به گزارش خبررسا، بیژن نامدار زنگنه ضمن تشریح دستاوردهای ۴۰ ساله صنعت نفت ایران با بیان اینکه ایران بعد از کشف نفت همیشه بازیگر مهمی در بازارهای جهانی نفت خام بوده است، گفت: تولید نفت خام ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی روزانه ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بود و خودمان تولید را محدود کردیم.
وزیر نفت با تاکید براینکه صنعت نفت پیش و پس از پیروزی انقلاب مهم بوده است، گفت: حجم ذخایر نفتی ایران بعد از انقلاب ۲٫۵ برابر شده است.
زنگنه با اشاره به وضعیت ایران در میدان مشترک پارس جنوبی افزود: ایران در حال حاضر در برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته و به زودی چهار پالایشگاه این میدان به صورت رسمی افتتاح میشود.
وی تصریح کرد: از این میدان به طور مستقیم روزانه ۶۱۰ میلیون متر مکعب گاز برداشت میشود که بیشتر این مقدار با قیمت زیر ۱۰۰ تومان به ازای هر متر مکعب در داخل مصرف میشود، در حالی که قیمت واقعی آن بیش از ۲۰ سنت برای هر متر مکعب است.
زنگنه ادامه داد: مقدار برداشت روزانه میعانات گازی از میدان مشترک گازی پارس جنوبی ۸۰۰ هزار بشکه است که ارزشی معادل ۵۰ میلیون دلار دارد.
وزیر نفت در ادامه از افتتاح چهار پالایشگاه میدان گازی پارس جنوبی در اوایل اسفندماه با حضور رئیسجمهوری خبر داد و گفت: با افتتاح این چهار پالایشگاه ظرفیت گاز غنی که وارد آن میشود ۱۱۰ میلیون متر مکعب است.
وی همچنین از افتتاح فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در اسفندماه با حضور رئیسجمهوری خبر داد و افزود: تولید بنزین در سال ۹۲ روزانه ۵۲ میلیون لیتر بوده که این رقم اکنون به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.
به گفته وی، اجرای فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز در دستور کار قرار گرفته است.
زنگنه در ادامه با بیان اینکه صنعت نفت را باید به دو بخش بالادستی و پاییندستی تقسیم کرد، گفت: سابقه فعالیت ایران در بخش پایین دستی بسیار خوب است که البته کسریهایی وجود دارد که دانشگاهها باید در این زمینه کمک کنند.
وزیر نفت با اشاره به اقدام های ایران در میدانهای مشترک افزود: کارهای بزرگی در میدانهای مشترک از جمله میدان گازی پارس جنوبی و میدانهای غرب کارون انجام شده است.
به گفته زنگنه، برداشت نفت خام از میدانهای نفتی در حال توسعه غرب کارون از ۷۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به ۳۵۰ هزار بشکه تا پایان سال میرسد. همچنین ظرفیت تولید گاز طبیعی در کشور تا پایان سال به بیش از یک میلیارد متر مکعب در روز خواهد رسید.