به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، غلامرضا منوچهری امروز در نشستی خبری با تشریح روند توسعه طرح های نفتی کشور، با اشاره به اجرای طرح نگاهداشت و افزایش تولید میدان های نفتی کشور گفت: با اجرای این طرح ها که در قالب ۳۴ بسته در میدان های مختلف انجام می شود، بیش از ۴۰۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید این میدان ها افزوده می شود.
وی با بیان اینکه ارزش اجرای این طرح ها بیش از ۶ میلیارد دلار است، افزود: براساس این پروژه ها که در قالب قراردادهای «ای.پی.سی.اف»(مهندسی، اجرا، ساخت و تامین مالی) اجرا می شود، بازپرداخت هزینه ها از محل افزایش تولید انجام می شود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: میزان تولید گاز پارس جنوبی اکنون ۵۷۰ میلیون مترمکعب در روز است که با راه اندازی ۲٫۵ فاز جدید تا پایان امسال، حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.
وی افزود: میزان تولید میعانات گازی کشور نیز اکنون ۶۵۰ هزار بشکه در روز است که تا پایان امسال افزایش بیشتری می یابد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره توسعه لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: مذاکرات با شرکت نفتی مرسک دانمارک به دلیل خرید این شرکت توسط توتال متوقف شده است.
منوچهری با بیان اینکه روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت از لایه نفتی پارس جنوبی تولید می شود، افزود: البته اکنون مذاکراتی با شرکت های داخلی و خارجی برای توسعه این لایه نفتی در جریان است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به افزایش تولید میعانات گازی کشور با راه انذازی فارهای جدید پارس جنوبی گفت: عطش به میعانات گازی در بازارهای جهانی زیاد است، بنابراین محدودیتی در فروش آن وجود ندارد.
منوچهری افزود: با توجه به راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس، نسبت به دوره قبلی تحریم، اکنون انعطاف پذیری زیادی در فروش میعانات گازی وجود دارد.
اکنون توسعه فازهای ۱۳، ۱۴، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی در حال اجراست و مناقصات توسعه فاز ۱۱ نیز انجام شده است.
منوچهری درباره ادامه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، گفت: کارهای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی مانند طراحی و برگزاری مناقصه ها انجام شده و حتی نتایج آن نیز آماده ابلاغ است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: این ادعا که روند توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به دلیل امید به توتال، متوقف شده بود، درست نیست و کارها طبق برنامه پیش رفته است.
وی درباره روند خروج توتال از فاز ۱۱ نیز افزود: در قرارداد پیش بینی شده است که در صورت مشارکت نکردن توتال، شرکت سی.ان.پی.سی چین، رهبر کنسرسیوم خواهد شد.
منوچهری خاطرنشان ساخت: در صورت تمایل نداشتن شرکت چینی برای همکاری، پتروپارس جایگزین آن خواهد شد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت یادآور شد: برخی می گویند، چرا کار توسعه فاز ۱۱ را از همان ابتدا به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار نکردید؟ باید توجه داشت مساله اصلی ما، ۲ موضوع تامین مالی و جذب فناوری این طرح است.
وی با بیان اینکه در فاز ۱۱ پارس جنوبی، زمان و سرمایه ای از دست ما نرفته است، تصریح کرد: هر شرکت داخلی و خارجی دیگری که می خواست کار توسعه فاز ۱۱ را انجام دهد، مانند توتال برای انجام طرح های مطالعاتی و برگزاری مناقصه ها، به زمان نیاز داشت.
منوچهری درباره توسعه میدان های نفتی غرب کارون نیز گفت: فعالیت ها برای توسعه سریعتر میدان های مشترک واقع در این منطقه از جمله میدان آزادگان متمرکز شده است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: فاز ۲ میدان یادآوران در قالب قراردادهای قبلی توسعه می یابد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه هندی ها توسعه میدان گازی فرزاد بی در خلیج فارس را به طور جدی پیگیری می کنند، گفت: اکنون با گازپروم روسیه برای توسعه میدان های نفتی آذر و چنگوله در حال مذاکره ایم.