به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص وضعیت آب در خرمشهر گفت: از سال ۷۱ تا الان مشکل آب در این منطقه وجود داشته و الان ۲۶ سال است که موضوع آب مطرح است. اما در حال حاضر به اولویت یک این منطقه تبدیل شده؛ در حال حاضر نیز طرحی برای تامین آب این منطقه در حال اجراست که پیمانکاری این طرح برعهده سپاه و قرارگاه خاتم الانبیا است و به عنوان یک موضوع ملی در ۱۵ تیر افتتاح میشود و مشکل آب حل می شود.
وی با بیان اینکه برخی تحریکات در این منطقه صورت گرفته و برای اقناع افکار عمومی کاری نشده است، گفت: ما با خشکسالی روبرو هستیم و خشکسالی در دست مردم و مسئولان نیست. تمام تلاش دولت این است که میزان آسیب را کم کند. باید در درازمدت و با تغییر شیوهها و صرفهجویی، با خشکسالی مقابله کنیم. نباید این مسائل را دستاویز قرار دهیم که چرا مسئولان به فکر هستند.
رحمانی فضلی افزود: استانداری که باید مشکلات مردم را حل کند، در حال حاضر باید بیاید و مردم را از کف خیابان جمع کند.
او در خصوص تصاویری از نیروی انتظامی در فضای مجازی که اقدام به تخریب اموال عمومی میکنند، گفت: فرمانده نیروی انتظامی در توضیح این موضوع گفته است، وقتی برای دستگیری وارد عمل می شویم مثل آتش نشانانی که برای خاموش کردن آتش میروند، ممکن است شیشهای هم شکسته شود. پلیس هم وقتی برای بازداشت افراد مجرم میرود، مجبور به شکستن شیشه مغازه شده. البته بسیاری از این فیلمهای فضای مجازی چند سال مصرف است.
وزیر کشور در خصوص اخبار ضد و نقیض درباره موضوع دختران ایرانشهر، گفت: همه مسئولان درباره این موضوع یک چیز میگویند. در نماز جمعه مسایلی مطرح شد که خلاف واقع بود. البته بعدا اصلاح شد؛ اما همان ابتدا یک نفر شکایت کرده بود و سه نفر دیگر بعدا اضافه شدند. در حال حاضر نیز اعلام شده که کسانی که شکایت دارند در این زمینه مراجعه کنند. ما تاکید کردیم مسائل این چنینی با اولویت رسیدگی شود. تاکنون نیز فقط چهار نفر شکایت کردهاند. این موضوعات حساس است و عواطف جامعه را بر میانگیزد و من نیز بسیار حساسیت دارم. یک گزارش دیگر در یک شهرستان در اینباره به من داده شد و از استاندار آنجا خواستم سریع بررسی کند.
رحمانی فضلی با گلایه از روند طولانی بررسی پروندههای قضایی، گفت: فرایند رسیدگی به پروندهها با توجه به دفاع از متهم طولانی است. من از این روند رضایت ندارم. آقای لاریجانی نیز ناراضی هستند. قرار است برخی موضوعات احصا و فرآیند کوتاه شود. وقتی در جامعه این مسئله مطرح میشود، اما حکم یک سال بعد صادر میشود، اثر بازدارنده ندارد.
وزیر کشور درباره تجمعات قانونی گفت: براساس قانون، تشکلها و صنوف می توانند تجمع کنند. اتحادیهها و سندیکاها میتوانند درخواست تجمع کنند. البته در قانون احزاب این است که اصناف و احزاب درخواست تجمع کنند، که ما تقاضای اصلاح این قانون را کردیم. اما آمهم این است که با قبول مسئولیت افراد تجمعات برگزار میشود و اگر شرایط قانونی تجمع رعایت شود مشکلی نخواهیم داشت.
وزیر کشور در پاسخ به این سوال که آیا جنگ آب در ایران آغاز شده؟ تصریح کرد: موضوع آب امنیتی نیست. این موضوع اعتراضاتی است که مردم انجام میدهند و برخی از افراد که بازداشت میشوند سازمان یافته و تشکل یافته تجمع نکرده بودند. باید موضوعات را سطحبندی کنیم. موضوعات امنیتی در این سطح نیست. موضوعاتی امنیتی در مرزها است که ۲۰ تیم عملیاتی درمرزها و ۳۶ گروه در خارج از کشور با تزریق کمکهای مالی بر علیه نظام جمهوری اسلامی توطئه میکنند.
وی ادامه داد: شبهای فوتبال ۵۰ میلیون مردم در کوچه و خیابون بودند؛ خیلی سفارش میشد که اتفاقی نیافتد و خب اتفاقی نیافتاد؛ نه اینکه نخواهند بلکه ما هوشیار بودیم. اگر موضوع آب به نحو احسن مدیریت نشود، با مشکل روبرو می شویم. باید بدانیم که سیکلهای بارش رو به کاهش است. نمیتوانیم آب اضافی تولید کنیم. باید از آب خوب استفاده کنیم. تغییر روشهای آب بیش از ۳۰۰ درصد اضافه شده.
وزیر کشور با بیان اینکه انتقال آب از خلیج فارس در حال انجام است افزود: آب شیرینکنها در حوزه خلیج فارس در حال نصب است. تمرکز ما در تامین آب در حوزه آب شرب است و بعد کشاورزی و بعد صنعت. چند سالی است که موضوع پسماندها به شدت پیگیری میشود. خیلی از صنایع از بازیافت است؛ همه باهم باید صرفهجویی کنیم و با تهییج راه به جایی نخواهیم برد. با این رویکرد که کشور برای ماست و ما از مردم هستیم و نظام و مسئولان منتخب مردم هستند باید تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی انباشتگیهای زیادی داریم، گفت: آمار بیکاری ۲ میلیون نفر بوده و یک میلیون سالانه اضافه میشود. سال قبل ۸۰۰ هزار شغل اضافه شده که در ده سال گذشته بیسابقه بوده، اما مشکل بیکاری حل نشده. باید در بستری حرکت کنیم که مجموعه آنها با هم باعث رشد و شکوفایی شود. اما اگر القاعات منفی داشته باشیم، مشکلات حل نمی شود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اگر اشکال و اعتراضی هست، که هست، در راه حل بیان و حل اعتراض باید به توافق برسیم گفت: نباید یاس و ناامیدی را رواج دهیم. اگر مردم اصل هستند، باید در جهت رفع مشکلات گام برداریم، نه در جهت تهییج مردم.
وزیر کشور در خصوص حضور وزیران در میدانها و تجمعات، گفت: من باید پشت فرمان بنشینم و در میان مردم بروم. شب گذشته تا ساعت ۳بیدار بودم تا مردم خرمشهر به خانههایشان بروند. عده ای از دوستان توئیت میکنند، من مرد میدان هستم.
وی با اشاره به اخبار یکی از نشریات کشور مبنی بر این که رحمانی فضلی با هواپیمایی اختصاصی رفت و آمد و فرش قرمز برایش پهن میکنند، گفت: بنده جانشین آقا در نیروی انتظامی هستم. با هواپیمای این ارگان سفر میروم، نه هواپیمای اختصاصی. به یاد دارم سفری به پاکستان داشتم، ساعت یک شب سفر تمام شد، میخواستم شبانه بازگردم. همراهانم نیامدند. گفتند تا این جا از ترس جان به لب شدیم.
وزیر کشور با جریان سازی برخی از رسانهها در خصوص املاک وی در روستای فشند، گفت: بنده یک باغچه در فشند خریدم. دقت کنید. نه در «فشم» بلکه در «فشند». روزنامهها تیر زدند: «کاخ رحمانی فضلی در فشم»! ما یک خانه باغ داشتیم که ۹۷متر بود، اما گفتند ویلای رحمانی فضلی و آن را هم خراب کردند. آنجا ، ۲۰۰ واحد بود اما فقط برای من را خراب کردند. آن هم بدون احضاریه.
وی تاکید کرد: هرچه قانون بگویند من انجام میدهم. اما در خبرگزاریها عنوان «عمارت رحمانی را خراب کردند» آمد که نمی دانم از کجا آمد.
وی ادامه داد: من خانه ندارم و تازه پیش خرید کردم که در حال ساخت است. این از مظلومیت وزیر کشور است. این مسائل باعث شکاف بین مسئولان میشود. انصاف داشته باشید.
رحمانی فضلی در خصوص همکاری ایران و افغانستان در مبارزه با مواد مخدر گفت: همیشه گفتهایم افغانستانِ دارای توسعه و امنیت، میتواند جلوی مواد مخدر را بگیرد. در سازمان ملل عنوان کردیم یا کشت جایگرین بگذارید و یا معیشت جایگزین؛ چون این مردم کار دیگری ندارند. ما اعلام کردیم که استان «فراح» را به ایران بدهید که ما به همراه سازمان ملل و افغانستان، کشت جایگزین داشته باشیم. در سازمان ملل موافقت شد؛ اما بعدا مخالفت شد و ما هم میدانیم چه کسانی مسبب آن بودند. هیچکس دوست ندارد از کشورش دور باشد.
رحمانی فضلی درباره تقسیمات کشور و شهرستان کازرون، گفت: مهمترین مسئله برای ما امنیت است . در جریان کازرون اتفاقاتی افتاد که هیجانات مردم تهییج شد. در ساعات اولیه ما جلسه گذاشتیم و مشکلات حل شد؛ اما بعدها اتفاقاتی افتاد که باعث تاسف است.
وزیر کشور تاکید کرد: یک شهری به جمعیتی رسیده که نیاز به خدمات دارد؛ اما اگر همه راضی باشند این کار انجام میشود. چهار سال است تقسیمات کشوری را انجام ندادهایم. دلیلش هم این بود که در دولت قبل به قدری تقسیمات صورت گرفت که هزینه برای کشور تولید کرد.
وی درخصوص ساماندهی کولهبران، گفت: شما یک عده کارگران را میبینید که باری سنگین بر روی دوش خود گذاشتهاند و حمل میکنند که باعث تحقیر فرد است. در زمان تحریم اجازه داده شد عدهای کالا را به این طریق وارد کنند. در آن زمان این کالاها از عراق وارد نمیشدند، بلکه به صورت ترانزیتی وارد کشور و به آن مناطق برده میشد تا از این طریق وارد شود. چون هزینه کمرگی بسیار کم است.
وی ادامه داد: یک شبکه از راننده کامیون-کولهبران تشکیل شد که در کنار اینها شبکه مغازهداران در همان ناحیه شکل گرفت. بعد شبکه خورده فروشی تهران صورت گرفت که ما جلوی این شبکهها را گرفتیم. ما کولهبران را ساماندهی کردیم .
وزیر کشور درباره عدم همکاری سازمانهای جهانی با ایران در خصوص مبارزه با مواد مخدر، گفت: ما همیشه در همکاری کامل با این سازمان هستیم. منتها آنها مسئله اعدام را مطرح میکنند که حذف شوند .
وی ادامه داد: کشورهایی مثل ایران و چین هستند که بنا به شرایط منطقهای نمیخواهند اعدام را حذف کنند. ما به آن ها گفتهایم هیچکس را برای مواد مخدر اعدام نمیکنیم. اینها کسانی هستند که جرایم سخت دارند. این جرایم یعنی چی؟ یعنی قاچاق میکنند، اسلحه دارند، درگیر میشوند و عبور و مرور غیر قانونی از مرز دارند. ما این افراد را اعدام میکنیم.
وزیر کشور در ارتباط با موضوع ایمن سازی مرزها گفت: ما این مشکل را در مرزهای غرب و شرق کشور داریم، که در شرق بیشتر است. من با مسئولان درجه اول کشور افغانستان گفتوگو داشتم و علاوه بر وزارت کشور، سپاه کل هم ارتباطاتی دارند. آن ها در تامین امنیت مرزهای خود مشکل دارند. . ورود مواد مخدر، پناهندگان و اشرار درمرزها وجود دارد. اما بیش از ۷۰ درصد مواد مخدر، ۸۰ درصد مهاجرین و ۹۰ در صد اشرار از مرز پاکستان میآیند. منطقه شرقی ما منطقه پرخطری است.
وی با توجه به نقش هماهنگی وزارت کشور گفت: درباره تسهیل رفع موانع تولید، کارگروهی تشکیل دادیم. متوجه شدم ۸۵درصد آن اجرا شده است. من بارها گفتم، معتقد هستیم استانهای ما از ظرفیتهای بالای اقتصادی برخوردار هستند و نظام بودجه سازی ما اجازه عملی این موضوع را نمیدهد. در شرایط فعلی که نیاز به کار فوق العاده است، میتوان اختیار را به استانها داد. استانها میتوانند بار اصلی را به دوش بکشند.
وزیر کشور در ارتباط با تعامل با کشور عراق گفت: رابطه ما با عراق واقعا خوب است؛ نمود آن در اربعین مشخص است. ۲میلیون و ۴۰۰هزار نفر را در اربعین به عراق میفرستیم و برمیگردانیم. قطعا این کار بدون همکاریهای ما اتفاق نمیافتد. روابط ما بسیار خوب است. الان در حوزه کنترل قاچاق، عراق در حوزه معبرهای عمومی، کارهای خوبی کرده است. امیدواریم ارتباطهای مرزی ما تقویت شود.
وی درخصوص تغییر استانداران گفت: ظرف یک سال گذشته ۲۵ استاندار جابجا و تغییر کرده اند. ۵ استاندار باقی مانده که اگر این نتیجه حاصل شود که تغییرشان ضروری است، تغییر میکنند.
رحمانی فضلی درخصوص مشکلات پیش آمده درباره حضور خانوادهها در بازی ایران اسپانیا، گفت: برخیها از سر نگرانی و دلسوزی میگفتند که برگزاری تماشای فوتبال در استادیوم آزادی نگرانی امنیتی و اخلاقی دارد. من تشکر کردم از نگرانی آنها، ولی گفتم چون ما مراسمهای ۱۴ خرداد، روز قدس، شبهای احیا، عید فطر را داشتیم و من تسلط به نیروهای امنیتی، انتظامی، قضایی و اطلاعاتی داشتم، گفتم من تایید میکنم؛ بروند و هیچ مشکلی پیش نمیآید.
او افزود: بیش از ۸۵درصد، خانوادهها بودند. همین خانوادههایی که در خیابان میروند. من به آقای سلطانیفر گفتم امنیت داخلی را خودتان برقرار کنید. من دیدم برخی سایتهای خارجی و داخلی عکسهای خانومهای کشف حجاب کرده در کازان را منتشر کردند؛ یا دانسته یا ندانسته. نمیگویم هیچ مشکلی نبود؛ اما با تذکر حل شد. الحمدالله به خیر گذشت و برگزار شد. من تاکید می کنم هیچ مشکل امنیتی نداشتیم و موضوع اخلاقی نیز پیش نیامد.
وی سپس در پاسخ به این پرسش که کارشناسان وزارت کشور، اطلاعاتی در رابطه با بازتولید اعتراضات دی ماه دارند یا خیر؟ گفت: من نشنیدم آقای علوی جایی گفته باشند که ما کم کاری کردیم در دی ماه. من صراحتا میگویم چنین چیزی نگفته است. نه فقط آقای علوی ، سپاه و استانداران و کارشناسان مدام وضعیت امنیتی را تحلیل میکنند. خیلی از موارد کنترل میشود، اما تعدادی هم بروز پیدا میکند. میگویند اگر معلمان و بازنشستگان تامین نشوند، فضای بین مردم مناسب نخواهد بود. خب ما میبریم در دولت و در باره آن بحث و اقدام میکنیم.
وزیر کشور گفت: گزارشی که آقای علوی دادند می گوید هیچ کدام از اعتراضات اخیر مبنای ساماندهی شده نداشته. الان میگویند نیست؛ پس قبلا هم همین را گفتهاند. موردی و مصداقی که عدهای آدم جایی برنامه ریزی کرده باشند، نیست.
وی همچنین گفت: ۲۴۷ حزب در کشور مجوز دارند. تا کنون مجوزی برای اعتراضات نداشتیم. نشستهایی دارند و ما مجوز آنها را میدهیم.
وی درباره مرزبان مفقود شده در مرز پاکستان گفت: ما از طریق مجاری رسمی وزارت خارجه پیگیر بودیم. همچنین از مجاری غیر رسمی هم وارد شدیم. اخیرا متوجه شدیم این مرزبان زنده است و پیگیر هستیم و امیدواریم بتوانیم به اغوش خانواده بازگردانیم.
وی در خصوص افزایش استفاده از ماده مخدر «گل» بجای «شیشه» گفت: یکی از سیاستهای ما جایگزینی مواد کم خطر به جای ماده پر خطر شیشه است. در گذشته تریاک در جایگاه اول بود و شیشه در جایگاه دوم؛ در حال حاضر نیز تریاک مصرفش بالاتر رفته و شیشه در رتبه سوم است و از کیلویی ۱۸ میلیون به ۷۰ میلیون تومان تومان رسیده.
وی با اشاره به افزایش کشفیات در گمرکات کشور خاطر نشان کرد: خوشبختانه ماده مخدر کراک تقریبا در حال حذف شدن از جامعه ما است. مواد کم خطر را جایگزین مواد پرخطر کنیم.
وزیر کشور درباره اتفاقات اخیر در مرز آذربایجان، گفت: خوشبختانه ما در مرزهای آذربایجان، ترکمنستان و ارمنستان مشکلی نداریم و اینها مرزهای امن سفید و خوب ما هستند. روزانه گزارش به من داده می شود. در خصوص وضعیت مرزها گاهی ممکن است تردد غیرقانونی باشد، اما زیاد نیست و ما با کشورهای هم مرز در این منطقه امنیت را برقرار میکنیم. البته امکان وقوع برخی اتفاقات است این مسئله درگیری اخیر در مرزهای آذربایجان بوده اما در حال پیگیری هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اجازه ورود زنان به ورزشگاه داده خواهد شد یا خیر؟ گفت: مسئول رفتن بانوان به استادیوم من نیستم. نهادها و دستگاههای مسئول باید پیگیری کنند؛ من مسئول امنیت هستم. اگر از لحاظ امنیت از ما سوال کنند، پاسخ می دهیم.
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که گفته شده شما اعلام کردید از روند مبارزه با مواد مخدر رضایت ندارید؟ گفت: نسبت به گذشته روند بسیار خوبی برای مقابله با مواد مخدر و معتادان متجاهر داریم. الان بیش از ۸ هزار معتاد در کمپها در تهران نگهداری میشوند. ۹ هزار واحد ماده ۱۵ در امر درمان معتادان فعال هستند.
وی ادامه داد: در سال حدود ۹۰۰ هزار نفر درمان میشوند، اما ۱۰ تا ۱۵ درصد پاک میمانند و بقیه دوباره برمیگردند؛ چرا که از لحاظ فرهنگی خانواده و جامعه شرایط پذیرش این افراد را ندارد. معتقدم در کشور اگر صد هزار نفر معتاد باشند؛ باز هم زیاد است. در زمانی که من وارد ستاد شدم، سالانه ۳۳۹۰ هزار نفر در تهران معتاد می شدند، که به ۲ هزار و ۸۰۰ نفر رسید و باید جلوی شیوع آن گرفته شود. البته رسانه فقط نقش مطالبهگری نباید داشته باشد؛ بلکه باید نقش مشارکتجویی و اصلاح امور نیز داشته باشد.
وزیر کشور تاکید کرد: معتقدم ما هیچ راهی جز اجتماعی کردن مسایل و مشکلات اجتماعی نداریم. در این ۵ سال نیز تقریبا یکی از مهمترین اقدامات ما رسانهای کردن موضوعات بوده. اما رسانهها در این زمینه هم همکاری لازم را ندارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان پیگیری تروریستها در کشورهای مبدا وجود دارد یا خیر؟ گفت: درباره حملات تروریستی، امکان تعقیب تا جایی داریم که در روابط بین دولتها به توافق رسیده باشند . البته در خصوص اتفلقات و حملات اخیردر مرز پاکستان در هفته گذشته در حال مذاکره هستیم.
وی با اشاره به عملکرد وزارت کشور گفت: سال ۹۷ وزارت کشور اولویت خود را مشخص کرده است که نخستین آنها امنیت است که در راستای آن بحث انسجام و وحدت ملی را قرار دادیم.
وی ادامه داد: موضوع رضایتمندی مردم به عنوان یکی از اولویتها قرار داد که مخرج مشترک آن امنیت و وحدت و انسجام ملی است. همه معاونتها برنامه داشتند که رضایتمندی بحث اول آنها باشد.
وزیر کشور با اشاره به تقسیمات کشوری و توسعه افزود: دستور دادیم مجموعه وزارت کشور به خوبی این کار را انجام دهد.
رحمانی فضلی ادامه داد: بحث بعدی آسیبهای اجتماعی بود و طبق گزارشی که به مقام معظم رهبری و رئیسجمهور دادیم بنا شد کارها انجام شود تا عقب ماندگیها جبران شود و علاوه بر این مورد کارهای دیگر به خوبی پیش برود.
وی افزود: بحث بعدی در حوزه سیاسی محور نخست آن مشارکت سیاسی بود که به اعتراضات مردم در قالب محورهای قانونی پاسخ دهیم برای همین مکانهایی را مشخص کردیم و این پیشنهاد را به دولت ارائه دادیم که مردم در امنیت کامل مطالبات خود را بیان کنند.
رحمانی فضلی گفت: ما به بحث انتخابات مجلس در نیمه دوم سال نزدیک خواهیم شد که لازم است، جلساتی در این خصوص با احزاب و تشکلها داشته باشیم.