تارخ انتشار: پنج شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
کد خبر : 14516
چاپ خبر
حسن روحانی در دومین سالگرد مرحوم هاشمی:

هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت/هاشمی پدر تفکر اعتدال است/هدف هاشمی را که سربلندی نظام اسلامی است، امت دنبال خواهند کرد

رئیس جمهور با اشاره به نقش مرحوم هاشمی در دوره دفاع مقدس گفت: هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت. درست است در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل (ره) بود اما بعد از شهادت شهید بهشتی هر وقت در فرصتی خدمت امام شرفیاب می شدم و می خواستم حرفی بزنم ایشان می گفت اگر مطلبت را به آقای خامنه ای و آقای هاشمی گفته ای به من نگو، تقریبا کلام امام در همه موارد مشابه آقای خامنه ای و آقای هاشمی بود

هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت/هاشمی پدر تفکر اعتدال است/هدف هاشمی را که سربلندی نظام اسلامی است، امت دنبال خواهند کرد

به گزارش خبررسا، حسن روحانی رئیس جمهور در آئین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: جلسه با شکوه امروز برای تعظیم و احترام و به مناسبت دومین سالگرد در برابر شخصیت بلندی است که بر گردن همه ما، ملت ایران، انقلاب ایران، عزت ایران و نو اندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.

وی افزود: هاشمی در طول زندگی اش همواره برتر و والاتر از آن منصبی بود که در آن قرار گرفته بود. آن روز که در قم یک طلبه پر شور بود به فکر آن بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده شود و مجاهدتی را تحت عنوان مکتب تشیع منتشر کند.

رئیس جمهور در همین رابطه اظهار کرد: در آن زمان مقاله نوشتن نقطه قوت نبود و کسی که مقاله می نوشت را روزنامه نویس می خواندند. همچنین کسی که سخنرانی می کرد را منبری و روضه خوان خطاب می کردند و آقای هاشمی نقطه قوت حوزه بود. در نظر بگیرید طلبه با استعدادی که در دوره نهضت اسلامی از شاگردان و نزدیکان حضرت امام (ره) بود.

روحانی گفت: مرحوم هاشمی در آن دوران طلبه با استعدادی بود که امام (ره) همواره او را یکی از فضلا و نخبگان حوزه می دانست.

وی یادآور شد: در محرم سال ۴۲ که هاشمی را به بهانه خدمت سربازی دستگیر کردند و به پادگان بردند، او با همان لباس سربازی به منزل امام آمد و شاید این هم سنت شکنی بود که یکی از فضلا با آن لباس نزد امام حاضر شود.

رئیس جمهور به آثار علمی مرحوم آیت الله هاشمی اشاره و عنوان کرد: در دوران انقلاب و نهضت اسلامی که هر کسی کتابی می نوشت و مطلبی منتشر می کرد راجع به مسائل دینی، اسلامی و جهاد بود هاشمی راجع به سردار سازندگی دوران قجر، امیرکبیر بزرگ کتاب نوشت. آن روز که کمتر کسی به یاد خاورمیانه و فشارها به ملت های منطقه بود او را راجع به فلسطین کتاب نوشت.

روحانی تصریح کرد: هاشمی اموالش را در راه خدا داد، او بسیاری از طلبه های فقیر را صاحب منزل و کار کرد. او دلاور و شجاع بود که هیچ شلاقی نتوانست او را به زانو درآورد، نه شلاق ساواک و نه شلاق دوران ستم شاهی نتوانستند او را به زانو درآورند.

وی در همین رابطه تاکید کرد: ما همه می دانیم شلاق بر جسم چقدر دردناک است اما شلاق روح و حیثیت و آبرو، تا کسی در این موقعیت قرار نگرفته باشد نمی تواند آن را درک کند و هاشمی با این وجود هم خم به ابرو نیاورده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در اینجا جمع شده ایم تا بگوییم هاشمی زنده است، ادامه داد: اندیشه هاشمی زنده است، فکر هاشمی زنده می ماند و فداکاری و تحمل هاشمی می ماند.

وی افزود: هدف مهم هاشمی را که سربلندی نظام و ایران اسلامی باشکوه است امت ما دنبال خواهند کرد و تا این هدف والا ادامه دارد هاشمی هست.

رئیس جمهور تاکید کرد: تا ایران هست هاشمی هست تا نظام اسلامی هست، هاشمی هست. آخرین بار ملت ما هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کردند، تا جاده انقلاب هست، هاشمی هست. هاشمی نمرده است و نمی میرد. او جایگاه رفیعی در میان مردمان قدرشناس این سرزمین دارد.

روحانی افزود: فکر بلند و هوشیاری ملت ایران در دو صحنه آشکار شد. بعد از آن همه تهمت های ناروا و سخنان نادرست و شلاق هایی که بر روح هاشمی زدند، آخرین انتخاباتی که هاشمی شرکت کرد، رای بالای مردم استان تهران و بعد بدرقه باشکوه پیکر هاشمی این دو صحنه به همه سرکوبگران اعلام کرد با تهمت نمی توان یک فرهیخته ملت را از صحنه دور کرد.

وی شخصیت هاشمی را والا و بلند خواند و اعلام کرد: امام عزیز و بزرگوار آنچنان راجع به او گفت آن روز که مورد حمله شبانه گروهک ضدانقلاب و مورد اصابت گلوله قرار گرفت گفت هاشمی زنده است؛ شاید این مشابه همان مدرس زنده است، باشد و شاید امام این جمله را از آن مقطع تاریخی وام گرفته است که گفت هاشمی زنده است تا نهضت زنده است.

رئیس جمهور که در آیین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت هاشمی رفسنجانی سخن می گفت، اظهار کرد: پس از رحلت آیت الله هاشمی مقام معظم رهبری فرمودند هیچ کس برای من هاشمی نخواهد شد. این نشانگر جایگاه بلند هاشمی رفنسجانی نزد مقام معظم رهبری است که من بعد از رحلت او هر هفته به حضور معظم له می رسیدم و همواره با آه و فغان از مرحوم هاشمی یاد می کرد و می گفت من تمام ساعات به فکر هاشمی هستم.

روحانی تصریح کرد: هاشمی یک شخصیت بنام در استقرار انقلاب بود، دو نفر در ساختار انقلاب نقش اساسی داشتنند و از یاران بنام امام بودند که یکی شهید بهشتی و دیگری مرحوم هاشمی بود.

وی افزود: شهید بهشتی مجلس خبرگان قانون اساسی را که ثمره آن منشور انقلاب و قانون اساسی بود را اداره کرد و مرحوم هاشمی با تشکیل دو مجلس شورای اسلامی روزهای بسیار سخت اداره مجلس را بر عهده گرفت.

رئیس جمهور خطاب به حاضرین در جلسه عنوان کرد: بسیاری از بزرگانی که در این جلسه هستند یادشان است برای تغییر نمایندگان حزبی جمع شده بودیم و آن زمان نظر اکثریت قاطع بود که آقا، رهبر شوند و مقام معظم رهبری در آن جلسه صحبت کرد و گفت تنها کسی که می تواند در این شرایط رئیس مجلس باشد هاشمی است.

روحانی خاطرنشان کرد: مرحوم هاشمی در آن دوران رئیس مجلس شد و به بهترین شکل مجلس اول، دوم و سال اول مجلس سوم را اداره کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: قوانینی که در شکل گیری نظام و رای گیری برای وزرا اتفاق می افتاد در دوران هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و من نکاتی که از هاشمی بزرگ می گویم کم است اگرچه صدها ساعت فرصت باشد خاطرات من از هاشمی تمام نمی شود.

وی ادامه داد: من برخی از نکات و خاطراتی که با هاشمی داشتم را یادداشت کردم و فکر می کنم در زمان دیگری باید منتشر شود چرا که ما فرصت بسیاری با هم داشتیم و در مسیر سفرها با ماشین و قطار از تهران به اهواز، شیراز، خوزستان و به سمت غرب بسیار سفر کرده ایم و در همه زمینه ها هم صحبت شده ایم.

رئیس جمهور با اشاره به نقش مرحوم هاشمی در دوره دفاع مقدس گفت: هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت. درست است در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل (ره) بود اما بعد از شهادت شهید بهشتی هر وقت در فرصتی خدمت امام شرفیاب می شدم و می خواستم حرفی بزنم ایشان می گفت اگر مطلبت را به آقای خامنه ای و آقای هاشمی گفته ای به من نگو، تقریبا کلام امام در همه موارد مشابه آقای خامنه ای و آقای هاشمی بود.

روحانی تاکید کرد: بار جنگ پس از شهید بهشتی بر عهده مرحوم آیت الله هاشمی بود که به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاعی حضور داشت و از سال ۶۲ نقش مهمی در اداره جنگ ایفا کرد. امام در آن زمان تمشیت ارتش را به هاشمی داد که در آن زمان آقا رئیس شورای دفاعی بود و هاشمی از سال ۶۲ تا پایان جنگ فرمانده جنگ بود.

رئیس جمهور ادامه داد: اینکه هاشمی در جنگ چه نقشی را ایفا کرد و ما که سابقه کار نظامی به آن صورت نداشتیم، مرحوم هاشمی اینگونه بود که باهوش و فراستی که داشت وقتی نقشه جنگ پهن می شد و فرماندهان درباره جنگ می گفتند یکی از ویژگی های آقای هاشمی سوالات دقیقی بود که می پرسید.

وی خاطرنشان کرد: مرحوم هاشمی در تمام بازدیدهایی هم که داشت با سوالاتی که می پرسید به آنها روحیه می داد و همه می دانستند هر کجا که مرحوم هاشمی بیاید باید اطلاعات درست و دقیقی ارائه دهند. در زمان جنگ هم سوالاتی درباره طرح و نقشه جنگی می پرسید که کاملا حساب شده بود و به معنی کامل کلمه مدبر بود.

رئیس جمهور همچنین در مورد تدبیر مرحوم هاشمی، عنوان کرد: آنهایی که فقط صحنه را می بینند و بعد از صحنه را نمی بینند تدبیری ندارند بلکه آنهایی که مدبر هستند نتیجه را می بینند. هاشمی همه جا مدبر بود، در امور اقتصادی و روزهای سختی که در جنگ داشتیم صبر و تحمل فوق العاده ای داشت.

روحانی به عملیات های دفاع مقدس اشاره و اظهار کرد: ما عملیات بدر را داشتیم که عملیات بسیار سختی بود و البته موفق نشد. عملیات کربلای ۴ هم از جمله عملیات های بزرگ، ملی و سرنوشت ساز ما بود که این عملیات ناموفق بود و فرمان عملیات کربلای ۴ را خود آقای هاشمی صادر کرد.

وی تصریح کرد: مرحوم هاشمی از مدیران جنگ بود و می دانست جنگ فراز و نشیب دارد، گاهی پیروز می شدیم و گاهی دشمن پیروز می شد. همانطور که امیرالمومنین هم در جنگ ها به پیامبر چنین مطلبی را فرموده بودند. با این حال هاشمی خستگی ناپذیر بود و بعد از کربلای ۴ تصمیم گرفت عملیات دیگری طراحی شود.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید