به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در آئین اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به گزارش های مبنی بر حضور بی سابقه مردم در طول روزهای برگزاری نمایشگاه و بازدید اقشار مختلف جامعه از بالاترین سطح نظام یعنی مقام معظم رهبری تا افراد و اقشار مختلف از شهرهای کشور، اظهار داشت: سیاست های خوبی در بخش فرهنگی کشور اتخاذ شده که باید در هماهنگی بین اصحاب فرهنگ و دولت آن را استمرار بخشیم و هر جا نیاز به اصلاح بود با نظر صاحبنظران آن را اصلاح کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به ضرورت حمایت از کتاب در مواجهه با کالاهای فرهنگی جدید، افزود : کتاب مظهر اندیشه است و رونق آن یعنی رونق اندیشه و نقد. اندیشه ای ماندگار می شود که از آزمون نقد بیرون آمده باشد و کتاب میدان رقابت اندیشه و نقد آن است.
جهانگیری با تاکید بر ‘سیاست گشوده’ دولت در زمینه کتاب، بیان داشت: نشر امری جمعی است و رونق آن مستلزم این است که همه فعالان در آن حضور داشته باشند؛ دولت، بخش خصوصی و همه شهروندان نسبت به جایگاه اهالی نشر و خانواده کتاب باید حساس باشند، زیرا تعطیلی هر واحد نشر ضربه بزرگی به بدنه فرهنگی کشور است.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به فضای مجازی، یادآور شد: کتاب حیات جدیدی با توجه به بستر فضای مجازی یافته است و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نقش خود را به شکل شایسته ای در این زمینه ایفا کنند.
جهانگیری با تاکید بر ترویج کتاب عنوان داشت: این امر جزو سیاست های قطعی دولت و نهادهای عمومی است.
وی همچنین با اشاره به شعار امسال نمایشگاه کتاب گفت: این شعار یعنی، ‘نه به کتاب نخواندن’ به این معنا است که باید کتاب را به متن جامعه و زندگی مردم برگردانیم و بهترین میزان برای سنجش دانش گرایی مردم بررسی شاخص کتابخوانی است.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر توجه به نویسندگان جوان و پیشکسوتان نویسنده و همچنین مولفان در نقاط مختلف کشور ، افزود: باید به اقتصاد نشر بیشتر توجه کنیم و به عنوان کسی که توسعه و اقتصاد حوزه اصلی کاری او است می گویم که هر کاری اگر اقتصادی نباشد به سختی ادامه خواهد یافت.
جهانگیری در ادامه سخنان خود به استمرار قانونمند شدن حوزه نشر اشاره کرد و گفت: با محدودیت و برخوردهای سلبی نمی توان از اقدامات قابل قبول جلوگیری کرد؛ زیرا تجربه نشان داده که محدودیت هرگز جوابگو نیست.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: تجربه ثابت کرده به محض اینکه در جایی محدودیت ایجاد شده؛ به ویژه در حوزه نشر، شاهد انتشار محتوا در فضای مجازی در کمترین زمان ممکن به صورت پی دی اف کتاب بوده ایم.
وی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیه کرد: کتاب در عرصه فرهنگ و آزادی فرهنگی راهی را که پیش گرفته با قدرت ادامه دهد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه شفافیت باید سرلوحه سیاستگذاری های حوزه فرهنگ و نشر قرار گیرد، تصریح کرد: به عنوان دولت تلاش خواهیم کرد از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری، گفت: سیاست های دولت این است که فعالیت ها به بخش خصوصی و تشکل های صنفی این حوزه واگذار شود. البته هم اکنون این اقدام صورت گرفته اما باید توانمندتر از گذشته انجام شود.
جهانگیری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیه کرد: مقررات مزاحم، ممیزی های نامناسب، مجوزهای بی مورد به حداقل ممکن رسیده و از قوانین و ضوابط دست و پاگیر در نشر جلوگیری شود تا ناشران آسوده خاطر به فعالیت فرهنگی خود ادامه دهند.
به گفته معاون اول دولت دوازدهم، وقتی کتاب رونق بگیرد، عقلانیت، مدارا، تدبیر و پایه های حکومت تقویت می شود. امروز به شدت نیازمند همه این موارد در جامعه هستیم.
جهانگیری ادامه داد: هنر مدیران کشور ما در این برهه حساس از زمان باید این باشد که همه ظرفیت ها را به کار بسته و از حوادث فعلی به خوبی عبور کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط سیاسی کشور خطاب به حاضران به ویژه اهالی فرهنگ، یادآور شد: در ابتدای تشکیل دولت یازدهم تحریم های ظالمانه ای علیه جمهوری اسلامی وضع شده بود؛ از سویی هم فضای ایران هراسی را در سطح بین المللی به وجود آورده بودند اما دولت تدبیر و امید در مذاکرات با کشورهای ۵+۱ توانست برجام را به عنوان یک توافق چند جانبه تصویب کند.
جهانگیری افزود: آمریکایی ها بعد از برجام هیچ کمک جدی برای حقوق مسلم مردم ایران نکردند؛ بلکه با رسیدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری وی در سخنرانی ها به نوعی فضای ایران را ناامن جلوه داد که در نهایت هفته گذشته به صورت رسم از برجام خارج شد.
وی با ذکر این سوال که آمریکا با این اقدام چه دستاوردی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: آمریکا در وهله اول به اعتبار بین المللی خود ضربه زد. بر اساس نظرسنجی اولیه از آمریکایی ها بیش از ۶۰ درصد مردم مخالفت خروج آمریکا از برجام بودند.
جهانگیری تصریح کرد: هم پیمانان آمریکا هم برجام را در راستای صلح جهانی می دانند؛ اما آمریکا به توصیه رژیم صهیونیستی و سعودی ها از برجام خارج شد.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز ملت بزرگ ایران باید به اهداف پشت پرده آمریکایی ها واقف شوند و از این رو اهالی فرهنگ و قلم نقش بسزایی در تحقق این مهم دارند.
آمریکایی های میخواهند ایران را به چالش بکشند و در مرحله دوم آینده مخاطره انگیزی را برای ایران ترسیم کرده و به اقتصاد ما ضربه بزنند.
جهانگیری با ذکر این سوال که در مقابل اهداف و توطئه های آمریکا چه باید کرد، گفت: در مقطع اول ملت ایران باید تفاهم، انسجام و وحدت درونی و داخلی را به عنوان برگ برنده ما حفظ کنند.
وی یادآور شد: امروز به شدت نیازمند انسجام و وحدت ملی داخلی هستیم، باید اختلافاتی را که وجود دارد کنار گذاشته و همگی یکصدا و همزبان و همدل به میدان آمده و حق ملت بزرگ ایران را از زورگویان جهانی بستانیم.
جهانگیری همچنین ضرورت استفاده از سرمایه های داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: قدرت دیپلماسی یکی از ابزارهای ماست که باید از آن بهره بگیریم.
وی با اشاره به اذعان رئیس جمهوری آمریکا به قدرت بالای دیپلمات های ایرانی خاطرنشان کرد: با قدرت دیپلماسی پیش از این شرایطی را پدید آوردیم که اکنون همه دنیا یکصدا علیه آمریکا هستند؛ باید با قدرت خود همچنان این فضا را زنده نگه داریم و در این راه باید به حمایت از دیپلمات های خود ادامه دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری با ابراز اطمینان نسبت به مدیریت اقتصاد کشور، تصریح کرد: دولت آمریکا فکر کرد اقتصاد ایران با این اقدامات متلاشی می شود و انتظار داشتند تلاطم شدیدی در وضع اقتصادی پدید آید؛ اما کمترین اتفاقی نیفتاد.
وی افزود: سیاست های ارزی کشور بموقع اتخاذ شد، کالاهای مورد نیاز با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می شود و برنامه ریزی مناسب برای آینده اقتصادی کشور انجام شده است.
جهانگیری گفت: امروز همه فعالان اقتصادی و علاقمندان ایران باید به میدان بیایند، دولت هم به هیچ وجه به کسی اجازه نمی دهد از شرایط برای ثروت اندوزی استفاده کند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره نظر رهبر معظم انقلاب درمورد برجام و ارائه این نظر به رئیس جمهوری، تقویت ارتباط با کشورهای دوست را نیاز دیگر کشور در شرایط فعلی دانست.
وی تاکید کرد: دستگاه دیپلماسی ایران فعال شده، چین، روسیه و اتحادیه اروپا باید تضمین هایی بدهند که ایران از حقوق خود در برجام می تواند استفاده کند.
جهانگیری گفت: ما با شرایط جدیدی روبرو هستیم، دشمن با هدف ضربه شدید اقتصادی به ایران به میدان آمده است، اما فرصت و توانمندی زیادی داریم و وقت آن است که نخبگان ایران خود را نشان دهند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: مدیریت کشور هم یکبار دیگر باید خود را نشان داده و با انگیزه کامل کشور را از این گردنه عبور دهند.
جهانگیری در پایان یادآور شد: ایران حتما از این فرصت برای رشد، توسعه و بالندگی خود استفاده می کند.