به گزارش خبررسا، “علی شمخانی” صبح دوشنبه در همایش دفاع و امنیت در غرب آسیا با بیان این که در آغاز سال جدید میلادی جریان قدرت جهانی به دو جبهه ثباتگرایان و بیثباتکنندگان تقسیم شده است، افزود: ملتهای منطقه در شکلگیری جبهه مقاومت نقش بهسزایی داشتند و ما باید این موضوع را در چهلمین سال پیروزی انقلاب تبیین کنیم.
وی به سه سیاست ثابت در جهت ثبات سازی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: دشمن نام اقدامات خود را اقدامات بشر دوستانه میگذارد اما وقتی به ما و دیگران میرسند، بحث صدور انقلاب و هدر رفت منابع ملی را مطرح میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اگر ملت آزادهای مشابه همان اقدامات را انجام دهد، متهم میشود اما سیاست جمهوری اسلامی همیشه امنیت دسته جمعی بوده و مخالفت با تغییر مرزها رکن دوم و مخالفت شدید با حضور نیروهای فرا منطقهای رکن سوم این سیاست است.
شمخانی با بیان این که امروز جهان غرب دچار دشواری هایی مانند ماجرای جلیقه زردها در فرانسه است، گفت: خروج آمریکا از سوریه و عراق خبر یک آینده تاریک برای آمریکا را دارد. امروز روندی بر ضد بی ثبات سازان در منطقه ما آغاز شده است که به نوعی یک خروج اجباری برای آمریکا است.
وی اضافه کرد: امروز آمریکاییها حرف از خروج از افغانستان میزنند و این در صورتی است که هیچ یک از مولفه های امنیت در افغانستان را محقق نکرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکا نقشی در براندازی داعش در سوریه نداشته و این کشور در راهبرد خود در سوریه شکست خورد و در حال حاضر منطقه شرق فرات با یک تناقض روبرو است و این شرایط چارهای جز خروج را به آمریکا دیکته نمیکند.
شمخانی با یادآوری این که داعش حاکمیت خود بر عراق را ازدست داده است، تاکید کرد: در این کشور یک حاکمیت یکپارچه شکل گرفت و یک هماهنگی بین اقوام مختلف عراقی دیده میشود.
وی ادامه داد: در عراق یک ارتش و حشد الشعبی برای امنیت وجود دارد؛ حتی فرماندهان عراقی از شرکت در جشن کریسمس در پادگان آمریکایی ها خودداری کردند. امروز جنایات آمریکا در ذهن مردم منطقه ثبت شده و آنها چارهای جز خروج از منطقه ندارند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که آمریکایی ها دست از ایران هراسی و آدمکشی برنخواهند داشت و درحال تجربه واقعیت تلخی در منطقه هستند، تصریح کرد: به خاطر این پیروزی ملت ایران باید جشن مفصلی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب بگیرند. امروز ایران در توسعه نفوذ تبدیل به یک منطقه شده و ملت ایران رسالت تاریخی خود را به درستی اجرا کرد.
شمخانی با بیان این که امروز دشمنان قادر به اجرای اقدام سخت علیه ایران نیستند، تاکید کرد: آنها بی دلیل ما را تحریم میکنند و ای کاش در این باره هم راهبرد صحیحی اتخاذ میکردند.
وی یادآور شد: هدف آنها در زمان اوباما این بود که تمام پیچ و مهره های صنعت هستهای ما را باز کنند. آنها به دلیل ناکارآمد بودن تحریمها و عدم توانایی در اقدام نظامی با ما مذاکره کردند. البته آنها میدانند ایرانی های اهل مذاکره با آدم بی منطق نیستند و بعد از برجام هم بی اعتمادی به آنها بار دیگر ثابت شد. ترامپ از تعهدات آمریکا در برجام و توافقنانه های سازمان ملل عبور کرد.
شمخانی با بیان این که امروز «جان بولتون» بر مبنای بولتنهای منافقین تصمیم گیری میکند، گفت: این برای حکومتی که ادعا دارد، زشت است که بولتن هایی برای جلوگیری از ریزش نیرو توسط منافقین تهیه میشود، مبنای تصمیمگیری راهبردی علیه ایران قرار دهد.
وی ادامه داد: در مورد اسراییل هم وضع به همین صورت است و آنها بر مبنای بولتنهای غلط تصمیمگیریهای راهبردی در مورد ایران می گیرند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خطاب به جان بولتون تاکید کرد: لااقل واژههای بولتن منافقین را عوض کنید و عین همان جملات را در سند امنیت ملی خود وارد نکنید. مردم ما در سال ۲۰۱۸ در سایه راهبرد سیاست ثبات سازی که رهبر انقلاب شکل داده است با اقتدار ایستاده است و امروز از سوریه تا دریای سرخ و مدیترانه محل حضور ملتهای آزاده منطقه شده است.
شمخانی یادآور شد: در سال ۲۰۱۹ خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید میخورد و در آینده آنها مجبور میشوند، مسیر خروج خود از خلیج فارس را آغاز کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در سفر اخیر من به افغانستان دوبار برای مذاکره پیام دادند و دروغ میگویند که ما برای مذاکره به آنها پیام میدهیم.
شمخانی همچنین با مرور تحولات سیاسی و امنیتی منطقه، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در حوزه مشارکت های سیاسی و امنیتی برای دستیابی به امنیت دسته جمعی اظهار داشت: سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران برای ثبات سازی در منطقه بر پایه ایجاد امنیت دسته جمعی توسط کشورهای منطقه، جلوگیری از تغییر مرزها و تجزیه کشورها و مخالفت جدی با حضور نیروهای فرا منطقه ای است.
وی با یادآوری تحولات مثبت امنیتی در سوریه وعراق و ایجاد ثبات نسبی در این کشورها، شرایط حاضر را نتیجه توجه جدی به ضرورت های مشارکت منطقه ای برای برقراری امنیت جمعی و پشتیبانی فعال از دولت های قانونی خط اول مقابله با تروریسم دانست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: دستاوردهای حاصل شده، پیروزی مشترک همه کشورهای فعال در حوزه مقابله واقعی با تروریسم بوده و ثمره ایستادگی، مقاومت و تسلیم نشدن در برابر اراده های شوم کشورهای غربی و فرامنطقه ای برای تجزیه کشورها و مقابله با برنامه های مبتنی بر ایجاد ناامنی در منطقه و پایدارسازی تروریسم است.
شمخانی اتحاد راهبردی میان ایران، روسیه و سوریه را تجربه ای موفق در عرصه مقابله با تروریسم توصیف کرد.
وی به ائتلاف دروغین و شکست خورده مبارزه با تروریسم به سرکردگی آمریکا اشاره کرد و افزود: برخی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هر زمان که سران و نیروهای داعش در معرض شکست قطعی قرار می گرفتند ضمن نجات آنها مجروحانشان را در بیمارستان های رژیم صهیونیستی درمان می کردند و در نهایت نیز زمانی که پروژه شان را شکست خورده و تاریخ مصرف داعش را تمام شده یافتند، تصمیم به خروج از سوریه گرفتند.
وی بر لزوم خروج آمریکا از سوریه و دیگر کشورهای منطقه به دلیل ایجاد ناامنی و بی ثباتی اشاره کرد و گفت: آمریکا و بی ثبات سازان سیاست ایجاد اختلاف و دشمنی برای فروش سلاح و غارت منابع و ثروت کشورهای منطقه توسط آمریکا به صورت مستمر در حال پیگیری و انجام است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها هیچ اِبائی از بیان صریح این سیاست ندارند و وقیحانه، بارها به آن اعتراف کرده اند.
شمخانی افزود: اعتراف صریحی که مقامات مختلف آمریکا به ایجاد داعش کرده اند باید باعث بیداری و هوشیاری بیش از پیش ملت ها وکشورهای منطقه شود.
وی با طرح این سوال که قتل عام و نسل کشی در یمن چه سودی برای امنیت در غرب آسیا دارد و چرا در برابر اراده و خواست مشروع، قانونی، بر حق و انسانی مردم یمن برای تعیین نظام سیاسی حاکم بر کشورشان مقاومت می شود؟، اظهار داشت: باید هر چه سریع تر جنگ تحمیلی علیه مردم یمن به طور کامل متوقف شده و در چارچوب مذاکرات یمنی-یمنی حق تعیین سرنوشت مردم یمن به خودشان واگذار شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که بی ثبات سازان و در راس آن آمریکا با استفاده از واژه ها و استعاره های خود ساخته به اقدامات خود بار مثبت و به اقدامات ایران بار منفی می دهند، تصریح کرد: امریکایی ها حضور نامشروع خود در منطقه را تقویت حوزه نفود وتلاش کشورهای منطقه برای ایجاد همبستگی و مشارکت در امنیت سازی را جاه طلبی منطقه ای می نامند.
شمخانی ادامه داد: در ادبیات رسانه ای کشورهای غربی کمک جمهوری اسلامی ایران به کشورهای مظلوم و تحت سلطه به عنوان هدر دادن سرمایه های ملی تقبیح می شود اما زمانی که میلیارد ها دلار از بودجه این کشور صرف حمایت از تروریسم می شود از آن به عنوان کمکهای بشر دوستانه یاد می کنند.
وی خاطرنشان کرد: نظام سلطه با واژه سازی هایی از این دست بدنبال تاثیر گذاری هدفمند بر فضای افکار عمومی درون کشور و تضعیف قدرت ملی و منطقه ای ایران است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدات نوظهور در سطح امنیت ملی، مقابله ساخت یافته با تهدیدات سایبری در حوزه های سخت، نیمه سخت و نرم را برای دفاع از مرزهای مجازی کشورها ضروری دانست و گفت: برنامه ریزی و اقدام همه جانبه کشورها با تهدیدات سایبری به ویژه در حوزه نرم باید در کنار و همگام با مقابله با تهدیدات فیزیکی در دستور کار مشارکت های منطقه ای قرار داشته باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، همایش بین المللی دفاع و امنیت بین المللی در غرب آسیا را اقدامی مناسب در راستای اهداف نشست گفت وگوی امنیتی منطقه ای که مهرماه سال جاری با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای ایران، روسیه، چین ، هند و افغانستان در تهران برگزار شد، عنوان کرد و افزود: برگزاری هم اندیشی های منطقه ای و بین المللی در حوزه دفاع و امنیت گامی ضروری و تعیین کننده برای بدست گرفتن ابتکار عمل منطقه ای بمنظور ایجاد امنیت پایدار است.
شمخانی با تشکر و قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش و شرکت کنندگان محترم به ویژه میهمانان خارجی اظهار امیدواری کرد در سایه اشتراک مساعی و همکاری کشورهای منطقه شاهد تحقق کامل صلح، ثبات، امنیت بومی و پایدار، رفاه، آسایش و پیشرفت کشورها و ملت های منطقه باشیم.