تارخ انتشار: سه شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲
کد خبر : 4490
چاپ خبر
عضو هیئت مدیره کانون صنایع غذایی مطرح کرد:

زیرساخت های لازم برای ورود بخش خصوصی در بازار نفت محیا نیست/ کشورهای دوست هم در حال کاهش تعاملات بانکی با تجار ایرانی هستند

علی شریعتی با انتقاد از سخن جهانگیری در خصوص ورود بخش خصوصی به فروش و تهاطر نفت ایران تصریح کرد: اکنون بانک‌های جهان به دلیل ترس از جریمه‌ها و محدودیت‌هایی که آمریکا در قبال کار کردن با ایران علیه آنها اعمال می‌کند روابط خود را با تاجران ایرانی قطع کردند و بازگشت ارز حاصل از صادرات با مشکل مواجه است

زیرساخت های لازم برای ورود بخش خصوصی در بازار نفت محیا نیست/ کشورهای دوست هم در حال کاهش تعاملات بانکی با تجار ایرانی هستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، علی شریعتی در خصوص دستور معاون اول مبنی بر تهاتر نفت با کالاهای اساسی و نقش بخش خصوصی در این دستور العمل گفت: با بیان اینکه صادرکنندگان برای برگشت پول خود مشکل دارند، گفت: این استراتژی که از سوی دولت بیان شده ادامه سیاست غلط احمدی نژاد است که شاید در کوتاه مدت جواب بدهد اما نهایتا خروجی آن بابک زنجانی و فساد خواهد بود، چون زیر ساخت این کار درست نیست. بخش خصوصی خیلی هنر داشته باشد تعاملات خود را به سرانجام برساند تا اینکه کالایی مثل نفت را معامله کند.

عضو هیئت مدیره کانون صنایع غذایی افزود: سیاست‌های ارزی دولت نیاز به بازبینی دارد. از دو ماه پیش ما هر روز شاهد تغییرات بودیم که همین امر سبب شد که در ذهن فعالان اقتصادی به خصوص صادرکننده‌ها آشفتگی به وجود آید.

وی افزود: آخرین ابلاغ اقای جهانگیری بازگشت ارز حاصل از صادرات بعد از دو ماه است سوالی که اینجا به وجود می آید این است که خود دولت آیا می‌تواند ارز حاصل از صادرات نفت را دو ماهه بازگرداند؟

 در یک معامله بین المللی مهمترین بخش، نقل و انتقال کالا و پول است که ما در مورد اول مشکلی نداریم اما دردسر اصلی بخش خصوصی و دولتی در مبحث نقل و انتقال پول است مخصوصا اگر آن ارز دلار باشد.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: امروز حتی با کشورهایی که روابط حسنه داشتیم و تا پیش از این جزو دوستان ما محسوب می‌شدند و در دوران تحریم‌های بین المللی روابط اقتصادی خود را در قالب محدودتر حفظ کرده بودند دچار مشکل هستیم که کشورهایی همچون چین، روسیه، هند و کره کشورهای شاخص این لیست هستند.

عضو هیئت مدیره کانون صنایع غذایی کشور افزود: اکنون بانک‌های جهان به دلیل ترس از جریمه‌ها و محدودیت‌هایی که آمریکا در قبال کار کردن با ایران علیه آنها اعمال می‌کند روابط خود را با تاجران ایرانی قطع کردند.

وی ادامه داد: یک سری از بانک‌های روسیه هم که به دلیل تحریم‌های آمریکا و به سبب مشکل سیاسی کریمه و سایر اختلافات تحریم شده بودند حاضر نیستند با ایران کار کنند و برخی دیگر تعاملات خود را به شدت کاهش داده‌اند که ما این موضوع را به اطلاع وزیر امور خارجه نیز رسانده‌ایم.

این فعال اقتصادی یادآور شد: از سوی دیگر شرکت‌های فعال در همین کشورهای به اصطلاح دوست خصوصا هند نیز خود را با تاریخ تحریم‌های ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه آمریکا هماهنگ کرده‌اند و پله پله تعاملات خود را کم می‌کنند.

شریعتی ادامه داد: در اینکه بخش خصوصی خصوصا صادرکنندگان وظیفه دارند که در این برهه حساس به دولت کمک کنند شکی وجود ندارد اما شرایط مطلوبی الان حاکم نیست بنابراین در این شرایط به نظر می‌رسد دولت باید به اروپا و جهان حقانیت و پایبندی ایران را به توافقات بین المللی نشان دهد و از آن طرف اروپا قبول کند که بدون تحت تاثیر قرار گرفتن از تحریم‌های آمریکا روابط خود را با ایران ادامه می‌دهد که این اتفاق بر روی سیاست تمام کشورهایی که با ایران کار می کنند تاثیر گذار است.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید