک از بندهای (ب) و (پ) به مجازات حبس درجه هشت، آزار جنسی یا عاطفی ناشی از بی توجهی و سهل انگاری شدید و مستمر حسب مورد به یکی از مجازاتهای درجه هشت محکوم می شود.
براساس قانون مجازات اسلامی، نمایندگان مجلس حبس بیش از ۲۵ سال، جزای نقدی بیش از یک میلیارد ریال، مصادره کل اموال، انحلال شخص حقوقی مجازات درجه یک محسوب می شود.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، حبس بیش از ۱۵ تا ۲۵سال، جزای نقدی بیش از ۵۵۰ میلیون تا یک میلیارد ریال شامل مجازات درجه دو می شود.
همچنین حبس بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال، جزای نقدی بیش از ۳۶۰ میلیون تا ۵۵۰میلیون ریال مجازات درجه سه محسوب می شود.
حبس بیش از پنج تا ۱۰ سال، جزای نقدی بیش از ۱۸۰ میلیون تا ۳۶۰ میلیون ریال، انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی مجازات درجه چهار است.
براساس این قانون، حبس بیش از دو تا پنج سال، جزای نقدی بیش از۸۰ میلیون تا ۱۸۰ میلیون ریال، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از پنج تا ۱۵ سال، ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی، ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی مجازات درجه پنج است.
همچنین حبس بیش از ۶ ماه تا دو سال، جزای نقدی بیش از ۲۰ میلیون تا هشتاد میلیون ریال، شلاق ازسی ویک تا هفتادو چهار ضربه و تا نودونه ضربه در جرائم منافی عفت، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال، انتشار حکم قطعی در رسانه ها،ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال مجازات درجه ۶ محسوب می شود.
همچنین حبس از نود و یک روز تا ۶ ماه، جزای نقدی بیش از ۱۰ میلیون ریال تا بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، شلاق از ۱۱ تا ۳۰ ضربه، محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه مجازات درجه هفت است. همچنین حبس تا سه ماه، جزای نقدی تا ۱۰ میلیون ریال، شلاق تا ۱۰ ضربه مجازات درجه هشت محسوب می شود.
نمایندگان در تبصره ماده ۹ این لایحه تصویب کردند: هرگاه بیتوجهی یا سهلانگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده شود، حسب مورد به مجازات تا حداقل مندرج در بندهای فوق محکوم میشوند.