تارخ انتشار: یکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۳
کد خبر : 14297
چاپ خبر

توضیحات محسنی اژه ای در خصوص روند رسیدگی به پرونده متهمان محیط زیستی، شهردار سابق کرج، توتال، عراقچی، سیف، نازنین زاغری، خاتمی + جزئیات احکام صادره مفسدین اقتصادی

سخنگوی دستگاه قضای کشور در پاسخ به این سوال که آقای رئیسی اعلام کرده که رییس قوه قضاییه نیستند، آیا خود شما رییس قوه قضاییه می شوید؟ گفت: قطعا بنده نیستم؛ تا زمان تنسیق ایت الله آملی با قوت مشغول به کار هستند

توضیحات محسنی اژه ای در خصوص روند رسیدگی به پرونده متهمان محیط زیستی، شهردار سابق کرج، توتال، عراقچی، سیف، نازنین زاغری، خاتمی + جزئیات احکام صادره مفسدین اقتصادی

به گزارش خبررسا، غلامحسین محسنی اژه‌ای در صد و سی و پنجمین نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به احکام برخی مجرمان مالی گفت: حمید رضا جان قربان فرزند علمدار به بیست سال حبس و صد و بیست میلیارد تومان جزای نقدی در دادگاه ویژه اصفهان محکوم شده است.

وی افزود: آزاده سجاده همسر این شخص هم به ده سال حبس محکوم شده است. هر دو پزشک هستند. شاپور هیبتی، سردفتر اسنادرسمی هم به چهار سال حبس محکوم شده است.

محسنی اژه ای افزود: امیر سجادیان به جرم جعل سند سه سال و به اتهام استفاده از سند مجهول به هفت سال محکوم شده است.

محسنی اژه‌ای به صدور حکم یکی از مفسدان اقتصادی اشاره کرد و گفت: احمد پاسدار به اتهام اخلال از طریق گران‌فروشی به دوازده سال حبس و بیش از ۱۳۹ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده است.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: حکم شهردار گچساران صادر و زینل زاده به پنج سال حبس، هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو سال انفصال از خدمت محکوم شده است. ۲۴ضربه شلاق تعلیق شده است. محسن نیارکی و یکی دیگر از معاونان این شخص هم به پنج سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم شدند.

وی همچنین از صدور شش ماه حبس برای برخی از دلالان ارزی خبر داد و گفت: محسن غلامی، حمزه باز آزرده، حسن خاتونی، سعید جبارپور، مسعود جاویدان، مصطفی صوری، حسن فرهادی، مجید شهرانی، رضا باز آزرده، اصغر احمدی از جمله خرده فروش هایی هستند که محکوم شدند.

محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که علیرغم کاهش قیمت ارز باز هم برخی کالاها با قیمت قبلی به فروش می رسند، آیا قوه قضاییه به این موضوع ورود می کند؟ گفت: مدعی العموم به این موضوع ورود کرده و دادستان کل کشور هم در بخشنامه ای به دادستان ها بر ضرورت همکاری با تعزیرات تاکید کردند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که آیا پرونده حقوق های نجومی مختومه شده است؟ گفت: حقوق بگیران نجومی چند دسته بودند که برای برخی حکم صادر و برای برخی حکم صادر نشده است. بخشنامه ای در همان مقطع مطرح شد مبنی بر اینکه تا سقف ده میلیون و غیر از مقامات تا سقف کمتر از بیست میلیون لحاظ شود. ‌پس از بخشنامه مورد خاصی مطرح نشد و سازمان بازرسی هم گزارش خلافی اعلام نکرده‌ است.

محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که در برخی از شبکه های مجازی، صفحاتی به اسم شما وجود دارد، آیا در شبکه های مجازی فعالیت دارید؟ گفت: هیچ فعالیتی ندارم و این صفحات ساختگی است البته مشغله یا تنبلی باعث می شود فرصت جستجو در فضای مجازی را نداشته باشم.

وی در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت پرونده بازداشتی های محیط زیستی به کجا رسید؟ گفت: تعیین وقت نشده است و وکیل باید پرونده ها را بخواند. مگر اینکه رسماً بگویند وکیل نمی‌خواهیم. در مواردی که سلب حیات باشد، اخذ وکیل الزامی است. در رابطه با این پرونده برخی از متهمان باید یا وکیل بگیرند یا اعلام کنند که نمی خواهند تا وکیل معاضدتی اخذ شود. این پرونده هشت متهم دارد و برای برخی از آنها در کیفرخواست افساد فی الارض مطرح شده است.

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده گفت: پرونده همچنان در دادسرا مفتوح است و هنوز به دادگاه نرفته است.

محسنی اژه ای در خصوص تشکیل پرونده‌ برای شهردار سابق کرج گفت: از بعضی وزارتخانه ها در این پرونده تحت تعقیب قرار دارند، در این پرونده شهردار سابق بازداشت است.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: مرتب مدعی بودند که می توانیم پول بدهی را بدهیم. اخیرا هم در جلسه ای با حضور وکیل متهم، نمایندگانی مجلس، نمایندگان قوه قضاییه و اطلاعات با حضور خود متهم برگزار شد. باز تعهدی دادند و قرار است تا هفته بعد هیأتی به کشور دیگری برود و وصول مطالبات را پیگیری کنند. اقداماتی هم در رابطه با طرح دعوی در خارج از کشور و طرف های خارجی انجام شد و این فرد اموالی در خارج ازکشور دارد که به نام خودش نیست و نیاز به پیگیری دارد.

وی در پاسخ به این سوال که مطلبی هست در رای دیوان که اعلام شده است از ارفاقی استفاده کند البته به نوع ارفاق اشاره نشده است، گفت: اعتقاد من این است باید مهلتی تعیین شود چرا که به نظرم ادعای اینها صحت ندارد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه که اخیراً مسئله رشوه توتال در مورد قراردادهای پارس جنوبی در دادگاهی در فرانسه اثبات و توتال محکوم شده است با این حال چرا طرفهای ایرانی(مقامات ارشد) در پرونده توتال محاکمه نمی شوند؟  آیا قوه قضائیه به این پرونده ورود کرده است و آیا اسنادی به دستگاه قضا در این خصوص ارسال شده است؟  گفت: هنوز با این عنوان پرونده ای در دادسرا تشکیل نشده است، اگر تخلفی باشد قاعدتاً یا دادستانی کل و یا سازمان بازرسی ورود می کنند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری که آیا در کیفرخواست صادره برای مهدی هاشمی موضوع قرار داد توتال مطرح بوده است؟ گفت: در آن پرونده توتال مطرح نبود بلکه استات اویل مطرح شد که در آنجا آن فرد محکوم شده است.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی گفت: کیفرخواست این پرونده صادر نشده است و در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده جعفری تبار معروف به شیخ استخاره گفت: این پرونده در دادسرای ویژه روحانیت است و خبری از آن ندارم.

محسنی اژه‌ای در رابطه با پرونده اسماعیل بخشی(از فعالان کارگری) گفت: گفته می شود وی نامه ای به وزارت اطلاعات نوشته که باید وزارت بررسی کند و اگر تخلفی رخ داده باشد به قوه قضاییه اعلام می کند اما هنوز صحت نامه مشخص نیست و اگر این فرد از تخلفی شکایت کند دادستانی هم ورود پیدا می کند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که رسیدگی به پرونده احمد عراقچی طولانی شده است؟ گفت: گزارش جدیدی برای آقای عراقچی و سایر همدستانش آمده است اگر این مطالب درست باشد، فاز جدیدی در پرونده باز می شود. ما تلاش مان بر این است که هر پرونده در اسرع وقت به نتیجه برسد.

وی افزود: برخی از متهمان علاوه بر مسایل ارزی، پرونده های دیگری هم دارند. دادگاه این پرونده هنوز شروع نشده است و مشغول مطالعه پرونده هستند. این پرونده ۹ متهم دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پرونده سیف هم با همین پرونده هستند؟ گفت: خیر مربوط به این نه پرونده نیستند.

وی در پاسخ به این سوال که در رابطه با تخلفات انتخاباتی سال گذشته، شنیده شده برخی از استانداران و فرمانداران در دادگاه بدوی محکوم شده بودند، پرونده این افراد به کجا رسید؟ گفت: اینکه در دادگاه تجدید نظر هم قطعی شده یا خیر را نمی‌دانم.

وی‌ در پاسخ به این سوال که آقای رئیسی اعلام کرده که رییس قوه قضاییه نیستند، آیا خود شما رییس قوه قضاییه می شوید؟ گفت: قطعا بنده نیستم؛ تا زمان تنسیق ایت الله آملی با قوت مشغول به کار هستند.

وی در خصوص تهدید انگلیس برای آزادی نازنین زاغری گفت: اگر کسی قرار است آزاد شود، به آنها ربطی ندارد و غلط کردند که تهدید کردند.

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با حادثه اتوبوس دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: این حوادث از دو منظر حایز اهمیت است یکی از این جهت که منجر به فوت ۱۰ نفر شده است و دوم اینکه این حادثه در یک محیط علمی حادثه رخ داده است.

وی بیان کرد: از روز اول این حادثه مسئله ای مطرح شده است که همه دستگاه ها در حال بررسی است اما به صورت قطع باید کارشناس نظر بدهد به عنوان مثال اول اعلام شده که راننده سکته کرده است که پزشکی قانونی رسما اعلام کرده سکته قلبی نبوده است و حال باید خودرو و مسیر و عوامل محیطی بررسی شود و یک هیئت،  نظر اولیه را اعلام کرده و حال گزارش به هئیت هفت نفره رفته است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مقامات انگلیسی اعلام کردند عباس عدالت متهم به جاسوسی آزاد شده است، گفت:از آزادی این فرد اطلاعی ندارم.

وی در خصوص پرونده شکایت وکیل خاتمی از مدیرمسئول کیهان گفت: این پرونده هنوز به دادگاه نرفته است.

 اژه ای در خصوص موضوع وکالت و نحوه جذب وکلا نیز گفت: ما ۱۰ سال قبل یک لایحه جامع وکالت آماده کردیم اما در دولت ماند و به نتیجه نرسید.

وی در خصوص کارگران هفت تپه و اینکه هنوز برخی از آنها بازداشت هستند، گفت: این افراد بازداشتی که شما می گویید مربوط به فولاد خوزستان و نه هفت تپه است.

اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در بندهای بخشنامه تشکیل دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی، ذکر شده که متهمان نباید در مرحله تحقیقات با قرار وثیقه آزاد شوند، چرا احمد عراقچی آزاد شد، گفت: اینطور نیست، در کجای این بخشنامه چنین چیزی آمده است. این فرد با نظر قاضی آزاد شد.

وی افزود: البته فشارهایی در این پرونده‌ وارد شد، اما نکته مهم اینجاست که آیا انسان زیر بار این فشارها می رود یا خیر؟

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید