تارخ انتشار: شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹
کد خبر : 4345
چاپ خبر
عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی:

روحانی نشان داد که برای تحقق دیپلماسی از ابزار سخت هم باید استفاده کرد/ در بورس نفت تجربه ناموفق فروش نفت توسط بخش خصوصی تکرار نمی شود

عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه تهاتر عاملی است که کشورها را ترغیب می‌کند از ایران نفت خریداری کنند گفت: با این وجود همانگونه که آمریکا از همه راه‌ها برای بستن راه نفوذ ایران در بازار دنیا استفاده می‌کنند ما نیز همه مسیرهایی که کمک می‌کند تا ما از این وضعیت عبور کنیم، را بررسی و پیگیری می کنیم. 

روحانی نشان داد که برای تحقق دیپلماسی از ابزار سخت هم باید استفاده کرد/ در بورس نفت تجربه ناموفق فروش نفت توسط بخش خصوصی تکرار نمی شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، حمید حسینی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور در وین مبنی بر اینکه اگر ما نتوانیم صادر کنیم دیگران هم نمی‌توانند، صادر کنند، گفت: این سخنان از سوی رئیس جمهور بعید بود، معمولا نظامی‌ها اینها را می‌گویند، اما نشان می‌دهد ما از همه ظرفیت‌ها در همه زمینه‌ها استفاده می‌کنیم و هم راه را باز می‌کنیم، از طرفی از توان سیاسی، نظامی و امنیتی هم استفاده می‌کنیم، می‌گوییم اگر قرار باشد صادرت نفت ما به صفر برسد دلیلی ندارد بنشینیم اجازه دهیم دیگران نفت صادر کنند این سخنان بیانگر این است که دولت با هوشمندی خود را آماده و قابل انعطاف کرده و از همه ابزارها استفاده می‌کند.

 “عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی” در ادامه به سازوکار قیمت گذاری نفت در بورس پرداخت و بیان کرد: قیمت گذاری نفت در ایران شفاف است، نیمه هر ماه قیمت را برای بازارهای مختلف اعلام و در سایت شرکت ملی نفت قیمت ها درج می‌شود، قیمت نفت ایران برای بازار آسیا، نفت سبک، نفت سنگین، نفت سروش و نوروز، قیمت برای بازار غرب اروپا، شرق اروپا تماما جداگانه مشخص است و مکانیزم شفاف دارد. البته ممکن است در بورس با قیمتی عرضه کنند که جای رقابت هم باز بگذارند و یا برای تشویق قیمت‌ها را جذابتر کنند، در هر صورت فرمول قیمت گذاری در نفت ایران به هر مقصدی کاملا مشخص است. با راه‌اندازی بورس نفت ایرانیان خارج از کشور  و یا نهادهای مالی که بتوانند با برخی تجار همکاری کنند و ظرفیت لازم را داشته باشند، می‌توانند ورود کنند.

وی درباره نقل و انتقال پول نیز اظهار داشت: نقل و انتقال پول بستگی به این دارد که به چه کشوری نفت صادر می‌شود، میزان فروش چقدر باشد، بخواهیم پول را وارد کشور کنیم و یا نخواهیم. اینگونه نیست که ما بخواهیم حتما پول را وارد کشور کنیم، ممکن است پول جای دیگر باشد و ما بخواهیم از آن استفاده کنیم. خریدار باید پیشنهاد بدهد که چگونه تضمین لازم را می‌دهد و چگونه پول را پرداخت می‌کند، اینکه به حساب خارج از کشور شرکت نفت واریز می‌کند و یا فیزیکی منتقل می‌کند، یا می‌تواند بخشی از بدهی‌های شرکت نفت را بردارد و یا پول را در اختیار وارد کننده بگذارد.  کسی که در این فضا جلو بیاید و کار انجام دهد حتما توانایی‌هایی دارد از جمله اینکه در پرداخت پول اقدام کند و این بستگی به این دارد که شرکت نفت با چه روشی کار را انجام دهد.

 درباره برنامه احتمالی تهاتر نفت با کالا اظهار داشت: چند سال است که ما با همین روش تهاتری با برخی کشورها کار می‌کنیم، با این روش در قبال فروش نفت، پول در حساب‌های آنها می‌ماند و از این محل اقدام به واردات می‌کنیم، عملا این روش تاکنون جاری بوده و همچنان ادامه پیدا خواهد کرد، تهاتر عاملی است که کشورها را ترغیب می‌کند از ایران نفت خریداری کنند چون می‌دانند در مقابل آن می‌توانند به ما کالا صادر کنند.

 وی افزود: روابط ما با این کشورها طی این سال‌ها افزایش پیدا کرده و این کشورها جزء ردیف بالای صادراتی و وارداتی ما هستند، اکنون تلاش می‌شود این سیستم تهاتری را به سایر کشورها هم تسری بدهیم تا نقل و انتقال پول به حداقل برسد.

عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: در حال حاضر صادرات نفت، شرکت ملی نفت ایران و نقل و انتقالات بانکی ما تحریم است، اگر بتوانیم هریک از اینها را از گردونه خارج کنیم کار برای خریداران نفت ما آسان می‌شود، وقتی شرکت ملی نفت تحریم است افراد دیگری به جای این شرکت صادرت کنند بار تحریمی کمتر می‌شود، اگر نقل و انتقالات بانکی نداشته باشیم امکان کشف و اطلاع دیگران از امور ما کمتر می‌شود. قطعا هر اقدامی انجام دهیم که هم برای بازارهای هدف جذابیت داشته باشد و هم دسترسی آنها به اطلاعات ما کمتر باشد، می‌تواند راهگشا باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای اروپایی به شدت علاقمندند در برابر صادرات نفت به ما کالا بدهند، بنابراین موضوع تهاتر برخی کشورها را تشویق می‌کند که به خرید نفت ایران ادامه دهند، مشتری جدید باشند و یا میزان خرید خود را افزایش دهند.

حسینی درباره راه اندازی بورس نفت گفت: ما یک تجربه ناموفق در زمینه فروش نفت داشتیم که خارج از مجموعه شرکت نفت تلاش کردیم نفت بفروشیم اما موفق نبودیم این مسئله هزینه‌هایی به کشور تحمیل کرد و هم بدنامی برای بخش خصوصی کشور به دنبال داشت. اکنون دولت می‌گوید راه را برای بخش خصوصی باز می‌کنم  اما باز هم همه نگرانند منتج به رانت و فساد وعدم بازگشت پول به کشور شود.

وی افزود: قطعا در دوران تحریم باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، نمی‌توانیم بگوییم چون یک روز کار خلافی صورت گرفته کلا باید مسیر را بببندیم، زیرا در اقتصاد مقاومتی صراحتا در راهکارهای فروش نفت به حضور بخش خصوصی اشاره شده و به دولت تاکید شده که بخش خصوصی باید به تجارت نفت ورود کند، در حال حاضر برای اینکه اتفاقات گذشته تکرار نشود و نگرانی وجود نداشته باشد راهکاری که به نظر دولت رسیده  فروش از کانال بورس نفت است، تا شفاف، رقابتی و  مطمئن باشد و تضمین لازم نیز از خریدار گرفته می‌شود و معامله پنهانی نیز بین شرکت نفت و بخش خصوصی نیست.

عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی خاطرنشان کرد: همانگونه که آنها از همه راه‌ها برای بستن راه نفوذ ایران در بازار دنیا استفاده می‌کنند ما هم باید همه راه‌ها را باز کنیم ممکن است قابل استفاده و یا عملیاتی نباشد اما همه مسیرهایی که کمک می‌کند تا ما از این وضعیت عبور کنیم، قابل تامل است.



پاسخی بگذارید